Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla."— Sunum transkripti:

1

2  İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER

3  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla yapılan seyahatler, sanayi devriminden sonra yerini teknolojiye – ulaşım araçlarındaki gelişmelerden ve sosyal değişimlerden vb. dolayı eğlenme, dinlenme, kültür, spor vb. amaçlarla gerçekleştirilmeye bırakmıştır.

4  Burada turizm olayına katılacak insanı ( turist) turizme yöneltecek faktörler önem kazanmaktadır.  Her turist farklı sebeplerle seyahati gerçekleştirebilir.  Bu sebepler : merak, kültür, dinlenme, eğlenme, spor, sağlık,inanç, ziyaretler, kongreler ve toplantılar, macera, hobiler, alışveriş şeklinde sıralanabilir.

5  Merak etmek, diğer bir ifadeyle insanın bilmediğini sorgulaması ve öğrenmek istemesi asırlardır devam etmektedir.  Bilmediği bir yeri görmek isteyen insanlar bu sebeple seyahat etmektedirler.

6  Kültür, insanların yaşadığı çevreye göre şekillenen, zamanla bireyin yaşam şeklini alan ve birçok unsurdan oluşan değerler sistemidir.  Bulunduğu çevreye göre değişiklik gösteren kültür, birçok turist için çekicilik yaratır.Bölgesel veya ulusal kültürel değerler (yemekler,müzikler,düğünler vb.) insanların ilgisini çekmektedir.Bu sebeple insanlar,yeni kültürler görmek ve tanımak için seyahatlere katılmaktadırlar.

7  Aşırı şehirleşme ve çalışma hayatının yüksek temposu insanların boş zamanlarını dinlenmeye ayırmasına sebep olmuştur.  Şehirlerde,kalabalıkta yorulan insan dinlenme faaliyetinin yoğun olduğu tatili seçmektedir.

8 Hayatının rutinliğinden sıkılan insan dinlenmenin aksine diğer bir rahatlama ve stres atma yöntemi olan eğlenmeyi tercih etmektedir. Bu sebeple, eğlenme faaliyeti yoğun turizme yönelmektedir.

9  Hareketsiz yaşamından sıkılan herhangi bir spor dalını hobi olarak yapan veya izleyen kişiler spor amaçlı seyahat yapmaktadırlar.  Kayak yapmak için Sarıkamış Kayak Merkezi’ne gitmek veya Formula 1’i izlemek için Avustralya’ya gitmek bu tür seyahatlere örnektir.

10

11  Sağlık amacıyla yapılan seyahatler son dönemlerde artış göstermektedir.  İnsanlar artık kendilerini daha iyi hissetmek sağlık sorunlarına bir çözüm aramak ve iyileşmek için seyahatlere katılmaktadır.

12

13  Sosyalleşme insan için bir ihtiyaçtır.  Bu sebeple insanlar ailelerini,dost ve akrabalarını ziyaret etmek isterler.  Dost, akraba ve aileleri ziyaret insanları turizme yönelten sebeplerden bir tanesidir.

14  Macera tutkunu insanlar, yeni maceralar yaşamak için turizm faaliyetine katılırlar.  Rafting ( akarsuda bot ile yolculuk yapmak),yamaç paraşütü, dağcılık, bungee jumping ( yüksek bir yerden esnek bir halatla atlama) vb. macera severlerin katılmak istediği seçeneklerden bazılarıdır.

15

16  Hobiler bireylerin turizm faaliyetine yönelten sebeplerdendir.  Özel ilgi turizmi de denilen bu turizm türüne hobi sahibi insanlar katılmaktadırlar.  Örneğin;  Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtadan çıkışını izlemek için Muğla’nın Ortaca ilçesinin İztusu sahiline gitmek hobi ( öz ilgi) amaçla yapılan seyahatlerdir.

17  karşılamak ve hediye almak gibi amaçlarla turizme yönelirler.  Burada; seyahatteki temel amaç alışveriş yapmaktır.  Alışveriş severlerin tercih ettiği Dünya da önde gelen merkezlerden bazıları; New York,Paris,Madrid,Roma,İstanbul,Kuala Lumpur,Moskova ve Pekin ‘dir.

18  ESRA ÖZKAN  SEMİHA ARSLAN

19  EDİTÖR ÖĞR. GÖR. MURAT KILIÇBEY


" İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları