Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki."— Sunum transkripti:

1

2

3 Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi,
GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki gelişimi tetiklemiştir. Bu gelişmeler sonrasında günümüz yolcularının ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli konaklama tercihleri ortaya çıkmıştır.

4 ÇOK FAZLA TERCİH VAR! Bir seyahat planladığınızda seçebileceğiniz konaklama seçeneklerini bir düşünün. Destinasyonunuza giderken nerede konaklayacaksınız? Destinasyonunuza ulaştığınızda nerede kalacaksınız? Arkadaşlarınız ya da akrabalarınızda kalmaktan lüks bir otelde kalmaya varana dek birçok seçenek düşünebilirsiniz.

5 Yıllar içinde yolcuların konaklama ihtiyaçlarını karşılamak
ÇOK FAZLA TERCİH VAR! Yıllar içinde yolcuların konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için birçok tesis inşa edilmiştir. Tıpkı geçmişteki hanlar gibi bu tesisler, çeşitli camiaların toplanması ve sosyal aktiviteler için birer odak noktasına dönüşmüşlerdir. Ayrıca bu tesisler, ziyaretçileri çekmekte ve onların zaman ve para harcaması için çeşitli olanaklar sunmaktadırlar.

6 ÇOK FAZLA TERCİH VAR! Her ne kadar bu tesisler farklı şekillerde ve boyutlarda bulunsalar da bu tesislere genel olarak konaklama tesisi denir. Turizm endüstrisindeki konaklama tesis çeşitleri pansiyon (bed and breakfast, B&B), kiralık daire, devre mülk, kongre merkezleri, oteller, moteller, karavan parkları ve kamp alanları gibi popüler alternatifleri içermektedir.

7 ÇOK FAZLA TERCİH VAR!

8 ODALAR, ODALAR VE DAHA FAZLASI
Bu bölümde, daha özelleşmiş ve kendine has konaklama çeşitlerinden yolcuların çoğunluğunun konaklama ihtiyacını karşılayan otel ve motellere geçiyoruz.

9 ODALAR, ODALAR VE DAHA FAZLASI
Son yıllarda otel sektöründe önemli miktarda büyüme ve kârlılık oranları görülmektedir. Ayrıca şirketler, apart otel müşterileri gibi belirli segmentteki müşterilerin ilgisini çekmek için yeni markalar oluşturmaktadır.

10 ODALAR, ODALAR VE DAHA FAZLASI
Sınıflandırma ve Değerlendirme Sistemlerini Anlamak Konaklama tesislerinin müşteri çekmek için yarışa girmesiyle otel ve motel gibi geleneksel konaklama tesisleri arasındaki farklılıklar belirsizleşmiştir.

11 ODALAR, ODALAR VE DAHA FAZLASI
Sınıflandırma ve Değerlendirme Sistemlerini Anlamak Bu belirsizliği ortadan kaldırmak ve konaklama tesislerinde sunulan olanakları ve hizmetleri daha net bir şekilde müşterilere iletmek amacıyla kuruluşlar (ve kimi ülkelerde hükûmetler) aşağıda belirtilen, standardize edilmiş sınıflandırma ve raporlama sistemlerini geliştirmişlerdir.

12 ODALAR, ODALAR VE DAHA FAZLASI
Sınıflandırma ve Değerlendirme Sistemlerini Anlamak Sınırlı Hizmetli Ucuz Moteller: Sınırlı Hizmetli Ekonomik Moteller: Tam hizmetli, orta fiyatlı otel ve moteller: Tam hizmetli üst sınıf oteller: Lüks Oteller: Tüm odaları suit odalardan oluşan oteller: Apart Oteller:

13 kapsamda pazarlanır ve yönetilirler.
İŞLETME YAPILARI Konaklama hizmetleri; bağımsız mülkiyet, marka kullanım (franchise) mülkiyeti, yönetim sözleşmesi mülkiyeti ya da zincir mülkiyeti gibi mülkiyet biçimlerinden birine sahiptir ve bu kapsamda pazarlanır ve yönetilirler.

14 İŞLETME YAPILARI Çok küçük bağımsız işletmeler haricindeki çoğu konaklama işletmesinde biçimlendirilmiş yönetim yapıları, eğitim programları, mülkiyet yönetim sistemleri ve standart operasyon prosedürleri bulunur.

15 işletmelerin yönetim sözleşmeleri ile yönetilmesi yönündedir.
İŞLETME YAPILARI 19Günümüzde birçok işletmenin bağımsız işletme olma yönünde karar almalarına rağmen genel eğilim büyük işletmelerin yönetim sözleşmeleri ile yönetilmesi yönündedir.

16 İŞLETME YAPILARI Tek Başına Yapmak Franchising Yönetim Sözleşmeleri
Zincir İşletmeler Sayısal Üstünlük

17 HER ŞEY SATIŞLA BAŞLAR Evden Uzakta Bir Ev Sağlamak
Başarı İçin Organizasyon Misafirlerin İhtiyaçlarını Karşılamak Faaliyetlerde Kâr Elde Etmeyi Başarmak

18


"Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları