Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI"— Sunum transkripti:

1 SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI

2 Neler Konuşacağız? Biz kimiz? Neler Yapıyoruz?
Çocuklara ve Ailelere Yönelik Çalışmalarımız Aile- Çocuk İletişimi için Öneriler Aile- Eğitmen Paylaşımları

3 BİZ KİMİZ ? Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM), Sarıyer bölgesinde yaşayan 7-14 yaş aralığındaki çocuklara ve ailelere eğitsel ve sosyal alanlarda destek sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir merkezdir.

4 Öğrencilere Yönelik Eğitsel ve Sosyal Hizmetler
Temel Dersler: Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce. Branş Dersler: Okuma- Yazma, Resim, Müzik, Yaratıcı Drama, Spor, Bilgisayar. Çocuklara ve Ailelere Yönelik Psikolojik Danışmanlık Ayrıca; Sinema Satranç Proje ve El işi Şehir içi ücretsiz atölye çalışmaları ve sergi gezileri, Önemli günler ve haftalar kapsamında çocuklara yönelik etkinlikler.

5 Yetişkinlere ve Ailelere Yönelik Hizmetler
Kadın Sağlığı Eğitimi Kadın Sağlığı Eğitim Programı, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) İLE Sarıyer Belediyesi ortak çalışmasıdır. Kadın Sağlığı Eğitimi Programı bedeni tanıma, beslenme, hijyen, kadın cinselliği, kadın hakları konularında kadınlara destek vermeyi amaçlar. AÇEV Hayat Dolu Buluşmalar Kaynaklara erişimi kısıtlı genç kadınların yaşam becerileri ve siyasi farkındalık eğitimi ile çok düzeyli karar alma mekanizmalarına (evde, kursta, mahallede ve ilçede) katılımlarının artırılmasını ve okuryazarlığı araç olarak kullanma becerilerinin geliştirilmesini amaçlar. İngilizce Dil Eğitimi Yetişkinlere yönelik dil eğitiminde kişilerin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Spor Fiziksel koşulları uygun olan şubelerde kadınlara yönelik spor eğitimi. Önleyici Eğitim Seminerleri Aile ve çocuk alanında çalışan Sivil Toplum Kuruluşları, akademisyenler ve ilgili meslek grubundan uzmanların desteği ile gerçekleştirilen eğitimler. Bilgisayar Eğitimi Yetişkinlere yönelik temel bilgisayar kullanımı ve güvenli internet eğitimini kapsar. Okuma- Yazma Eğitimi

6 SAGEM’DEN ETKİN BİR ŞEKİLDE FAYDALANABİLMEK İÇİN;
Aile- Eğitmen iletişimi ve işbirliğini sürdürmek Her eğitim dönemi hazırlanan SAGEM Ders Programı’nı takip etmek Öğrencilerimizin SAGEM bünyesinde yürütülen çalışmalara aktif bir şekilde katılmalarını ve derslere devamlılığı desteklemek SAGEM bünyesinde yürütülen çalışmalar ve çocuğunuzla ilgili sormak, danışmak istediğiniz konuları eğitmenlerle paylaşarak destek alma hususlarında ailelerimizin takibi ve desteği önem taşımaktadır.

7 AİLE- ÇOCUK İLETİŞİMİ Aile tutumu, çocuk ve ailenin arasındaki etkileşim biçimidir. Aile bireylerinin, Çocukla nasıl iletişim kurduğu, Çocuğun aile içinde birey olarak kabul edilip edilmediği, Kullandığı disiplin yöntemleri, Sevgisini ifade etme biçimi, Aile tutumlarını belirleyen, önemli noktalardır.

8 Uygun Aile Tutumları Çocuğu birey olarak kabul etmek,
Çocuğun sosyal, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarına destek olmak, Güven temelli iletişim kurmak, Çocuğun kendisini ifade etmesine olanak veren iletişim alanı sağlamak , Çocuğun ifade ettiği duygu, düşünce ve istekleri dikkate almak, Çocuğun karar ve sorumluluk almasına fırsat vererek gelişimini desteklemek, Sınırları, sözel iletişim yolu ile belirlemek,

9 Uygun Aile Tutumları Her bireyin birbirinden farklı kişilik ve gelişim özellikleri olduğunu kabul etmek, Her çocuğun kendi gelişim özelliklerine uygun ve anlamlı beklentilerde bulunmak Her çocuğu kendi yetenekleri içerisinde değerlendirerek, çevredeki diğer çocuklar ile karşılaştırmaya başvurmamak, Başlıca olumlu aile tutumlarındandır.

10 UYGUN OLMAYAN AİLE TUTUMLARI
Olumsuz disiplin yöntemleri, çocuğun sıklıkla eleştirilmesi, aile tutumunun sürekli olarak değişiklik göstermesi gibi konular çocuğun sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimini olumsuz yönde etkiler.

11 Kendisini doğru ifade etmekte güçlük çeken, Öğrenme güçlüğü yaşayan
Çocuğa yönelik ihmal ve istismar olarak tanımlanan bu tür yaklaşımlar ile büyüyen çocuklar; Kendisini doğru ifade etmekte güçlük çeken, Öğrenme güçlüğü yaşayan Sosyal çevredeki iletişimlerinde pasif ya da agresif olarak konumlanarak, başkaları tarafından istismara açık duruma gelen veya olumsuz iletişim biçimlerine başvuran Duygusal ve fiziksel olarak istismara açık konuma gelen Mutsuz, kendisine olan güvenini kaybetmiş bireyler olarak şekillenebilirler.

12 Doğru Aile Tutumları; Çocuklarınızı desteklemek,
Çocuklarınıza duyduğunuz sevgi ve güveni davranışlarınızla onlara hissettirmek Çocuğunuzun gelişimine olumlu katkılar sağlayacak, aile ve yaşadığı dünya içerisindeki iletişimlerini güçlendirerek; duygu ve düşüncelerini ifade edebilen, olumlu ve olumsuz durumları fark edebilen, kendi yetenekleri doğrultusunda üretebilen ve en önemlisi mutlu bireyler olarak gelişmelerini sağlayacaktır.

13 KATILIMINIZ VE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.


"SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları