Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.rehberlikservisim.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.rehberlikservisim.com."— Sunum transkripti:

1

2 Sınav Kaygısı Nedir? Sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygıya sınav kaygısı denir.

3 Kaygı Düzeyi Başarı Düzeyi Normal Kaygı Düzeyi Düşük Kaygı Düzeyi
100 100 80 80 60 60 40 40 20 20 Just rotate the needle, and insert any indicator into the gauge  Normal Kaygı Düzeyi Düşük Kaygı Düzeyi Yüksek Kaygı Düzeyi

4 Kaygı Düzeyi Başarıyı Nasıl Etkiler?
Rehberlik Servisi Just Resize the Square inside battery Düşük Kaygı Normal Kaygı Yüksek Kaygı Çalışma motivasyonunuz düşük olur. Motivasyon ve dikkatiniz yüksek olur. Dikkat ve odaklanma sorunu yaşarsınız. Başarı düşer. Başarı yükselir. Başarı düşer.

5 Yüksek Kaygının Fiziksel Belirtileri?
Ellerin terlemesi Kalp çarpıntısı, Titreme, Karın ağrısı, Mide bulantısı, G Sık İdrara çıkma, I Hızlı nefes alıp verme, Ağız kuruluğu, .

6 Yüksek Kaygının Bilişsel Belirtileri?
Odaklanamama, dikkatin dağılması İyi bildiklerini bile hatırlayamama, Soruların yerine sınav sonucunu düşünme, Okuduğunu anlamama, yanlış okuma Basit işlem hataları yapma

7 Sınav Kaygısının Nedenleri
Verimli Çalışmamak Yüksek Hedef Sınavla İlgili Yanlış Düşünceler Çevre Zamanı Verimli Kullanmamak Başarı Algısı

8 Sınav Kaygısının Nedenleri
Verimli Çalışmadığınızda İyi öğrenemezsiniz. Sınavla ilgili kendinize güvenmezsiniz. Çabuk unutursunuz…. Bunlar da kaygıya sebep olur….

9 Sınav Kaygısının Nedenleri
Çevre (aile-öğretmen-arkadaş) Ailenizi sınav sonucu ile ilgili beklentileri ve tepkileri, Arkadaşlarınız tarafından alay edilmesi, Öğretmenlerinizin beklentisi, Bunlar da kaygıya sebep olur….

10 Sınav Kaygısının Nedenleri
Sınavda Zamanı Verimli Kullanmadığınızda Bazı sorular için yeterli zamanınız kalmaz. Yetiştiremeyeceğinizi düşünürsünüz Bazı soruları hızlı yapmak zorunda kalırsınız. Bunlar da kaygıya sebep olur….

11 Sınav Kaygısının Nedenleri
Sınav Hakkında Olumsuz Düşünceler Sınavın hayatımızı değiştireceği düşüncesi, Aile, öğretmen ve arkadaşlara rezil olacağımız düşüncesi, Soruların zor olacağını düşüncesi, Sınavın kötü geçeceğine inanma, Ailemizin hayal kırıklığına uğrayacağı düşüncesi, Düşük not aldığımızda, iyi bir lise veya üniversiteye gidemeyeceğinizi düşünmeniz. Bunlar da kaygıya sebep olur….

12 Sınav Kaygısının Nedenleri
Yüksek Hedef Belirlediğinizde Hedefinize ulaşmanız uzun zaman alabilir, Hedefinize ulaşmak çok zor veya imkansız olabilir. Hedefinize ulaşamayacağınıza inanmanız, Bunlar da kaygıya sebep olur….

13 Sınav Kaygısının Nedenleri
Yanlış Başarı Algısı(Ya Hep-Ya Hiç Tarzı Düşünme) Kendinize sınav sonucu ile ilgili koyduğunuz hedefin üstünde puan aldığınızda “Kendinizi Çok Başarılı” Altında aldığınızda “Çok Başarısız” olarak görmeniz. Örn: 90 üzerini “Çok İyi Not” altını ise “Kötü Bir Not” olarak düşündüğünüzde. Bunlar da kaygıya sebep olur….

14 Sınav Kaygısı Ne Yapmalıyız?

15 Düşüncelerini Değiştir.
Sınavda başarısız olacağım Sınavda elimden gelenin en iyisini yapacağım. Sınav zor olacak, Sınavın zor yada kolay olacağını bilemem. Anem-babam üzülür ve hayal kırıklığı yaşar. Annem-babam benim çalıştığımı biliyorlar. Biraz üzülebilirler ama bu çok büyük sorun olmayacaktır. Ortalamam düşecek, Tek bir sınavdan düşük almam ortalamamı çok etkilemez. İyi bir liseye gidemeyeceğim. Ben çalıştığım sürece her lisede başarılı olabilirim. Sınavda heyecanlanacağım, dikkatsizlikten hata yapacağım. Heyecanımı kontrol edebilirim ve dikkatli olabilirim.. Sınav geleceğimi belirleyecek Sınav önemli fakat geleceğimi belirlemeyecek.

16 Sınavdan Önce Sınava iyi hazırlanın. Çalışmayı son güne bırakmayın.
İyi Uyu. Uykunuzu iyi alın. Sınava karnınız aç girmeyin. Sınav öncesi baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. İyi beslen. Gevşe Sınavdan önce olumlu düşünün ve gevşeme egzersizleri yapın.

17 Sınav Anında Bildiğiniz sorulardan başlayın.
Bildiğin Sorular Bildiğiniz sorulardan başlayın. Atla Yapmadığın sorular çok zaman kaybetmeyin, atlayın. Unutma Yapamayacağın zor soruların da olabileceğini unutmayın. Sınavda yorulduğunuzda ve kaygınız artarsa kısa bir mola verin ve derin nefes alın. Kısa Bir Mola

18 Başarı Nedir? “Başarıyı ölçmek için bir insanın ulaştığı
noktaya değil, başarmak için aştığı engellere bakılması gerektiğini öğrendim.” Sabır  (Booker T. Washington) Mücadele

19 Sınav Sonucunuz Ne Olursa Olsun…
Bizim İçin Değerlisiniz… Sınav Sonucunuz Ne Olursa Olsun… ÇOK DEĞERLİSİNİZ. Aileniz ve Bizim İçin,

20 Dinlediğiniz İçin TEŞEKKÜRLER…
Sunumumuz Bitmiştir… Muhammet YAVUZ Psikolojik Danışman Dinlediğiniz İçin TEŞEKKÜRLER…

21


"Www.rehberlikservisim.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları