Özel İlgi Turizmi Tanımları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hayat Biçimini Seçmektir
Advertisements

Sistem Analizi ve Planlama
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
MODÜL 4 Organizasyon.
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
Hazırlayan: Öğr.Gör. Funda YORULMAZ
PAZARLAMA KARMA ELEMANLARI: SÜREÇLER
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Küresel Kriz Sağlık Turizmimize Bir Fırsat Olabilir mi?
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ EGIT215
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan “İstanbul’da Turizm Merkezlerinin.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
SWOT ANALİZİ SWOT analizi güçlü ve zayıf olan yönlerin tanımlanması, fırsatların ve engellerin gözden geçirilmesi konusunda en etkin yöntemdir. SWOT yöntemiyle.
Fen ve Teknoloji Dersi Öğretim Programının Vizyonu İlk öğretim mezunu her öğrencinin fen ve teknoloji okur- yazarı olmasıdır
GİRİŞ A) TANIM Turizm hukuku, turisti ve turizm endüstrisi kuruluşlarını ilgilendiren kurallar topluluğudur. B) NİTELİKLERİ Evrensel nitelikli kurallar.
1)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, söylenenin duygusu söz konusudur?
OKUL KÜTÜPHANELERİNİN ÖNEMİ
Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AİLE EĞİTİM SEMİNERİ
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
CAMİ GEZİ PLANI Gezi Tarihi : Gezi Yeri : Oğuzlar Gölbaşı Cami - Oğuzlar Merkez Cami Geziye Çıkış Saati : 08:45 Geziden dönüş Saati : 10:10.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
ALAN SEÇİMİ.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ EĞİTİMDE KOÇLUK SİSTEMİ SUNUSU
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMİ- PART II. İKY PLANLAMSI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA.
Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki.
GİRİŞ Ülkenizde ya da coğrafi bölgenizde turizm ne kadar önemlidir? Şehrinizde ya da kasabanızdaki mevcut istihdamın ne kadarlık kısmı turizm ile.
“Tüm hayatım boyunca dolaştım, seyahat de ettim
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
BAĞLAÇ. BAĞLAÇ  Eş görevli sözcükleri, söz öbeklerini, cümleleri birbirine bağlayan ya da çeşitli anlam ilgileri kuran sözcük veya söz öbekleridir. Başlıca.
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
BÖLÜM 2 NEREYE VARMAK ÜZEREYİZ: PROBLEM VE PROBLEMİN BÜYÜKLÜĞÜ.
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
İşletme Yönetimi Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü.
Meslek Seçmek Hayat Biçimini Seçmektir
MESLEK SEÇİMİ VE GELECEĞİN YÜKSELEN MESLEKLERİ
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
MOTİVASYON ÇOCUKLARIMIZ NE İSTER?.
Sosyo-Kültürel Kuram Dr. Sadiye KELEŞ.
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Özel İlgi Turizmi Tanımları
YÖNETİMİN FONKSİYONLARI YÖNELTME: MOTİVASYON
TUI-2.
TURİST TİPOLOJİSİ ve ÖZEL İLGİ TURİZMİ
TURİST TİPOLOJİSİ ve ÖZEL İLGİ TURİZMİ
Turizm Türlerinin Oluşmasında Çevrenin Etkisi
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Konular : Ortak Payda : Bölge Bütünden Parçaya Bölge Sınırları Kesin Hatlara Ayrılabilir Mi? Bölge Sınırları Değişir Mi? Bölge Sınırları Nasıl Oluşturulur?
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla.
Sunum transkripti:

Özel İlgi Turizmi Tanımları

Özel İlgi Turizmi “İlgileri belirli alanlarda yoğunlaşan ve yalnızca bu ilgileri tatmin etmek isteyen bireylerin belirli bölge ya da çekimyerlerine yapmış oldukları seyahatler”

Himmetoğlu ve Brotherton (1994), ilgileri turizm hareketini yaratan unsurlar olarak ele almışlar ve bunları; ve bu ikisi arasında yer alan turizmi de karma ilgi turizmi şeklinde bir sınıflandırma yaparak incelemişlerdir. Bu sınıflama, özel ilgi turizminin ayırdedici yanları belirtilerek genel hatları ile aşağıda açıklanmıştır: Genel ilgi turizmi Karma ilgi turizmi Özel ilgi turizmi

1- Genel İlgi Turizmi En belirgin etken yalnızca bir yere gidiyor olmaktır. Seyahat motivasyonu dışsal kaynaklıdır Büyük ölçüde seyahat acentalarının verecekleri bilgilere bağımlıdırlar. Tura karar verirken ‘nereye gideyim ?’ sorusunu sorar Gezen nüfusun çoğunluğunu oluştururlar,

2- Karma ilgi turizmi ‘nereye gideyim ve orada ne yapabilirim ?’ Genel ilgi turizmini denemişler ve artık ondan zevk almamaya başlamışlardır, tatillerini geçirme etkinliklerinde değişiklik yapma isteği taşırlar. Ancak, tümüyle farklı bir tatil için henüz hazır değildirler, Tatil tercihlerinde bir geçiş ve değişim dönemi içindedirler, yani bir yandan maceracı olmayı bir yandan sosyal beğeni ve onay kazanmayı isterler. Üyesi oldukları sosyal grupları gezi tercihlerinde önemlidir bu nedenle moda yerler onlar için hala çekicidir, Özel ilgileri gelişmiş olabilir ancak tatillerini bu ilgilere göre planlama kararlılığını tam olarak göstermeyebilirler, Konaklama tesislerinin çekiciliği tercihlerinde hala etkilidir.

3- Özel İlgi Turizmi belirlenmiş ilgiler vardır, Seyahat karar ve tercihlerinin arkasında kesin olarak belirlenmiş ilgiler vardır, Eğer bir yer onların özel ilgilerine uygun değilse, o yer gidilecek yer olmaktan çıkar, Kayak yapmaya en uygun yerler nerelerdir ?’ Tatil zamanını kullanma biçimi tamamen özel ilgilere uygun olacak şekilde planlanır, İçsel motivasyonludurlar, Geziye çıkmadan önce daha teknik ve ayrıntılı bilgiler toplama yoluna giderler, Özel ilgilerine uyan kalite ve düzeyde bilgi kaynağına ulaşmak isterler.

Kaynak TANRISEVDİ ABDULLAH,ÇAVUŞ ŞENOL , Özel İlgi Turizmi ve Özel İlgi Turizmi Kapsamında Kuşadası nda Varolan Potansiyel Kaynaklar Üzerine Kavramsal Bir İnceleme,,2003