Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Maç Sonucunun Belirlenmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Maç Sonucunun Belirlenmesi"— Sunum transkripti:

1 Maç Sonucunun Belirlenmesi
Kural - 10 Maç Sonucunun Belirlenmesi

2 Gol Yapma Nizami gol nasıl yapılır?
Gol, topun tamamının kale direkleri arasından ve üst direğin altından kale çizgisini geçmesi ile yapılır. Ancak gol yapılmadan önce herhangi bir kuralın ihlal edilmemiş olması şarttır.

3 Gol - Gol değil Gol Gol değil Gol değil Gol

4 Gol Çizgisi Teknolojisi
Gol Çizgisi teknolojisi nedir? Gol Çizgisi teknolojisi bir golün olup olmadığını bir saniye içinde hakeme bildirir. (Türkiye Liglerinde henüz kullanılmıyor). Eğitici, bu konuyu sadece genel kültür olarak aktaracaktır.

5 Gol Olmaması Bir hakem, top gol çizgisini tamamen geçmeden gol işareti verirse oyun nasıl başlatılır? Oyun tekrar hakem atışı ile başlatılır. Hakem atışı nerede yapılmalıdır? İki durum vardır: 1. Oyun durdurulduğunda topun kale alanı içinde olması. 2. Oyun durdurulduğunda topun kale alanı dışında olması. Eğitmen gerekli görürse sonraki hakem atışı yeri ile ilgili slaytları gösterir.

6 Kale Alanından Yapılacak Hakem Atışı
Kale alanı içinden : Eğer oyun, top kale alanı içindeyken durdurulmuşsa, oyunu tekrar başlatmak için yapılacak hakem atışı; oyun durduğu anda topun bulunduğu yere en yakın kale çizgisine paralel kale alanı çizgisi üzerindeki bir noktadan yapılır.

7 Kale Alanı Dışında Yapılacak Hakem Atışı
Kale alanı dışı: Oyunun durdurulduğu anda topun bulunduğu yerden hakem atışı yapılır.

8 Kazanan Takım Bir maçta daha fazla gol atan takım maçı kazanmış sayılır. Her iki takımın eşit sayıda gol atmış olması veya hiç gol atılmamış olması durumunda ise maç berabere sonuçlanmış olur.

9 Müsabaka Talimatları Mutlaka kazananın olması yöntemi nasıl olur?
Müsabaka talimatlarına göre bir maç veya rövanş maçları sonrasında mutlaka kazanan bir takımın olması gerekiyorsa aşağıdaki yöntemler belirtilmiştir: Deplasmanda atılan goller yöntemi, Uzatma devreleri, Penaltı noktasından yapılan vuruşlar.

10 Penaltı Noktasından Yapılan Vuruşlar
Penaltı noktasından yapılan vuruşlar maçın bitiminden sonra yapılır ve aksi belirtilmediği sürece ilgili Oyun Kuralları uygulanır. Yöntem Penaltı Noktasından Yapılan Vuruşlar Başlamadan Önce : Eğer dikkate alınması gereken başka başka etkenler yoksa (örn. Zemin şartları, güvenlik vs.), hakem vuruşların yapılacağı kaleye karar vermek için para atışı yapar.

11 Penaltı Vuruşları Sırasında 1
- Penaltı vuruşu yapan oyuncu ve iki kaleci dışında, vuruş hakkına sahip tüm oyuncular orta yuvarlağın içinde kalmalıdır. - Penaltı vuruşu yapan oyuncunun takım arkadaşı olan kaleci, oyun alanının içinde, vuruşların yapıldığı ceza alanının dışında, kale çizgisinin ceza alanı sınır çizgileri ile birleştiği noktada durmak zorundadır. Vuruş hakkına sahip oyunculardan biri kaleci ile yer değiştirebilir. Penaltı vuruşu, topun hareketi durduğunda, oyun alanının dışına çıktığında veya hakem Oyun Kurallarının herhangi bir ihlali gerekçesiyle oyunu durdurduğunda tamamlanır.

12 Penaltı Vuruşları Sırasında 2
Aşağıdaki koşullara bağlı olarak her takım beşer vuruş yapar. - Vuruşlar her iki takım arasında sırayla yapılır - Eğer, her iki takım beşer vuruş yaptıktan sonra eşitlik bozulmazsa, bir takım diğer takımdan eşit vuruşlar sonunda fazla gol atana kadar vuruşlara devam edilir.

13 Penaltı Noktasından Yapılan Vuruşlar:
Penaltı Vuruşları Sırasında 3 Penaltı Noktasından Yapılan Vuruşlar: Vuruşu yapan oyuncu; topla ikinci defa oynayamaz. Kaleci ihlal yapar ve penaltı tekrarlanırsa; Kaleciye Sarı Kart. Vuruşu yapan oyuncu ihlal yapar; vuruş kaçarsa, penaltı kaçırılmış sayılır. Vuruşu yapan oyuncuya Sarı Kart

14 TEŞEKKÜRLER…


"Maç Sonucunun Belirlenmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları