Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HENTBOL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HENTBOL."— Sunum transkripti:

1 HENTBOL

2 Hentbol nedir ? Hentbol 6 oyuncu 1 kaleciden oluşan 7 kişilik iki takımın topu sadece el kullanarak ve paslaşarak rakip kaleye atmaya çalıştığı bir takım sporudur.

3 HENTBOL SAHASI UZUNLUK 40 METRE GENİŞLİK 20 METRE

4 HENTBOL KALESİ Uzunluk 2 metre Genişlik 3 metre

5 Hentbol ’da süre 30 ar dakika üzerinden 2 devre halinde toplam 60 dakikadır. Bir takımın toplam 3 mola hakkı vardır. Bir yarıda 2 mola hakkını kullanabilir. Fakat son 5 dakika içerisinde sadece 1 mola kullanabilir. mola

6 Hentbol topu Hentbol topu Erkekler 3 numara Bayanlarda ise 2 numara
Erkekler için cm ve gram Bayanlar için cm ve gram

7 Hentbol kaleci alani 6 metre çizgisi
Sadece kaleciye ait olan alandır. Kalecinin ayakla teması yapabileceği rakip oyuncunun giremeyeceği alandır. Rakip oyuncunun çizgi dışında sadece sıçrayarak içeriye düşebileceği alandır. Kale alanı ihlalinde top diğer takıma geçer ve oyunu kaleci kale alanı içerisinde başlatır.

8 Hentbol takim kadrosu * Bir takım en fazla 16 kişiden oluşmaktadır.
* Bir takım istediği kadar oyuncu değiştirebilme hakkına sahiptir. * Çıkan oyuncu sınırsızca oyuna girebilir. Fakat bir oyuncu çıkmadan diğeri oyuna dahil olamaz.

9 Hentbol ’da hakemler * Bir hentbol maçını sahada 2 hakem yönetir.
* Her hentbol maçının bir tane gözlemcisi olmak zorundadır. * 2 tane masa hakemi olmak üzere hentbol maçı 5 hakemden yönetilir.

10 Cezalar Sarı kart : Hentbolda uyarı niteliğini taşır bir takım yaptığı sert faullerden sonra hakem sarı kartını gösterir. Bir takımın 3 sarı kart hakkını doldurması halinde hakem 2 dakika cezasını gösterir. 2 dakika : Savunma oyuncusunun hücum oyuncusuna (toplu oyuncuya) yaptığı sert müdahale sonucu 2 dakika cezası tarafından cezalandırılır.2 dakika tamamlandıktan sonra oyuncu tekrar oyuna dahil olur.3 iki dakika alan sporcu kırmızı kart alıp diskalifiye olur. Kırmızı kart:3 iki dakikanın dışında rakip oyuncuya yapılan kasti olarak oyuncu sakatlanmaya yönelik yapılan sert faullerde kullanılır. Sportmenliğe ayrı kırı müdahalede hakemler kırmızı kart kullanır. Kırmızı kart alan sporcu bir sonraki maç oynamaktadır.

11 2 dakika cezası rakibe kastı darbe arkadan çekme
2 dakika cezası rakibe kastı darbe arkadan çekme. Arkadan sarılma arkadan faul gibi her türlü fauller 2 dakika olarak cezalandırılır.2 dakika alınınca oyun durur ve oyuncu çıktıktan sonra oyun başlar. Hentbolda 2 sarı karttan kırmızı kart yoktur. 1 sarı kart alan sporcu diğer yaptığı sert faulde 2 dakika alır.

12 7 METRE (PENALTI) * 9 Metre içerisinde (kesik çizgiler) hücum oyuncusu atış , şut esnasında iken yapılan sert faul 7 metre olarak belirlenir. * 7 metre kullanırken bütün oyuncular kesik çizgi dışında olmak zorundadır. * Kullanan oyuncunun bir ayağı çizgiye basmayacak ve atış yaparken kesinlikle yerinden hareket edilmemektir. Yani sıçrayarak sut kullanımı yoktur * Kaleci kendisine ait 4 metre çizgisine kadar çıkabilir. * 7 Metreyi 3 saniye içerisinde kullanmak zorundadır hakem işaretini verdikten sonra.

13 Örnek 7 metre atışları

14 Oyun kuralari * Top sürme Top sürerken topu tutup tekrar sürmek stepstir ve top süren oyuncunu topu taşıyamaz. * Bir oyuncunun topla adım atma hakkı en fazla 3 dür. * Faul atışları 9 metre (kesik çizgi) dışında kullanılır *Faul kullanım esnasında hücum oyuncuların hepsi kesik çizgi dışına çıkmak zorundadır. * Kullanılan faullerde savunma oyuncusu 3 metre toptan uzak durmak zorundadır. * Gol esnasında santra orta sahadan orta saha çizgisine basılarak kullanılır ve hücuma çıkacak bütün oyuncuların kendi sahalarında kalıp hakem düdüğünden sonra başlar.

15 PASİF OYUN Hücum eden takımın belli bir zamandan sonra pozisyon bulamaması ve gol şansı olmaması halinde hakem elini havaya kaldırır. Hücum oyuncusu topu kaleye göndermek zorundadır göndermediği halde top rakibe geçer

16 Pozisyonlar (mevki) Kaleci Sol kanat Sol oyun kurucu Orta oyun kurucu
Sağ oyun kurucu Sağ kanat Pivot

17 Kaleci : takımın bir bütünüdür
Kaleci : takımın bir bütünüdür. Bir takımın en önemli silahıdır önemli kurtarışlarla takımına büyük katkı saglar..

18 Sol kanat : Genellikle Sol oyun kurucunun hazırladığı pozisyonla atış yapar. Hızlı hücum bir sol kanadın en çok topla buluştuğu kaleci birebir kaldığı durumdur. Sahanın en kenar bölümünde oynar.

19 Sol oyun kurucu : Oyunun sol tarafını kurmakla görevlidir dış şut özelliği olan oyunculara tercih edilir. Kanadına ve pivotuna pozisyon hazırlar.

20 Orta oyun kurucu : Takımın beynidir. Oyunu kurar yönlendirir
Orta oyun kurucu : Takımın beynidir. Oyunu kurar yönlendirir. Hucum olarak takımına set oyunlar yaptırır oyun kurucularını ve pivotuna pozisyon hazırlar.

21 Sağ oyun kurucu: Sol elli oyuncuların oynacagı oyunun sag bölümündeki oyunu kurmak dış şut atmak pivotuna ve kanadına pozisyon hazırlamaktır görevi

22 Sağ kanat : Oyunun kenar kısmında sol elli oyuncuların oynadığı genellikle hızlı çıkışlar yaparak tek pas hızlı hücumdan pozisyona girer yada sağ oyun kurucusundan aldığı paslarla gol sansı bulur.

23 Pivot : Savunmanın içinde çizgide oynar ilk amacı oyun kurucularına pozisyon hazırlamaktır gelen pasları alıp gol pozisyonu veya 7 metre kazandırır.

24


"HENTBOL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları