Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ

2 Mesafe 15 m, arkadaki huni mesafe 5 m.
Şekildeki gibi saha ve gruplar hazırlanır. Ayak içi pas atar. Hareketi yapan Oyuncu topu kontrol edip, topu iade ettikten sonra, geriye dönerek arkasındaki huninin etrafından dönerek başlangıç noktasına geldiğinde tekrar karşıdan gelen topu iade eder. Sonra bu çalışma havadan pas ile zorlaştırılır çalışma aynı şekilde devam eder. Diğer oyuncular hareket tamamlandıkça yer değiştirir. A ve B grupları aynı anda çıkarlar Ayakiçi pas yaparlar Aynı çalışma ikince şekilde yüksek pas, göğüs kontrolü ve top sürme şeklinde devam eder.

3 Birinci oyuncu öne doğru koşar, A oyuncusundan gelen topu kontrol eder, 3-4 metre sürerek B oyuncusuna pas atar, B oyuncusundan gelen topu kontrol eder, huniye kadar koşar etrafından gelip topu alır, sürer. Grubun arkasına koşarken diğer oyuncu çıkar.

4 Topu el ile yükseğe atar: top düşerken sağ ayak içi ile şekildeki gibi (ayak içini topu örtecek açıda kapatarak ve ayak uçları yukarı dönük biçimde dizler bükülü) kontrol eder ve diğer ayakla sür. Aynı hareket sol ayak içi kontrol, sağ ayak sürer.

5 Topu el ile yükseğe atar: top düşerken sağ ayak dışı ile eğer sağ ayak dışı ile kontrol ediliyorsa sağ dışa doğru sol ayak dışı ile kontrol ediliyorsa sol dışa doğru top yönlendirilir. Dikkat: hareket önce yavaş sonra hızlandırılır.

6 Yüksek atılan top düşerken diz üstü ile kontrol edilir
Yüksek atılan top düşerken diz üstü ile kontrol edilir. Burada dikkat edilecek nokta; diz üstüne top değeceği zaman dizi aşağı doğru yumuşak olarak indirmek gerekir. Böylece sert dokunuş engellenmiş ve topun çarpıp yön değiştirmesi engellenmiş olur. Sanki top diz üstünde durdurulmuş gibi bir hareket meydana gelir.

7 Top yüksek atılır göğüs ile kontrol edilirken kollar ile çevresi kuşatılır, şekildeki gibi kollar önce geriye, top göğse yaklaşırken öne doğru ivmelenme olur, top yumuşatılarak yerde ayak içi ve ayak dışı ile kontrol edilir.

8 Topu eller ile baş hizasına kadar kaldırıp, alın ile ileriye doğru vurulur. Hareket tekrar edilir. Bacaklar başlangıçta biraz dizlerden bükülü baş sabit tutulur.

9 Dönüşler ve ayak içi pas
Beyaz formalı, siyah formalı oyuncuya pas atıp koşuna devam eder, siyah formalı oyuncu ters yönden dönüşünü yapıp, koşusuna devam eden beyaz formalı oyuncuya pas atar.

10 A Oyucusu 15 metre mesafede B Oyucusuna ayak iç-üst veya üstü ile yüksek top atar ve B ye doğru koşar. B Oyuncusu topu ayakaltı ile kontrol edip, ayak dışı ile sürerek, C ye yaklaştığında pas verip sıraya geçer. C, B nin yerinde bekleyen A ya pas atar ve oyun böyle devam eder.

11 Şekildeki gibi 3 lü sırada durulur dışarıdaki iki oyuncuda (A ve B oyuncuları) birer top vardır. C oyuncusu önce A oyuncusuna doğru koşarak A oyuncusunun havadan attığı topa alnı ile vurarak A oyuncusuna pas verip, hemen geri dönerek B oyuncusunun havadan attığı topa doğru koşarak yine alnı ile B oyuncusuna pas verir, çalışma bu şekilde devam eder Not: Bu hareket 1 ayak önde sıçramadan çalışılır, daha sonra tek ayak ile sıçrayarak çalışılır.

12 TEŞEKKÜRLER


"Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları