Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

2 Avrupa Demiryolu Ağı

3 Global Demiryolu Ağı

4 Bir ulaştırma modelinin gelişmişlik düzeyi ve turistler ve diğer seyahat edenler tarafından kullanılma oranı tarih, devletin ilgisi ve desteği (Türkiye’de yıllardır demiryollarının ihmal edilmesi), finansman, topografya ve coğrafi koşullara bağlıdır. Bu faktörler Demiryolu ulaştırmasını diğer ulaştırma modellerine göre çok daha fazla etkilemektedir.

5 Demiryolları ile diğer ulaştırma modelleri arasındaki temel rekabet unsurları mesafe ve buna bağlı olarak ortaya çıkan zamandır. Bazı yolcular için demiryolu ulaştırması oldukça sıkıcı ve yorucu olabilir. Maceracı bir yapıya sahip olan, ilginç yerleri görme arzusu duyanlar için ise demiryolları daha ilgi çekici olabilir.

6 Tren güvenli ve pahalı olmayan bir ulaştırma aracıdır, seyahat sırasında çekici manzaraların seyredilmesi mümkündür. Garlar genellikle şehir merkezlerinde bulunmaktadır, şehir merkezlerinin 20 – 30 km dışında bulunan havaalanları ile karşılaştırıldığında bu konumları bir avantaj teşkil etmektedir

7 Trenlerin tamamı çok hızlı değildir, onları bağımlı kılan ve çok yüksek maliyetlerle karşılaşmalarına neden olan “ray” lar üzerinde hareket etmektedirler.

8 Trenle ulaştırma hizmeti veren işletmeler bazı ülkelerde(Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere, Japonya ) trenleri, bütün ülkeyi saran, yüksek kalitede hizmet veren, rahat, dinlendirici bir ulaştırma aracı haline getirmeye çalışmaktadırlar.

9 Trenler konforlarındaki artışın yanı sıra, otomobilleri ve diğer motorlu taşıtları da taşıyabildikleri için daha da önem kazanmışlardır.

10 Trenle seyahatin tercih edilmesinin başlıca nedenleri???

11 Güvenlik, Fiyat Tek biletle sınırsız seyahat edebilme (eurailpass, interrail) Seyahat sırasında güzergâhı rahatça görebilme, Kişisel konfor (Gece konaklama, restoran, WC) Terminallerin şehir merkezlerinde bulunması,


"Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları