Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye Futbol Federasyonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye Futbol Federasyonu"— Sunum transkripti:

1 Türkiye Futbol Federasyonu
6-10 YAŞ ISINMA

2 Belirlenen 12m X 12m alanda, 5 oyuncu top sürer
Belirlenen 12m X 12m alanda, 5 oyuncu top sürer. Ortada bir oyuncu eli ile dokunarak yakalamaya çalışır, top sürenler kendilerini ortadaki oyuncudan koruyabilmek için ortadaki oyuncu kendisine dokunacağını anladığında ortadaki oyuncu dokunmadan bir ayağının tabanı ile topa basarak kurtulabilir(en fazla 5 sn kadar) sonra tekrar top sürmeye devam eder.

3 Oyuncular çalım atarak top sürerler, ortadaki oyuncular ellerindeki topları, top süren oyunculara dokundurmaya çalışırlar. Dokunulan oyuncu durup bacaklarını açıp beklerler top sürenler bacak arasından topu geçirirse kurtuluyorlar.

4 Top iki elle baş üstünden mümkün olduğunca geriye götürülüp açık olan bacaklarının arasından öne geçecek şekilde atılır. Yarde bacak arasında 1 kere sektikten sonra öne doğru eğilerek top yakalanır.

5 Duran topun üstünden 2 ayak ve bacak bitişik(kapalı) sağa ve sola sıçrama ve düşüş hep dışarıdaki bacağın üstünde olacak. Yerde oturulur bacaklar birleşik ve gergin olarak topun üstünden diğer tarafa geçirilirken vücut ters tarafa döndürülür. Ayaklar yere değmeyecek

6 En az 7 kişi orta saha yayı üzerinde topsuz koşarken, 1 oyuncuda top sürer, ayrıca 1 oyuncuda merkezde durur, grup topsuz koşu yaparken, topa sahip olan oyuncu2-3 metre top sürdükten sonra karşıdaki her hangi bir oyuncuya yüksek pas atar. Ortadaki oyuncu bu topu elle veya vücudunun herhangi bir yeri ile yakalamaya çalışır, topu yakalarsa kaptıran ile yer değiştirir, çalışma bu şekilde devam eder, daha sonra yön değiştirilir. En sonunda bir top daha ilave edilir.

7 10 m X 10 m lik alan, bu alan aynı zamanda başlangıç noktası
10 m X 10 m lik alan, bu alan aynı zamanda başlangıç noktası. Bu alanın 10 m ilerisine bir hat belirlenir.( şekildeki gibi) Önce grup kendi arasında kontrol pas, tek pas, ayak içi pas çalışır. Burada paslar yana düz ve çapraz olmak üzere serbest şekilde gerçekleştirilir. 4 lü grup mesafelerini koruyarak 10 m ilerisideki hatta doğru koşarken paslaşmaya devam eder. İki kenar oyuncusu bu hatta gelince grup başlangıç noktasına doğru koşarak paslaşmaya devam eder. Not: Okların üzerindeki rakamlar pasın sırası göstermektedir.

8 20 metrelik bir kenarda 4 oyuncu diğer kenarda da diğer 4 oyuncu bulunur, tam orta mesafede de 1 tane toplu oyuncu bulunur. B Oyuncu huni istikametinde koşarken A oyuncusundan gelen pası kontrol eder, 2-3 metre sürer, dönerek, ayak içi ile A oyuncusuna pas atar, koşarak huniye gider dönüp gelirken yine A oyuncusundan kendisine gelen pası kontrol eder, 2-3 metre sürdükten sonra döner ve yine A oyuncusuna pası verip sıranın arkasına geçer, hareket bu şekilde devam eder, her iki grup aynı anda başlar.

9 TEŞEKKÜRLER


"Türkiye Futbol Federasyonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları