ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hz. Muhammed'in Hayatı Sesi Açınız Geçişler İçin Tıklayınız.
Advertisements

Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Hz. Muhammed (s.a.v.) İnsanlara Değer Verirdi
KUR'AN-I KERİM'İ TANIYALIM
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
HZ. MUHAMMED’İN HAYATI.
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
(4. Bölüm: Hz. Muhammed’in Hicreti)
HZ.MUHAMMED'İN ÇAĞRISI :
PEYGAMBER EFENDİMİZİ TANIYALIM
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI HOŞGELDİNİZ.
DİN KÜLTÜRÜ PERFORMANS ÖDEVİ
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Muhammed'in Hayatı Sesi Açınız Geçişler İçin Tıklayınız.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE ADİL OLMA.
MUTE SEFERI
Hz. Muhammed(sav)’in Hayatı
Kabe : Allah’a ibadet etmek amacıyla yapılmış ilk ibadethanedir. Mekke Şehri’ndedir. Hz. : “ Hazret ” sözcüğünün kısaltmasıdır. Bir adın önüne getirildiğinde.
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Hz. Muhammed Merhametli, Hoşgörülü ve Affediciydi
2. Nimete Şükür (Besmele ve Hamd)
İslam’da Bilginin Kaynakları
AHMETKara sunum sunar.
Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
SİYER-İ NEBİ HAZIRLAYAN (fakir) CENGİZ KAYA
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
VAHİY SÜRECİ ve KURAN.
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
KURAN (İNDİRİLİŞ SÜRECİ, İÇ YAPISI)
NİYAZİ MEMUR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 10. SINIFLAR ARASI SİYER YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
6/A SINIFI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ PROJE ÖDEVİ
ÖĞRENME ALANI HZ. MUHAMMED.
Doğumu Gençliği ve Evliliği
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
Müslümanlara Yönelik Boykot ve Baskılar
Hz. Muhammed.
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ KADİR GECESİ HAC SINAVI EĞİTİM SEMİNERİ.
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Konu:HİCRET Ders:Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İlk Çağrı ve İlk Müslümanlar
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Bugün neler öğreneceğiz?
HZ. MUHAMMED’İN HAYATI HAZIRLAYAN: Zehra PATIRAMAN.
Bir İnsan, Tüm İnsanlık Tarihini Ne Kadar Değiştirebilir?
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Fuat YÜKSEL İHL Meslek Dersleri Öğretmeni
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
1. ÜNİTE: PEYGAMBERİMİZİN GENÇLİK YILLARI
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
ALEMLERE RAHMET HZ. MUHAMMED(SAV) Şükran BÜYÜKDERE.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Kazanım SB İslamiyet’in ortaya çıkışını ve beraberinde getirdiği değişimleri yorumlar.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
1.ÜNİTE PEYGAMBERİMİZİN MEKKE YILLARI
Sunum transkripti:

ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam 2. Hz. Muhammed’in Doğumu Çocukluğu ve Gençliği 3. Hz. Muhammed’e Vahyin Gelişi 4. Hz. Muhammed’in Hicreti 5. Hz. Muhammed’in Toplumsal Barışa Yönelik Etkinlikleri 6. Hz. Muhammed’in İslâm’ı Yayma Çabaları 7. Veda Hutbesi’nde Evrensel Mesajlar 8. Hz. Muhammed’in Vefatı

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Arap Yarımadasındaki haksızlık, kötülük, adaletsizlik, ahlaki çöküntü, insanların putlara tapması, Peygamberimizi derinden etkiliyordu.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ özellikle 35 yaşından sonra bu sıkıntılı ortamdan, kargaşadan uzaklaşarak yalnız kalıp düşünmeyi ve ibadet ile meşgul olmayı istiyordu.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Bu amaçla yanına yiyeceğini alıp Mekke yakınlarında bulunan Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'na gider, burada yalnız başına günlerce kalır, evreni yaratan Allah'ın büyüklüğünü ve toplumun içinde bulunduğu kötü durumu düşünürdü.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ 610 yılının Ramazan ayında, bir pazartesi gecesi, Hira Mağarası'na çekilmiş düşüncelere dalmıştı.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Bu sırada Cebrail, Peygamberimize geldi ve ona "Oku!" diye seslendi. Peygamberimiz korku ve endişe içerisinde "Ben okuma bilmem!" dedi. Cebrail ikinci kez "Oku!" dedi.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Hz. Muhammed yine "Okuma bilmem!" dedi. Cebrail üçüncü kez aynı istekte bulununca Peygamberimiz "Ne okuyayım?" diye sordu. O zaman Cebrail, Alâk suresinin ilk beş ayetini ona okudu;

"Yaratan Rabbinin adıyla oku! AYET "Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı aşılanmış bir yumurtadan yarattı. Oku, Rabb'in sonsuz iyilik sahibidir. Kalemle (yazmayı) öğreten odur. insana bilmediğini belleten odur."

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Cebrail, bu ayetleri okuduktan sonra Hz. Muhammed bunları tekrarladı. Biraz korku biraz da heyecanla evine geldi. Hemen yattı ve eşi Hz. Hatice'den üzerini örtmesini istedi. Sakinleşince ona başından geçenleri anlattı.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Hz. Hatice: "Sen daima eli açık ve cömertsin, iyilik yaparsın; fakir ve muhtaçlara yardıma koşarsın, misafiri ağırlarsın. Böyle bir insanı Allah yalnız bırakır mı?" diyerek onu teselli etti.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Hz. Muhammede ilk ayetlerin gelmesinden bir süre sonra, ikinci kez vahiy geldi. Bu vahiyle Allah, Ona şöyle buyurdu;

AYET "Ey örtünüp bürünen (Peygamber!) Kalk da uyar, Rabbini yücelt. Elbiseni temiz tut. Kötülükten uzak dur."

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ İlk vahiy, Hz. Muhammed'in peygamber olarak seçildiğini ortaya koymaktaydı. İkinci vahiy ise ona, İslam dinini insanlara iletmeyi emrediyordu. Buna bağlı olarak Peygamberimiz insanları İslam dinine çağırmaya başladı. Ancak bu çağrıyı bir süre gizli bir şekilde yaptı.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ İslam dinini öncelikle güvendiği kişilere, yakın çevresine anlattı ve onları Müslümanlığa davet etti. Bu insanların bir kısmı, onun çağrısını kabul ederek Müslüman oldular.

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Hz. Muhammed, insanları İslam'a üç yıl boyunca gizli bir şekilde davet etti. Daha sonra Yüce Allah, Peygamberimize, artık çağrıyı açıkça yapmasını ve bütün insanları İslam'a davet etmesini emretti. Şu ayetin gelmesiyle İslam'a açıktan davet başlamış oldu;

AYET "Sana emrolunanı açıkça söyle ve Allah'a ortak koşanlara aldırış etme."

3. HZ. MUHAMMED’E VAHYİN GELİŞİ Hz. Muhammed, önce yakınlarını evinde sonra da Mekkelileri Safa Tepesi'nde topladı. Allah'tan aldığı vahyi onlara bildirdi ve onları İslam'a davet etti. Ebu Leheb, Peygamberimize karşı çıkarak onu dinlemeye gelenleri engelledi.

HZ. HATİCE (PEYGAMBERİMİZİN EŞİ) İLK MÜSLÜMANLAR HZ. HATİCE (PEYGAMBERİMİZİN EŞİ) HZ. ALİ (PEYGAMBERİMİZİN YEĞENİ) HZ. ZEYD B. HARİSE (PEYGAMBERİMİZİN HİZMETLİSİ) HZ. EBUBEKİR (PEYGAMBERİMİZİN ARKADAŞI)