Bilinçli Tercih Seminerine

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilinçli Tercih Seminerine HOŞGELDİNİZ İÇERİK 1.Tercih listesini oluşturmadan önce yapılması gerekenler 2.Sıklıkla yapılan tercih hataları 3.Tercihlerinizi.
Advertisements

İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Program Tasarım Modelleri
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
ASSURE Modeli.
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
“ekonomik, sosyal ve kültürel gereksinmelerini karşılayabilmek için
ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
ÖRGÜTSEL DEĞERLER VE VARSAYIMLARDAKİ DEĞİŞİM
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Öğretimin Uyarlanması
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖĞELERİ
REHBERLİK SERVİSİ.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TOPLUMSAL YAPI Gülen SARI.
MESLEK SEÇİMİ ve ÖNEMİ.
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi
BİLGİ GÜVENLİĞİ Güvenli Şifre Oluşturma Bilgi Gizliliği ve Güvenliği
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Etkili Öğretmen Kimdir?
ÖĞRETİMDE PLANLAMA.
GÜDÜLENME-MOTİVASYON
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Geçerlik ve Kullanışlılık
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME 1.DERS
seyahat zeyno zeyno seyahat

Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Gelişme ve Büyümenin Temelleri
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Sunum transkripti:

Bilinçli Tercih Seminerine HOŞGELDİNİZ

İÇERİK Tercih listesini oluşturmadan önce yapılması gerekenler Sıklıkla yapılan tercih hataları Tercihlerinizi yaparken...

TERCİH LİSTENİZİ OLUŞTURMADAN ÖNCE İYİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ? 1 TERCİH LİSTENİZİ OLUŞTURMADAN ÖNCE İYİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ? Nasıl bir mizaca sahipsiniz? Başarılı olduğunuz dersler hangileri? Meslekler hakkında bilgi topladınız mı?

Nasıl bir mizaca sahipsiniz? Hangi etkinlikleri yaparken daha fazla zevk alıyorsunuz? ( İLGİ ALANINIZ ) Yapmaktan hoşlanmadığınız işler neler? Yaşamınızda nelere öncelik veriyorsunuz? Ne tür değer yargılarına sahipsiniz? Gelecek için neler amaçlıyorsunuz? Ailenin sosyo-ekonomik düzeyi, parasal durumu size ne tür imkanlar sağlayabilir? Gerçek potansiyeliniz hakkında ne gibi düşüncelere sahipsiniz?

Başarılı olduğunuz dersler hangileri? Hangi konuları öğrenmeye daha fazla isteklisiniz? Hiç ilginizi çekmeyen konular neler? Sizden istediğiniz bir konuda bir ödev yapmanız talep edilse tercihiniz ne olurdu?

MESLEKLER HAKKINDA BİLGİ TOPLADINIZ MI? Mesleğin esasını oluşturan işin özellikleri nelerdir? Mesleğe giriş koşulları nelerdir? Öğrenim düzeyi, süresi, öğrenimin parasal yönü, özel yetiştirme gerekip gerekmediği. Toplumda mesleğin personel ihtiyacı var mı ? Toplumsal statüsü nedir ?

MESLEKLER HAKKINDA BİLGİ TOPLADINIZ MI? Sürekli iş niteliği taşıyor mu ? Maddi yada manevi olarak sağladığı imkanlar nelerdir? Günlük, haftalık ya da aylık çalışma süresi ne kadar? Tatilleri var mı? İşin gerektirdiği genel ve özel yetenekler. Güvenli ya da riskli bir ortam mı?

SEÇECEĞİNİZ MESLEK NE GİBİ ÖZELLİKLER GEREKTİRİYOR ? Açık havada çalışmak mı? Sık sık seyahat etmek mi? Gürültülü bir ortamda çalışmak mı? Sürekli masa başında olmak mı? Bilgisayar bilmek mi? İnsanlarla fazla birlikte olmak mı yoksa daha çok materyallerle ilgilenmek mi? Yabancı dil bilmek mi?

SIKLIKLA YAPILAN TERCİH HATALARI

Sıklıkla Yapılan Tercih Hataları Tercih zamanı şaşkınlık ve heyecana kapılma Tesadüfi tercih Tercihlerini eskiden beri bilinen birkaç meslek üzerinde yoğunlaştırma Ailelerin baskısı ve istemeden tercih. Arkadaşlardan etkilenerek körü körüne tercih. Sıranın başındaki tercihler tamam da ya diğerleri

Sıklıkla Yapılan Tercih Hataları Mesleklerin gösterişli isimlerine ve toplumsal popülitesine bakarak tercih yapma. Sadece akademik başarıya bakarak tercih İş imkanı düşünülmeden yapılan tercih İşin gösterişli yanlarına takılıp monoton ve olumsuz yönlerini görememe. Puanım “aradan dereye gitmesin” diyerek tercih. Zeka ve yeteneklerinin altında meslek seçme ve tatminsizlik.

TERCİHLERİNİZİ YAPARKEN... Tercih haklarınızın tümünü kullanmaya çalışın...Asla tek tercih yapmayın, Bu yıl aldığınız puanla bir yere girmeniz olanaklıysa mutlaka girmeye çalışın... Belli üniversite ve bölüm takıntısı içinde olmayın, her üniversite ve bölümün güzel yanları vardır... Size gönderilen tercih kılavuzunu çok dikkatli ve gerekirse defalarca okuyun...

Çevrenizden, basından, internetten gelen önerileri değerlendirin, ancak bunlar size yalnizca fikir versin. Siz kendi düşündüğünüzü yapın. En doğruyu siz bilirsiniz... Herşeye karşın bu yıl üniversiteye girememişseniz çoğunluktan biri olduğunuzu düşünün ve çok üzülmeyin... Yeniden sınava girecekseniz, dersane ve özel ders içeren hazırlık yöntemleri yerine programlı çalışarak kendiniz hazırlanmaya çalışın.

son