Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ"— Sunum transkripti:

1 KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ

2 KONGRE TURİZMİ VE KİTLE TURİZMİ
Kitle turizmi insanların geniş ölçüde kitleler halinde turizme katıldıkları turizm türüdür. Kitle turizmi ile kongre turizmi amaç olarak ayrılmaktadır.

3 KONGRE TURİZMİ İLE İŞ TURİZMİ
İş turizmi, bir şirkette ya da işletmede, yöneticiler (yetkililer) için tamamen iş ile ilgili seyahatler veya bir seyahat acentası tarafından düzenlenen özellikle iş amaçlı, iş grupları seyahatleri olarak ifade edilir.

4 İş turizmi; Uluslararası kongreler, Birlik ve mesleki konferanslar ve kongreleri, Firma toplantıları, Incentive seyahatler, Eğitim seyahatleri, Fuar ve sergi ziyaretlerini kapsamaktadır.

5 KONGRE TURİZMİ İLE INCENTIVE TURİZM
Incentive turizm, bir şirketin çalışanları veya hizmet edenleri için bütün masrafları karşılanmak koşuluyla iş ve dinlence amaçlı olarak düzenlenen turistik amaçlı seyahatlerin tümüdür.

6 Incentive seyahatlerin artmasının nedenleri şunlardır:
Satışları arttırmak, Şirketin imajını korumak ve geliştirmek, Yeni ürünleri tanıtmak, sunmak, Satış eğitimi yapmak, Tüketiciler için promosyon yapmak, Rekabeti arttırmak, İş hacmi düşük sezonları değerlendirmek, Seyahate gönderilenlere mesleki bilgiler edindirmek.

7 KONGRE TURİZMİ İLE TATİL TURİZMİ
Kongre ve tatil amaçlı turizm türleri farklı sezonlarda gerçekleştirilir. Bu nedenle birbirlerini sezon olarak tamamlayan iki turizm türüdür.

8 KONGRE TURİZMİ İLE KÜLTÜR TURİZMİ
Kültür turizmi, eski sanat eserlerinin, tarihi yapıların, müzelerin, eski medeniyetlere ait kalıntıların görülmesi amacıyla yapılan seyahatlerdir. Kongre turizmi ile kültür turizmi amaç olarak birbirinden farklıdır.


"KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları