Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

2 Turizm sektöründe dağıtım kanallarının ters yönde işlemesi ne demektir?
Turizm sektöründe ürünün tüketiciye değil tüketicinin ürüne ulaştırılması söz konusudur. Bu nedenle ulaştırma hizmetleri turizm sektörü için son derece önemlidir.

3 Paket Tur nedir? Temel özellikleri nelerdir?
Paket tur tatil amaçlı ulaşım, konaklama, yeme-içme, yöresel geziler ve eğlence gibi değişik turistik mal ve hizmetlerin, bir tur operatörü tarafından bir araya getirilmesi ile oluşturulan ve en az bir gecelemeyi kapsayan sabit bir fiyattan ve tur fiyatının tamamı tatil başlamadan önce peşin ödenen seyahatlere denir.

4 Özellikleri Seyahat süresince ihtiyaç duyulan bütün hizmetleri kapsamaktadır. Paket tur tüketiciye tek bir sabit fiyattan satılır. Paket tur, bireysel seyahatlere oranla daha ucuzdur. Tüketicilere Paket tur ürünleri arasında seçim yapma imkânı sunar

5 Tur Operatörü kavramını tanımlayınız turizm işletmeleri ve tüketiciler açısından ve yerine getirdiği fonksiyonları açıklayınız Meydana getirdikleri ulaşım, konaklama, yiyecek içecek, günü birlik geziler, eğlence, animasyon gibi turistik ürünleri (paket tur) sabit bir fiyattan satışa sunan turizm işletmelerine tur operatörleri denir.

6 Yerine getirdiği fonksiyonlar
Tüketiciler açısından: Ekonomik Olması: Hazırlanan paket tur fiyatının cazip ve ucuz olması nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilir. Güven: Tur operatörleri turizm hareketine katılacak kişilere güven verir. Turistler için güvenlik, sigorta işlemleri ve gidecekleri ülkede güven duyabilecekleri bir işletmenin olması önemlidir. Bilgi Verme: Tur operatörü, tüketicilere seyahatleriyle ilgili her türlü bilgiyi sağlar

7 Rahatlık: Tur operatörleri turistlerin seyahatleri sırasındaki ulaştırma, konaklama ve tatil planlarını onların yerine düzenledikleri ve seyahatleri sırasında karşılaşacakları vize ve gümrük formalitelerini yerine getirdikleri için turistlere rahatlık ve konfor sağlar Zaman: Tatil süresi turistler için önemlidir tatilin ve belirli bir zaman dilimini kapsamasını, turistlerin bu zaman dilimindeki tatil planlarının en iyi şekilde organizasyonunu, tur operatörü hazırlar.

8 Turizm İşletmeleri Açısından:
Tur operatörleri, yaptıkları blok rezervasyonlardan dolayı konaklama işletmelerine ön ödeme yaparak işletmelere finansman açısından büyük yarar sağlar. Tur operatörleri, rezervasyonları ile konaklama işletmelerinin doluluk oranının artmasını sağlar. Konaklama işletmelerinin maliyetlerini ve reklam harcamalarını azaltır. Yeni turizm bölgelerinin meydana gelmesini sağlayacak konaklama işletmelerine yardımcı olur.

9 Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu’na göre Türkiye’de seyahat acenteleri nasıl sınıflandırılır, her grubun yerine getirebileceği işlemler nelerdir belirtiniz. A Grubu, B Grubu, C Grubu A Grubu Seyahat Acenteleri: Tüm seyahat acenteliği hizmetlerini ifa ederler

10 B Grubu Seyahat Acenteleri:
Uluslararası kara, deniz ve hava ulaştırma araçları ile A grubu seyahat acentelerinin düzenleyecekleri turların biletlerini satarlar. A grubu seyahat acenteleri ile en önemli farkları bağımsız olarak tur düzenleme yetkilerinin olmamasıdır. Seyahat Acentelerinin Yasal Sınıflandırması C Grubu Seyahat Acenteleri: Yalnız Türk vatandaşları için yurt içi turlar düzenlerler.


"Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları