Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bugün neler öğreneceğiz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bugün neler öğreneceğiz?"— Sunum transkripti:

1 Bugün neler öğreneceğiz?
Ders : Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Sınıf : 4 Öğrenme Alanı : HZ.MUHAMMED Ünite : HZ.MUHAMMED’İ TANIYALIM Süre : = 80 dakika Konular : 1-Hz.Muhammed’in aile büyüklerini tanıyalım 2- Kevser suresini ezberleme çalışması Kazanımlar : Hz.Muhammed’in aile büyüklerini tanır.

2 Peygamberimizi anlatan bir kitap okudunuz mu?
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Peygamberimizi anlatan bir kitap okudunuz mu? Hz.Muhammed’in aile büyüklerinin kimler olduğunu biliyor musunuz?

3 tarafından yapılmıştır.
Peygamberimiz’in soyu, Hz.İbrahim’in oğlu Hz.İsmail’in soyundan gelir. Kâbe, Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail (as) tarafından yapılmıştır.

4 Hz.Muhammed Hz.Muhammed’in Aile Büyükleri …………… - ………… …….. - ……..
…………… ………… (Büyük babası) (Babaannesi) …… …….. (Büyük babası) (Anneannesi) …………. (Babası) ……… (Annesi) Amcaları …………… Hz.Muhammed Sütannesi ……………. Sütkardeşi ……………..

5 Hz.Muhammed Hz.Muhammed’in Aile Büyükleri Abdülmuttalip - Fatıma
(Büyük babası) (Babaannesi) Vehb Berre (Büyük babası) (Anneannesi) Abdullah (Babası) Âmine (Annesi) Amcaları Ebu Talip Hz.Hamza Hz.Abbas Hz.Muhammed Sütannesi Halime Sütkardeşi Şeyma

6 Peygamberimiz Mekke’nin ileri gelen kabilelerinden biri olan Kureyş kabilesine mensuptu.
Mekke şehrinin yöneticisi olan dedesi Abdülmuttalip, Allah’a inanan bir insandı. İyi kalpli, güzel ahlâklı, cesur, zengin ve yardımseverdi. İnsanlara iyi davranır, onlara haksızlık yapılmasına karşı çıkardı. Güçsüzleri, yetimleri, kimsesizleri korurdu. Mekke’ye gelen konukları (misafirleri) ağırlar ve onların ihtiyaçlarını karşılardı. Bu nedenle insanlardan saygı ve sevgi görürdü.

7 Abdülmuttalip’in on erkek çocuğu vardı
Abdülmuttalip’in on erkek çocuğu vardı. Peygamberimizin babası Abdullah, Abdülmuttalip’in sekizinci çocuğuydu. Peygamberimizin babası Abdullah; ağırbaşlı, cesur ve güzel ahlâklı bir insandı. Putlara tapmaz, Arapların kötü âdetlerine uymazdı. Zühreoğulları kabilesinden Vehb’in kızı Âmine ile evlendi. Peygamberimizin babası Abdullah, ticaretle uğraşırdı. Âmine ile evlendikten dokuz ay kadar sonra arkadaşları ile Şam’a mal götürmüştü. Bu seyahatten dönüşünde, Medine’de hastalandı. 571 yılında Peygamberimizin doğumundan iki ay kadar önce vefat etti.

8 Peygamberimizin annesi Âmine zeki, iffetli, güzel ahlâklı ve iyiliksever bir insandı.
Yaşlı ve yoksullarla ilgilenir, onlara yardımcı olurdu. Âmine Hz.Muhammed’i çok severdi. Peygamberimiz altı yaşındayken, oğlunu ve hizmetçileri Ümmü Eymen’i yanına alarak Medine’de bulunan akrabalarını ve eşi Abdullah’ın mezarını ziyarete gitti. Medine’den dönerken, Medine yakınlarında Ebvâ denilen yerde hastalandı ve vefat etti. Ümmü Eymen, Peygamberimizi Mekke’ye getirdi ve dedesi Abdülmuttalip’e teslim etti.

9 Hz.Muhammed’in hayatında önemli yeri olan kişilerden biri de amcası Ebu Talip’tir.
Ebu Talip, Mekke’nin ileri gelenlerindendi. İnsanlara iyi davranır, yoksullara yardım eder, güçsüzleri korumaya çalışırdı. Mekke’ye gelen yabancıları evinde konuk (misafir) eder, ihtiyaçlarının karşılanmasında onlara yardımcı olurdu. Halk, Ebu Talip’e saygı gösterir, onun sözlerine değer verirdi. Ebu Talip, yeğeni Hz.Muhammed’i çok severdi, bir yere gidecek olsa onu beraberinde götürürdü. Ebu Talip’in eşi Fatıma da Peygamberimize öz çocuğu gibi bakardı. Ebu Talip, Hz.Muhammed’in peygamberlik döneminde de ona yardımcı ve destek olmuş, Peygamberimizi putperestlerden korumuştur.

10 HZ. MUHAMMED’İN KİMLİK BELGESİ
Hz.Muhammed’in kimlik belgesini, bilgileri yazarak doldurunuz. HZ. MUHAMMED’İN KİMLİK BELGESİ ADI : DOĞUM YERİ : DOĞUM TARİHİ : VEFAT (ÖLÜM) YERİ : VEFAT (ÖLÜM) TARİHİ : AİLE BİLGİLERİ BABA ADI : ANNE ADI : DEDE ADI : AMCA ADI : SÜTANNE ADI : SÜTKARDEŞ ADI :

11 DEĞERLENDİRME 1-Bu derste daha önce bilmediğiniz neleri öğrendiniz?

12 SONRAKİ DERSE HAZIRLIK
1-Hz.Muhammed’in ticaret hayatını araştırınız. EV ÖDEVİMİZİ YAZALIM


"Bugün neler öğreneceğiz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları