Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

2 Paket Tur Çeşitleri Toplantı–Kongre–Seminer Turları: Organizasyonlar içerisinde yer alan katılımcıların karşılanması ve uğurlanması, otel rezervasyonları ve transferler, şehir içi ve bölgesel turlar, kokteyl, yemek organizasyonları, refakatçılar için özel organizasyonlar vb. gibi hizmetlerin gruplara yönelik olarak düzenlenmesidir.

3 Paket Tur Çeşitleri Teşvik Turları: Endüstriyel firmaların çalışanlarına ve bayilerine düzenlemiş olduğu turlardır. Özel İlgi Grubu Turları: Dernek, kulüp ve grupların özel ilgi alanlarına göre düzenlenen turlardır.

4 Hedef Bölgelere Göre Paket Turlar:
Tek Destinasyona Yönelik Turlar: Bu tür turlar tek bir destinasyonu kapsamakta olan ve belirli bir bölgeye düzenlenen turlardır. Birden Fazla Destinasyona Yönelik Turlar: Bu tür turlarda birden fazla destinasyona gitme imkanı bulunmaktadır.

5 Mesafelerine Göre Paket Turlar
Kısa Mesafeli Turlar: Ulaşımın genellikle kara yolu ile gerçekleştirildiği kısa mesafeli turlardır. Orta Mesafeli Turlar: Genellikle hava ulaşımı ile yapılan ve bir-iki hafta süre ile gerçekleştirilen turlardır. Uzak Mesafeli Turlar: Birden fazla varış noktasının olduğu uzun süreli turlardır

6 Konaklama Şekline Göre Paket Turlar
Sejour Turlar: Bu tür paket turlar, uzun konaklamaları içerir. Itinerant (Circuit) Turlar: Bu tür paket turlar bir yerde sadece birkaç gece kalınarak birçok bölgenin gezilmesiyle gerçekleşen turlardır

7

8 Tur Operatörü Meydana getirdikleri konaklama, yeme içme, günü birlik geziler, eğlence, animasyon gibi turistik ürünleri (paket tur) sabit bir fiyattan satışa sunan turizm işletmelerine tur operatörleri denir.

9 Tur Operatörünün Fonksiyonları (Turistler Açısından)
Ekonomik Olması: Hazırlanan paket tur fiyatının cazip ve ucuz olması nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilir. Güven: Tur operatörleri turizm hareketine katılacak kişilere güven verir. Turistler için güvenlik, sigorta işlemleri ve gidecekleri ülkede güven duyabilecekleri bir işletmenin olması önemlidir.

10 Tur Operatörünün Fonksiyonları (Turistler Açısından)
Rahatlık: Tur operatörleri turistlerin seyahatleri sırasındaki ulaştırma, konaklama ve tatil planlarını onların yerine düzenledikleri için turistlere rahatlık ve konfor sağlar Zaman: Tatil süresi turistler için önemlidir tatilin ve belirli bir zaman dilimini kapsamasını, turistlerin bu zaman dilimindeki tatil planlarının en iyi şekilde organizasyonunu, tur operatörü hazırlar.

11 Tur Operatörünün Fonksiyonları (Turistler Açısından)
Bilgi Verme: Tur operatörü, tüketicilere seyahatleriyle ilgili her türlü bilgiyi (Enformasyon ) sağlayarak onların seyahatleri sırasında karşılaşacakları vize ve gümrük formalitelerini yerine getirir.


"Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları