Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim"— Sunum transkripti:

1 Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
1-Yaratan Rabbinin adıyla oku! 2-O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. 3-Oku! Rabbin en büyük kerem (cömertlik) sahibidir. 4-(Öyle ki), kalemle yazı yazmayı öğretti. 5-İnsana bilmediklerini öğretti.

2 Peygamber efendimiz (s.a.v ), Medineli bir grup müslümanla
- Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Peygamber efendimiz (s.a.v ), Medineli bir grup müslümanla Akabe biatlarını gerçekleştirdikten sonra, Medinelilere İslam’ı öğretmesi için Musab b. Umeyr’i öğretmen olarak göndermiştir.

3 Bu okulun ismine “Suffa”, burada kalanlara da
- Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Peygamber efendimiz (s.a.v.), Mekke’den Medine’ye hicret ettiklerinde burada bir mescid yaptırmıştır. Mescidin bir bölümü de mektep (okul) olarak kullanılmıştır. Bu okulun ismine “Suffa”, burada kalanlara da “Ashab-ı Suffa” denilmiştir.

4 - Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
Peygamber efendimiz (s.a.v), hicretten iki sene sonra Bedir Savaşı’nda esir düşen müşriklerden her birinin, on müslümana okuma yazma öğretmesi şartıyla serbest bırakılmasını istemiştir.

5 Peygamber efendimiz (s.a.v) hadis-i şeriflerde;
- Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Peygamber efendimiz (s.a.v) hadis-i şeriflerde; “İlim öğrenmek her müslümana (kadın ve erkek) farzdır.” “İlim müminin yitik malıdır. Onu nerede bulursa alsın.” “Kim ilim öğrenmek için (evinden) çıkarsa; geri dönünceye kadar Allah yolundadır.” buyurmuşlardır.

6 - Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
ZÜMER SURESİ Böyle bir kimse mi Allah katında makbuldür; yoksa gece vakitlerinde, secde hâlinde ve ayakta, ahiretten korkarak ve Rabbinin rahmetini umarak itaat ve kulluk eden mi? De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar. (9. Ayet)


"Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları