Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞİŞİM VE GELİŞİM SEZONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞİŞİM VE GELİŞİM SEZONU"— Sunum transkripti:

1 2017-2018 DEĞİŞİM VE GELİŞİM SEZONU
İL HAKEM KURULU TALİMATLARI

2 ANTREMAN Antremanlar Salı – Perşembe saat da olup katılım zorunludur. Antremanlarla ilgili tek ve birlikte idman yapılması esas alındığından hakemlerin idman saatlerine ve günlerine riayet etmeleri zorunludur. (İdman saatinden en az 5 dk önce saha hazır bulunmaya özen gösterelim). Sabah grubu idmanlar saat 11:00 da ALKAN PARSAK nezaretinde yapılacaktır.

3 Atletik testlere katılmayan , başarısız olan ve idmanlara düzenli katılmayan hakemlere görev verilmeyecektir.

4 Mazeret koşusu 24 EYLÜL 2017 Salı 18.00 da yapılacaktır.

5 Aylık Eğitim çalışmalarına katılım zorunlu olup , katılmayan hakem ve gözlemcilere diğer eğitime kadar görev verilmeyecektir

6 Hakemler ve gözlemciler mazeretlerini SALI günleri saat 12
Hakemler ve gözlemciler mazeretlerini SALI günleri saat a kadar İl Hakem Kuruluna yapmaları gerekmektedir

7 Hakemler Mazeretleri için Hüseyin ALTINTAŞ (05322058566) MESAJ GÖNDERMELERİ yada WHAT SHAP yoluyla
Gözlemciler Özay DÖNMEZ e telefon yolu ile ADAY HAKEMLER Sorumlu kurul üyesi Halil KARAKAŞ tır.

8 Klasman Hakemleri Federasyona mazeret girmeleri halinde mazeretli kabul edilecek olup, diğer durumlarda mazeret kabul edilmeyecektir.

9 Antremanlarla ilgili mazeretler il ve aday hakemleri ANT
Antremanlarla ilgili mazeretler il ve aday hakemleri ANT. Sorumlusu Halil KARAKAŞ Klasman Hakemleri Hüseyin ALTINTAŞ

10 Müsabakalara birlikte trio olarak gitmek esastır
Müsabakalara birlikte trio olarak gitmek esastır. Hakem Ekibi müsabakaların oynanacağı sahalara ekip olarak gitmelidir ve müsabakanın başlamasına en geç 50 dk. kala sahada olmalıdır. Maçlara giderken tek tip eşortman takımı varsa bu şekilde gidilebilir. Tek tip eşortman takımı yoksa takım elbise giyilmelidir. Önemli olan birlikteliktir.

11 Müsabaka öncesi mutlaka ısınmaya tek tip kıyafetle çıkılmalı ve bu süre 20 dk altında olmamalıdır.

12 Maç öncesi lisans ve liste kontrolleri tam yapılmalı imzalar kontrol edilmelidir.
Unutulmamalıdır ki saha içi görünen listedeki antrenör , yedek oyuncu ve masör, yönetici cezası teknik olan penaltı dahil olaylara sebebiyet verebilmektedir. Vermiş olduğumuz karar ve uygulamaların daha sonra başımızı ağrıtmaması için taviz verilmemelidir. 1.Hafta dahil kartı olmayan ve listede adı olmayan hiçbir kimse sahada olmamalıdır.

13 Hakem soyunma odalarını temiz alalım ve temiz bırakalım ,Soyunma odasındaki tertibiniz sizin ve ekibinizin kalitesini göstermektedir. Antremanların düzeni son derece önemlidir. Sahada bulunan diğer kişilere yaptığımız işin ve çalıştığımız kurumun sorumluluklarını gözeterek hareket edelim.

14 Maç sonunda İHK Başkanı Hüseyin ALTINTAŞ ın (hakemler için) nolu telefonunuza maç sonucu , varsa ihraç veya olumsuz bir durum varsa what shap üzerinden kısaca yazınız.Çok önemli tatil ,kavga vs. direkt irtibata geçiniz.

15 Maç sonunda raporlarınızı özenle yazınız
Maç sonunda raporlarınızı özenle yazınız. Özellikle disiplin olan maçlarda ayrıntıları net ve anlaşılır olarak yazalım Maçınızda olay vs. herhangi özel bir durum olduğunda maçtan sonra mutlaka İHK haber veriniz. Maç içi ve maç sonunda teknik alandaki yönetici ve antrenörlerle bir sorun yaşamışsanız İHK haber veriniz.

16 Güvenlik yoksa maçı oynatmayın
Güvenlik yoksa maçı oynatmayın. (Ancak güvenliğin sahaya gecikmeli geleceği durumlarda 20 dk .beklenebilir ) İHK Haber ver.

17 Saha komiseri ve diğer kişilerin yanında maç anlizi ve yorumda bulunmayın.

18 Daha önceki yıl veya maçlarınızda sorun yaşadığınız ve size sorun yaratabilecek takımlar hakkında kurulumuza mutlaka bilgi veriniz.

19 Olumsuz hava koşullarında idman iptallerinde toplu bilgilendirme yapılmamışsa idmanlar yapılacaktır.

20 Her hakem (aday hakem dahil) her kategori müsabakaya hazır olmalıdır.

21 Sezon boyunca izlenecek olduğunuzu unutmayın
Sezon boyunca izlenecek olduğunuzu unutmayın. Hedefiniz yoksa, hedefinizi Uşak Hakemliğinin gelişimine katkı sağlamak olarak revize edin. Unutmayın ki maçları her ne kadar İHK kurulu olarak bizler versekte maçı alacak olan, maçlar öncesi katılım, çalışma ve önceki maç performanslarınızdır. Yani Emeklerinizdir

22 2017-2018 DEĞİŞİM ve GELİŞİM SEZONUNUZ HAYIRLI OLSUN.
BAŞARILAR. UŞAK İL HAKEM KURULU


"DEĞİŞİM VE GELİŞİM SEZONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları