ADIMSOFT BARKOD SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Advertisements

Kuşman Programında çalışabilmek için öncelikle, havuzdan Dr
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
1 1-Diğer bölümünden Eczane Stok Sayımı bölümüne girilir.
DEM MUHASEBE PROGRAMI EĞİTİM SUNUMU
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
internet sitemize HOŞGELDİNİZ!
Kayıt olun’a tıklayın…
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Satış Noktası Yönetimi
İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
AVEA SAHA GÜCÜ OTOMASYON PROJESİ
Sipariş Takip Programı
PROSHOW KULLANIM.
Google Talk Kurulumu-Kullanımı
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Kodlama bilgisi gerekmez!
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Restaurant Yönetim Sistemi
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Aynı Anda 3 ayrı satış fişi. Bir Müşteri işlemini yarım bırakıp başka bir müşteriye satış yapabilme 40 Ayrı Masa Hesabı -Tüm ürünleri masalara 2. satış.
Weebly Web Sitesi Kurmak
ERP KULLANIM KILAVUZU.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
11 1.
BDEM105 Ünite 5: Word
Gmail(Google Mail) Hesabı Açma
Bilgisayar Uygulamaları II
WİNDOWS 7 KURULUM.
1. 2 Cari İşlemler Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka carilerinin ayrı ekranlardan tanımlanabilmesi. Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka.
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
Önce tasarım butonuna tıklayın
Bilgisayarda Ofis Programları
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
EXCEL 2003 Ders 2.
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
VLC MEDİA PLAYER.
WORD WORD UYGULAMA.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
KİTAP SATICISI Samet METE İŞ KURALLARI Kitap kaydı oluşturulmalıdır. Her kitabın adı, ISBN kodu, yazarı, türü, yayınevi, basım tarihi, baskı.
EBYS KULLANIMI.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Garanti Bankası’nın Paramatiklerinden, Banka Kartınız Olmadan Ödeme Yapabilirsiniz. Bu İşlemi Yaparken Herhangi Bir Ücret Ödemezsiniz, Besaş’ın Hesap.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
BÜTÇE TEKLİFİ MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU
ADIMSOFT BARKOD SİSTEMİ
XPEECH S Serisi IVR Yükleme ve Tanımlama
Dosya Yönetimi.
powerPoint nedir
Sunum transkripti:

ADIMSOFT BARKOD SİSTEMİ KULLANMA KLAVUZU

PROGRAM AÇILIŞ

Ekranda görmüş olduğunuz “ Adımsoft Ön Muhasebe “ yazılı ikona fare ile çift tıklayarak programı açıyoruz.

PROGRAM AÇILIŞ

Ekrandaki “ Perakende “ yazılı haneye tıklayarak “ Perakende Satış Penceresine “ giriş yapıyoruz.

PERAKENDE SATIŞ PENCERESİ

Ekranda görmüş olduğunuz orta pencere de ürünlerin adı, fiyatları, miktarları ve tutarları yazmaktadır. Sağ üst köşedeki bölümde ise toplam satışların fiyatını görüyoruz. Sağ taraftaki resimli kısım ise “ Grup Buton” ladır. Barkodsuz olarak sattığınız ürünleri hızlı bir şekilde satışlarını gerçekleştirebilirmeniz için tasarlanmıştır.

ÜRÜN SATIŞ Programa okutmuş olduğunuz barkodları klavyeden satışı bitirmek için “ Ara Çubuğu “ tuşuna basarak bitirebilirsiniz yada ekranda ki “ Satış Bitti “ butonuna tıklayarak yapabilirsiniz

SATIR SİL BUTONU Eğer ekrana fazladan yada yanlış olarak okutmuş olduğunuz bir ürün olursa ekranda bulunan “ Satır Sil “ butonuna basarak yada klavyenin üzerindeki “ Delete “ tuşuna basarak yapabilirsiniz.

SATIŞ İPTAL BUTONU Eğer ekrana okuttuğunuz tüm ürünlerin satışından vazgeçmek istiyorsanız ekranda görmüş olduğunuz “ Satış İptal “ butonuna basarak satışı iptal edebilirsiniz.

PARA ÜSTÜ HESAPLAMA

Ekranda olası nakit verilebilecek paraların anında otomatik olarak para üstlerini hesaplayan bir ekran vardır. Bu sayede kolayca para üstlerini hesap makinesi kullanmanıza gerek kalmadan hesaplayabilirsiniz. Eğer verilen para bu yazılan rakamların dışında ise fiyat hanesinin sağında kalan “ Alınan “ kutucuğuna aldığınız rakamı yazarsanız size yine otomatik olarak para üstü hesabını yapmış olacaktır.

STOK KARTI AÇMA

Eğer sisteme okuttuğunuz ürün stoklarınızda kayıtlı değil ise size otomatik olarak bir “Stok Kayıt “ penceresi açar. Buraya ürünün adını, barkodunu, alış-satış fiyatlarını yazabilirsiniz. Daha sonra işleminizi tamamlayabilmek için “ Kaydet “ butonuna tıklayarak yeni ürününüzü kaydetmiş olursunuz.

ÜRÜN ARAMA

Aramak istediğimiz ürünün adının başına “ Aramak istediğimiz ürünün adının başına “*” koyarak ürünün adının içerisinde geçen kısmını yazıyoruz daha sonra “ F5 “ tuşuna basarak gelen ekrandaki ürünü seçiyoruz ve ürünü arama işlemimiz sona ermiş oluyor.

NAKİT – VİSA SATIŞ

Ekranın sol üst köşesindeki Nakit / Visa yazılı haneye basarak satışın nakit yada kredi kartlı satış olduğunu belirtebiliriz.

TERAZİ BAĞLANTILI SATIŞ

Sisteme bir terazi bağlantısı gerçekleştirdiğimiz zaman teraziden gelen gramaj bilgilerini sistem otomatik olarak ekrana yansıtır daha sonra butonlardan satacağimiz ürüne tıklayarak ürünümüzü ekrana çağırıyoruz. Çıkan pencereden gramajını, fiyatını ve tutarını kontrol edebilirsiniz. Kullanımı son derece basitleştirerek sistem üzerinden kolaylıkla kilolu ürünler satabilirsiniz.

SATILAN ÜRÜNLERİ FATURALAMA

Eğer satılan ürünlere fatura kesmek isterseniz bu işlemi anında yapabilmeniz için ekranda gördüğünüz “ Fatura İrsaliye “ butonuna tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra açılacak olan pencereden kişinin cari bilgilerini girerek ürünlerinizi faturalayabilirsiniz.

ÇOKLU MÜŞTERİ ÖZELLİĞİ

Bu özellik sayesinde aynı anda 2 müşteriye birden bakabilme seçeneği sunulmaktadır. Klavyeden “ F3 “ tuşuna basarak yada resimde de görüldüğü gibi kutu içerisinde yazan “ 1 “ butonuna tıklayarak ikinci müşteriye geçebilirsiniz.

YENİ BUTON AÇMAK

Herhangi bir boş yada dolu butonun üzerine gelip farenin sağ tuşuna tıklıyoruz ve açılan kutucuklardan en üstte bulunan “ Buton Adı “ na tıklıyoruz.

Daha sonra ise açılan pencerede ürünün cinsine göre ( Adet, Kilo, Gram) özelliğini belirliyoruz. Sonra ürünün adını yazıp “ Tamam “ butonuna tıklıyoruz ve yeni buton açma işlemimizi tamamlamış oluyoruz.

BUTONLARA RESİM EKLEME

Resim eklemek istediğimiz butonun üzerine sağ tıklıyoruz ve açılan pencereden “ Resim Ekle “ butonunu tıklıyoruz. Daha sonra açılan sayfadan eklemek istediğimiz resmi seçiyoruz ve tamam butonuna basıyoruz resmimizi kayıt etmiş oluyoruz. Yada klasörden eklemek istediğimiz resmi seçip butonun üstüne sürükle bırak yöntemiyle ekliyoruz.

FİYAT DEĞİŞTİRME

Ekranda Fiyat yazan butona tıklayarak kolayca kalıcı fiyat değişikliği yapılabilmektedir.”Fiyat” yazısının üzerine tıkladığımız zaman yazı siyah-beyaz yanıp sönüyor bu durumdayken kalıcı fiyat değişikliği yapmış oluyoruz. Fiyat hanesindeki rakamın üstüne tıklayarak fiyat değişikliğinde bulunduğumuz zaman ise geçici olarak fiyat değiştirmiş olmaktayız.

ÜRÜN ALIŞ

Sol üst köşedeki “ Ürün Alış “ hanesine tıkladığımız zaman açılan pencereye almış olduğumuz ürünün barkodunu okutuyoruz. Daha sonra 1. Satış fiyatı, 2. Satış fiyatı, Alış fiyatı ve Stok miktarlarını ekleyerek kayıt işlemimizi tamamlıyoruz. Burada sadece 1. Satış fiyatını yazarak kayıt işlerini de tamamlayabiliriz.

HIZLI ÜRÜN GİRİŞ

Sol alt köşede bulunan “ Hızlı Ürün Giriş “ butonuna basarak açılan pencereden ürünlerin ister barkodlarını okutarak istersek Grup butonlardaki butonlara tıklayarak ürünleri çağırıyoruz. Daha sonra istenilen değerleri yazıp “ Tamam “ butonuna tıklıyoruz ve işlemimizi tamamlamış oluyoruz.

İADE

“ İade “ butonuna basarak karşımıza çıkan pencerede hangi ürünü iade etmek istersek o ürünü seçerek yada arama kutucuğuna ürünün barkodunu okutarak o ürünün iptalini gerçekleştirebiliriz

STOK DÜZELTME

Ekranda gördüğümüz “ Stok Düzelt “ butonuna tıklayarak gelen pencereden ürünü ÇİFT tıklayarak seçiyoruz. Daha sonra alt kısımdaki miktarı düzeltip ürünün fiyatını yazıp “ Tamam “ butonuna basıyoruz ve işlemimizi tamamlamış oluyoruz.

GÜNLÜK

Ekranda gördüğümüz “ Günlük “ butonuna tıklıyoruz Ekranda gördüğümüz “ Günlük “ butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede günlük satışlarınızı, günlük karınızı, kaç parça ürün satıldığını görebiliyoruz. Ayrıca bu bölümde günlük, haftalık, aylık, saat aralıkları, hangi elemen ne kadar satış yapılmış, nakit-visa-cari satışları görebiliyoruz, grupladığımız ürünlerinde satışlarını ayrı ayrı görebiliyoruz ( sigara, çerez, tekel, şarküteri gibi )

DÖKÜM FİŞİ VERME

Ekranda görmüş olduğumuz “ Döküm “ butonuna fareden sol tıklayarak seçimini yaparsak sadece o satış için geçerli olacak şekilde bir kere döküm fişi verir eğer sağ tıkla seçersek yazıcı her satış için ayrı döküm fişi vermeye başlar.

CARİ HESAP OLUŞTURMA

Cari kişinin adını “ Müşteri “ butonunun altındaki boş kutuya yazıyoruz ve “ Enter “ tuşuna basıyoruz. Açılan pencereden kişinin bilgilerini giriyoruz ve “ Kaydet “ butonuna basarak cari kişinin kaydını tamamlamış oluyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kişinin direk olarak alacalı yada borçlu durumu var ise buradan kişinin bakiyelerini kolayca gerçekleştiriyoruz.

CARİ SATIŞ DETAYI

Cari hesap sattığınız müşterilerinizi geçmişte neler aldıklarını kalem kalem görebilmeniz için önce kişinin cari bilgilerini çağırıyorsunuz. Daha sonra klavyeden “ CTRL + C “ tuşlarına bastığımız zaman açılan pencereden “ Detay “ butonuna tıkladığımız zaman kişinin hangi tarihlerde neler aldıklarını bir anda görebiliyoruz.

TAHSİLAT – ÖDEME YAPMA

Cari müşterimizi çağırdıktan sonra ekranda görünen “ Tahsilat “ butonuna tıklıyoruz ve açılan pencereden müşterinizden ne kadar para tahsil edecekseniz onu kutucuklara yazıyoruz. Eğer yazıcıdan çıktı almak istiyorsan “ Yazıcı “ butonunun tikli olmasına dikkat ediyoruz ve “ Tamam “ butonuna tıklıyoruz ve tahsilatımızı tamamlamış oluyoruz.

İSKONTO

Ürünleri okuttuktan sonra eğer belirli bir yüzde oranında iskonto yapmak istiyorsak ekranda gördüğümüz “ % “ nin yanındaki kutucuğa o oranı yazıp eğer tek bir satırdaki ürüne iskonto yapmak istiyorsak fareden sol butona tıklıyoruz, tamamına iskonto yapmak istiyorsak sağ butona tıklayarak bütün ürünlere iskontolarımızı gerçekleştirmiş oluyoruz.

FİYAT ETİKETİ

Ürün etiketi yada Raf etiketi bastırabilmek için yapmanız gerekenler sırası ile şunlardır; Ürün Alış > Ürünü Çağır > Barkod Bas > Fiyat Etiketi > Yaz

RAF ETİKETİ

Raf etiketi bastırabilmek için yapmanız gerekenler sırası ile şunlardır; Ürün Alış > Ürünü Çağır > Barkod Bas > Raf Etiketi > Yaz

Eğer etiketin üzerindeki barkodun boyunu büyütmek veya küçültmek istiyorsak ilk önce barkodun üzerine mause ile tıklıyoruz. Daha sonra klavyenin üzerindeki “ ALT “ tuşuna basılı tutarak yine klavyenin üzerindeki “ Yukarı ve Aşağı “ yön tuşları ile boyutunu değiştirebiliyoruz.

Eğer barkodun yerini milimetrik olarak değiştirmek istiyorsak klavyenin üzerinde ki “ CTRL “ tuşuna basılı tutarak yine klavyede ki yön tuşlarla kaydırmak istediğimiz yere kaydırıyoruz.

Dosya butonuna tıkladığımız zaman etiketin üzerinde yapmak istediğimiz bütün değişiklikleri buradan yapıyoruz. Unvan, yazıcı seçimi, fiyat, etiket açıklamaları gibi bir takım değişiklikleri buradan yapıyoruz.

ADIMSOFT ÖN MUHASEBE KULLANMA KLAVUZU

Menüler Stok Kartları : Elinizdeki stokların isimlerini, KDV oranlarını, alış – satış fiyatlarını , barkodlarını kayıt altına alan bölümdür.

Yeni Stok Kartı Açmak Yeni bir stok kartı açmak için ekranda görmüş olduğumuz “ Yeni Kayıt “ butonuna tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza gelen bilgileri dolduruyoruz ve kaydet butonuna tıklıyoruz. Aşağıda resimli olarak anlatımı mevcuttur.

Yeni Stok Kartı Açmak

Stok Kayıt Düzeltme Açmış olduğumuz stok kartında hatalı yada eksik bir giriş yaptıysak ekranda görmüş olduğumuz “ Kayıt Düzelt “ butonuna tıklıyoruz. Hangi kısmı düzeltmek istiyorsak onun üzerine tıklıyoruz düzeltmemizi yaptıktan sonra “ Kaydet “ butonuna tıklıyoruz.

Stok Kayıt Düzeltme

Menüler Cari Kartları : Cari müşterileriniz veya Cari çalıştıklarınızın hesaplarının adreslerinin, telefon numaralarının liste şeklinde bulunduğu alandır.

Yeni bir cari kart açmak için ekranda görmüş olduğumuz “ Yeni Kayıt “ butonuna tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza gelen bilgileri dolduruyoruz ve kaydet butonuna tıklıyoruz. Aşağıda resimli olarak anlatımı mevcuttur.

Yeni Cari Kart Açımı

Cari Hareketleri : Cari kişileri alacaklarını, borçlarını, nasıl ödeme yaptıklarını işleyebileceğiniz alandır. Nakit, taksitli satışlar, çek işlemleri, senet işlemleri, cari hesap, virman, tediye makbuzu gibi işlemleri burada gerçekleştirebilirsiniz.

Tahsilat

Ödeme

Cari İşleme Önce ekranda gördüğünüz “ Cari kodu “ yada “ Ünvan “ yazılı SARI kutulardan birine tıklıyoruz. Karşımıza gelen listeden kişiyi seçiyoruz. Alacak yada borç işleyeceksek onu seçiyoruz. Bu ödemeyi ne şekilde yaptıysa onu açılır pencereden seçip alınan yada ödenen tutarı girip “ Kaydet “ butonuna tıklıyoruz.

Cari İşleme

Böylece kişinin carisini kaydetmiş bulunuyoruz Böylece kişinin carisini kaydetmiş bulunuyoruz. Daha sonra kişiyi tekrar ekrana çağırdığımız zaman geçmişe dair yapmış olduğu tüm hesap hareketlerini tarih sırasına göre görüntüleyebiliyoruz. Her zaman en son yapılan işlen en üstte görünmektedir.

İrsaliye İşleme Gelen irsaliyelerinizi işleyebileceğiniz alandır. Önce gelen irsaliyenin alış – satış irsaliyesi olduğunu seçiyoruz. Daha sonra “ Yeni İrsaliye “ butonuna tıklıyoruz. İrsaliyenin tarihini seçiyoruz, irsaliye numarasını girdikten sonra hangi kişiden geliyorsa irsaliye yada gidecekse onu seçiyoruz ve “ Kaydet “ butonuna tıklıyoruz

İrsaliye İşleme Daha sonra “Satır Ekle” butonuna tıklıyoruz SARI alanlardan “ Stok Kodu “ yada “ Stok Adı” butonlarına tıklayarak ürünümüzü seçiyoruz. Ekranın sağındaki bölümden miktarını ve fiyatını girdikten sonra

İrsaliye İşleme

İrsaliye İşleme

İrsaliye İşleme

İrsaliye İşleme

İrsaliye İşleme

Sipariş İşleme

Raporlar

Ayarlar