Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Sayfalar Tablolar Çizimler Bağlantılar Üst bilgi ve Alt Bilgi Metin Simgeler Microsoft Office Word 2007

2 1- Ekle Sekmesi / Sayfalar grubu
Belgeye boş sayfa ekler. Biçimlendirilmiş bir kapak sayfası ekleme olanağı sağlar. Sayfayı sonlandırır ve boş sayfa ekler.

3 2- Ekle Sekmesi / Tablolar grubu
B: Tablo Ekle bölümüne tıkladığımız zaman karşımıza satır ve sütun sayısını girmemiz istenilen bir pencere gelir. Burada satır ve sütun sayısını girdikten sonra “Tamam” düğmesine bastığımızda tablo eklenmiş olur. A: Bu kısmın üzerine gelip tıklanıldığında “Tablo ekle” alanı aktif olur. C: Tablo Çiz yazı ve şeklinin üzerine gelip tıkladığımız zaman çalışma alanında bir kalem şekli görüntülenir ve bizim tablomuzu istediğimiz şekilde çizmemiz sağlanmış olur. D: Excel Elektronik Tablosu düğmesine tıkladığımız zaman hesaplama programından, belgemize tablo transfer edilmiş olur. E: Hazır Tablolar seçeneğine tıkladığımız zaman, kelime işlemci programının içinde yer alan hazır tablolardan birini seçip kullanabiliriz.

4 3- Ekle Sekmesi / Çizimler grubu
Ekle sekmesindeki Resim seçeneği bilgisayarımızda veya haricî disklerimizde yer alan resimleri bilgisayarımıza ekleme imkânı sunar. ClipArt galerisinden resimleri belgemize eklemeyi sağlar. Bu seçenek seçildiği zaman ekranın sağ tarafına Küçük Resim paneli eklenecektir. Buraya eklemek istediğiniz resmi tanıtan kelimeyi yazıp çıkan sonuçlar arasından resmi seçerek ekleyebilirsiniz. Buradan, eklemek istediğimiz şeklin üzerine gelip tıkladıktan sonra, şekli eklemek istediğimiz yere gidip “ + “ işareti oluşan yerde, fare sol tuşuna basarak ve tuşu bırakmadan istediğimiz boyuta gelene kadar sürükleriz, farenin sol tuşundan elimizi kaldırdığımızda şekil belgemize eklenmiş olur.

5 3- Ekle Sekmesi / Çizimler grubu
Karşımıza gelen Grafik Ekle penceresinden istediğimiz şekildeki grafiği seçip Tamam butonuna tıkladığımızda grafik ekleme işlemini gerçekleştirmiş oluruz. Smartart nesnesini tıklayarak bize hazır sunulan şablonlardan birini kullanarak hiyerarşi şemasını oluşturabiliriz. 4- Ekle Sekmesi / Bağlantılar grubu Seçili metne tıklandığında internet adresine isteniyorsa köprü seçeneği seçilir ve açılan pencereden ilgili adres yazılır.

6 5- Ekle Sekmesi / Üst Bilgi ve Alt bilgi
Üstbilgi sayfamızın en üst kısmında yer alır. Açılan listeden belgenize uygun türde üstbilgiyi seçip üzerine bir kez tıkladığınızda, belgenize eklenmiş olacaktır. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra klavyeden ESC tuşuna basıldığında işlem tamamlanmış olacaktır. Üst bilgi açık durumda iken «Alt bilgiye git» seçeneği kullanılarak alt bilgi ile ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Sayfa numarası eklememizi sağlar. Karşımıza çıkan pencerede sayfamızın neresinde olacağına karar verip tıkladığımızda sayfamıza eklenmiş olacaktır.

7 6- Ekle Sekmesi / Metin Metin kutusu, belgenin istenilen yerine, bir resmin veya grafiğin üzerine yazı yazabilmek için kullanılır. WordArt, belgenize gölgeli veya farklı şekillerde dekoratif metinler ekleyebildiğiniz bir metin stili galerisidir. Paragrafımızın başlangıç harfini büyütmemizi sağlar

8 7- Ekle Sekmesi / Simgeler
Denklem seçeneği ile belgemize, bu seçenek altında yer alan yerleşik denklemleri ekleyebileceğimiz gibi yeni denklem ekle seçeneği ile de istediğimiz şekilde denklemler hazırlayabiliriz. Simge seçeneği, klavyede bulunmayan karakterlerin belgemize eklenmesi görevini yapar. Buradan Tüm simgeler seçeneği üzerine gelip tıkladığımızda belgemize ekleyebileceğimiz tüm karakterleri görebiliriz.


"TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları