Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proje Oluşturma ve Yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proje Oluşturma ve Yönetimi"— Sunum transkripti:

1 Proje Oluşturma ve Yönetimi

2 Proje çalışması merak ve gözlem ile başlar
Proje çalışması merak ve gözlem ile başlar. Çevremizde pek çok varlık var ve çevremizde pek çok değişiklik oluyor. Bu varlıkları ve değişiklikleri merak ederiz. Gökyüzü nasıl oluşmuş? Neden mavi? Gökyüzünde neler var? İşte bu ve buna benzer sorular bizi hep yeni şeyler öğrenmeye ve geliştirmeye sevkeder.

3 Yaptığımız çalışmanın bilimsel olması için yapmamız gerekenler, sırasıyla uygulayacağımız basamaklar vardır. Bu basamaklar; Projenin konusunu seçmek Bilgi toplamak Bilimsel yöntem seçme Kontrollü deney yapmak ve sonuçları kaydetmek Grafikler, Tablolar, Çizimler, Modeller Yaptığını Göster Rapor Yazma Sunuş

4 1. Projenin konusunu seçmek
Projenizi ilgilendiğiniz, üzerine düşündüğünüz, merak ettiğiniz konular üzerine seçin. Aklınıza pek çok fikir gelebilir. Bunları not edin. Hemen karar vermeyin. Bunların arasında sizin en güzel yapabileceğinizi, en merak ettiğiniz seçin. Bu proje sadece sizin seçeceğiniz konuda bilgili olduğunuzu göstermeyecek.

5 2. Bilgi toplamak Projenin konusunu belirledikten sonra konunuzla ilgili kitaplardan, dergilerden, internetten, insanlardan ve kurumlardan bilgi toplayın. Konunuzla ilgili fotoğraf, asetat, saydam, model, afiş ve bulabileceğiniz her türlü malzemeyi toplayın.

6 3. Bilimsel yöntem seçme Sizin bir sorunuz, merak ettiğiniz bir şey var. Projenizin amacı nedir? Ne bulmaya çalışıyorsunuz? Sorunuzun cevabı ne olabilir? Varsayımınızı gösterecek deneyler nasıl olabilir, hangi malzemeleri kullanabilirsiniz, hangi ölçümleri yapabilirsiniz?

7 4. Kontrollü deney yapmak ve sonuçları kaydetmek
Tasarladığınız deneyi kontrollü olarak yapın. Kontrollü olarak ve belirli bir işlem sırası izlenerek laboratuarda tekrarlanan gözlemlere kontrollü deney denir.

8 4. Kontrollü deney yapmak ve sonuçları kaydetmek
Hata yapmaktan korkmayın. Bugün bilimin bize gösterdiği buluşlar ve keşifler uzun uğraşların sonunda, tekrar tekrar deneme ve yine yılmadan tekrar deneme ile gerçekleşmiştir. Bilim sabır ve özveri gerektirir.

9 5. Grafikler, Tablolar, Çizimler, Modeller
Ne oldu? Bulduğunuz sonuç nedir? Sonuçlarınızı grafikler, tablolar, çizimler yolu ile gösterin. Bulduğunuz sonucu gösterecek maketler (modeller) de yapabilirsiniz.

10 6. Yaptığını Göster Çalışmanız basit ve düzenli olmalı ama bir şeyin aynısı olmamalı. Yaptığınız maket, deney insanların anlayabileceği şekilde düzenlenmeli, ayrıca yaptığınız çalışmaya eğlence de katabilirsiniz. Bunu, renkleri kullanarak, insanları şaşırtacak, eğlendirecek düzenlemelerle yapabilirsiniz.

11 7. Rapor Yazma Projenizin öyküsünü anlatın ne yapmak istediniz ve nasıl yaptınız? Bilimsel bir projenin raporu da belirli kurallara ve belirli sıraya göre yazılır. Bu kurallara ve sıraya uymalısınız.

12 8. Sunuş Bilimsel bir projenin mutlaka sunuşu yapılır.

13 Değerlendirme Yolların buzlu olduğunu gören Ali, insanların ve arabaların kaymasının tehlikeli sonuçlar oluşturabileceğini düşünerek çözüm bulmayı düşünmesi hangi basamakta olduğunu gösterir? Projenin konusunu seçmek

14 1 bardak su ile 1 sürahi suyun aynı sıcaklıkta kaynayıp kaynamadığını öğrenmek için yapılması gereken şey nedir? Kontrollü Deney

15 Ayşe belirlemiş olduğu projesinin sorununa ait bilgileri topladıktan sonra bu bilgileri nasıl kullanacağı konusunda öğretmeninden yardım istemiştir. Ayşe hangi basamak için öğretmeninden yardım istemiştir? Bilimsel Yöntem Seçme

16 Mehmet yaptığı deneye ait verileri görsel hale getirmek için çizelge ve tablolar hazırlamıştır. Mehmetin bu adımı, hangi basamakta olduğunu gösterir. Grafikler, Tablolar, Çizimler, Modeller

17 TEŞEKKÜRLER..


"Proje Oluşturma ve Yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları