Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?"— Sunum transkripti:

1 MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?

2 Windows 8 Yükleme Windows 8 DVD’sini bilgisayarınıza takıp, bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, sistemde Windows 8 kurulum ekranı gelmiyorsa, DVD sürücüsünü birincil olarak okutmanız gerekmektedir. Bunun için bilgisayar açılışında BIOS ayarlarına girip boot ayarlarında birinci seçeneği CD/DVD Drive yapmanız gerekmektedir. BIOS ayarlarına girmek için de bilgisayarınız ilk açıldığında karşınıza gelen siyah ekranda anakart üretici firmaya bağlı olarak Delete, F1, F2, F10 ya da F12 tuşuna basmanız gerekmektedir.Windows 8

3 Windows 8 Yükleme I ; Gelen ekranda klavyenin yön tuşlarıyla Boot menüsüne geliyoruz.

4 Windows 8 Yükleme II ; Bu menüde aşağıda gösterilediği gibi 1. sürücüyü +/- tuşlarıyla CD/ROM Drive yapıyoruz ve daha sonra F10′a yani kaydet ve çık tuşuna basıyoruz.

5 Windows 8 Yükleme III ; Bilgisayarınız Bios ayarlarından çıkıp yeniden başladığında ilk olarak DVD’yi göreceği için karşınıza aşağıdaki kurulum sayfası gelecektir.

6 Windows 8 Yükleme VI ; Bu aşamadan sonra karşınıza gelen ekranda yüklenecek dili ve klavyeyi seçiyoruz.

7 Windows 8 Yükleme V ; Şimdi yükle seçeneğine tıklıyoruz ve kurulumu başlatıyoruz.

8 Windows 8 Yükleme VI ; Burada satın almış olduğumuz DVD’deki Windows ürün anahtarını giriyoruz ve ileri butonuna tıklıyoruz.

9 Windows 8 Yükleme VII ; Lisans sözleşmesini kabul edip İLERİ butonuna tıklıyoruz.

10 Windows 8 Yükleme VIII ; Bu ekranda bize Windows’u yükseltmemizi ya da yeniden yüklememizi soruyor. Eğer var olan Windows’u yükseltmek istiyorsak üsttekini tıklıyoruz. Fakat Windows’u yeniden kuracak iseniz aşağıdaki seçeneği seçiyoruz ve kuruluma davam ediyoruz.

11 Windows 8 Yükleme IX ; Bu ekranda Windows 8′i kurmak istediğimiz diski seçip Biçimlendir butonuna tıklıyoruz. Bu şekilde öncelikle diskimizi formatlamış yani silmiş oluyoruz. Daha sonra biçimlendirilmiş diskimizin üzerine tıklayıp Yeni butonuna tıklıyoruz.Biçimlendir

12 Windows 8 Yükleme X ; Yeni butonuna tıkladıktan sonra diskimiz bölümlere ayrılıyor ve Windows’u yükleyeceğimiz disk üzerinde duruyoruz. Buradan disk seçili iken ileri butonuna tıklıyoruz ve kurulum başlıyor.

13 Windows 8 Yükleme XI ; Yaklaşık 20 dk bu kurulum ekranı kalıyor ve windows yükleniyor.

14 Windows 8 Yükleme XII ; Windows yüklemeleri bitiyor ve cihazlar hazır duruma getiriliyor.

15 Windows 8 Yükleme XIII ; Cihazlar hazır duruma getirildikten sonra Kişiselleştir ekranı geliyor ve buradan istediğimiz rengi seçip bilgisayar adını girdikten sonra ileri butonuna tıklıyoruz.

16 Windows 8 Yükleme XIV ; Karşımıza yarlar ekranı geliyor ve burada hızlı ayarları kullan butonuna tıklıyoruz.

17 Windows 8 Yükleme XV ; Hızlı ayarları seçtikten sonra karşımıza Windows Live hesabı ile giriş yapma geliyor. Windows Live hesabı sayesinde, Windows Mağazası’ndan uygulama indirebilir ve Windows ayarlarınızı bulut ortamında saklayabilirsiniz. Ya da sol alt köşeden Microsoft hesabı olmadan oturum açın seçeneğine tıklayabilirsiniz. Biz şu anda ikinci seçeneği yani Microsoft hesabı olmadan oturum açma seçeneğini tıklıyoruz.

18 Windows 8 Yükleme XVI ; Açılan ekranda Yeni Hesap butonuna tıklıyoruz.

19 Windows 8 Yükleme XVII ; Burada Kullanıcı bilgilerini giriyoruz ve Son butonuna tıklıyoruz.

20 Windows 8 Yükleme XVIII ; Ve en sonda da Windows’un yeni, farklı ve renkli arayüzü ile karşılaşıyoruz.


"MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları