Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BDEM105 Ünite 5: Word 2010 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BDEM105 Ünite 5: Word 2010 1."— Sunum transkripti:

1 BDEM105 Ünite 5: Word 2010 1

2 Microsoft Office Word 2010 Microsoft Office paketlerinin son sürümü olan Office 2010 sürümü ile; Her türlü rapor, dilekçe gibi işleminizi rahatça yapabilirsiniz. Fiyat ve ürün tabloları oluşturabilirsiniz. Müşterilerinizin adres tablolarını kullanarak, onlara zarf veya duyuru mektubu gibi mektupları otomatik olarak oluşturabilirsiniz.

3 Microsoft Word Programını Başlatmak

4 Word Ekranını Tanımak Word 2007 sürümünde de olduğu gibi, komutlar ve araç çubukları işlevlerine göre gruplandırılmıştır. En çok dikkat çeken özelliklerden birisi yeni Office düğmesinin yerini File menüsünün almasıdır. File menüsü, dosyaları açma, kaydetme gibi en sık yapılan işlemlerin bulunduğu menüdür.

5 Word Ekranını Tanımak File menüsüne tıkladığınız zaman aşağıya dosyalar ile ilgili en sık yapılan işlemlerin bulunduğu bir liste açılacaktır.

6 Word Ekranını Tanımak Herhangi bir düğmenin yanındaki oka tıkladığınız zaman aşağıya doğru, seçtiğiniz komutun detayları açılacaktır.

7 Word Ekranını Tanımak Ekranın alt tarafına metinleri yazacağınız çalışma alanı bulunur.

8 Yazınızı Kaydetmek Dosyaları kaydederken dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta: Dosyaya verdiğiniz isim, Dosyayı kaydettiğiniz sürücü veya klasördür. Dosya kaydını izlemek için sağdaki videoya tıklayın.

9 Yazınızı Farklı Bir İsim Vererek Kaydetmek
Dosyanın farklı isimle farklı bir klasöre kaydını izlemek için sağdaki videoya tıklayın.

10 Yazınızı PDF Olarak Kaydetmek
Dosyanın farklı bir dosya formatında kaydını izlemek için sağdaki videoya tıklayın.

11 Çalıştığınız Belgeyi ve Word’u Kapatmak
Çalıştığınız belgeyi kapatmanın farklı yolları; Ekranın sağ üst tarafında bulunan Close düğmesini kullanmak Dosya menüsüne tıkladıktan sonra Close düğmesini seçmek. Close düğmesini seçtiğinizde, Word programı belge üzerindeki değişiklikleri kayıt edip-etmeyeceğinizi soran onay penceresini açar.

12 Word Programından Çıkmak
Word programından çıkmak için File menüsünde Exit komutunu seçeriz. Açık olan tüm Word pencereleri ve Word programı kapanır.

13 Word’de Metinler Üzerinde Çalışmak
Kaydedilmiş olan dosyaları açmak;

14 Son Kullanılan Dosyalara Hızlı Erişmek
Nasıl hızlı erişileceğini görmek için aşağıdaki videoya tıklayın

15 Yeni Bir Belge Açmak Nasıl belge açılacağını görmek için aşağıdaki videoya tıklayın

16 Belge Üzerinde Hareket Etmek
Satırın başına gelmek  HOME tuşu ile. Satırın sonuna gelmek  END tuşu ile. Belgenin başına gitmek  CTRL+HOME ile. Benzeri işlemi ekranın sağ tarafında bulunan kaydırma çubuğu ile de yapılabilir.

17 Word’de Harf, Metin veya Kelime Seçmek
Tek harfi seçmek; seçmek istediğiniz harfin önüne tıklayın ve sol butonu basılı tutarak farenizi sağa doğru hareket ettirin. Kelime seçmek; kelime seçmenin en kolay yolu, kelime üzerinde çift tıklamaktır. Paragraf seçmek; bir kelimenin üzerinde üç kez tıkladığınız zaman, kelimenin bulunduğu paragraf seçilir. Belgenin tamamını seçmek; CTRL+A tuşuna bastığınız zaman belgenin tümünü seçebilirsiniz veya…

18 Word’de Harf, Metin veya Kelime Seçmek
Home sekmesindeki Edit komut kümesinde bulunan Select – Select All düğmesine bastığınız zaman belgenizin tamamı seçilir.

19 Word’de Harf, Metin veya Kelime Seçmek
Birbirinden bağımsız satırları seçmek için; İlk satırı seçtikten sonra CTRL tuşunu basılı tutarak diğer satırların seçimini yapabilirsiniz.

20 Metinleri, Paragrafları Silmek
Metinleri silmek; Kelimeleri veya paragrafları silmek; bir kelime veya paragrafı silmek için kelime veya paragrafı seçtikten sonra Delete tuşuna basmanız yeterlidir.

21 Metinleri Kopyalamak ve Taşımak
Kopyalamak veya taşımak istediğiniz metinler için kullanabileceğiniz butonlar giriş sekmesinde bulunmaktadır. Diğer bir opsiyon ise metninizi seçtikten sonra farenizin sağ buton menüsünü kullanmanızdır.

22 Metinleri Boş Bir Sayfaya Kopyalayarak Yapıştırmak
Nasıl yapıştırılacağını görmek için aşağıdaki videoya tıklayın

23 Metinleri Boş Bir Sayfaya Taşıyarak Yapıştırmak
Nasıl taşınıp yapıştırılacağını görmek için aşağıdaki videoya tıklayın

24 Metinleri Bulmak ve Değiştirmek
Nasıl bulunacağını görmek için aşağıdaki videoya tıklayın

25 Metinleri Biçimlendirmek
Yazı Boyutunu Büyütmek ve Küçültmek

26 Metinleri Biçimlendirmek
Yazı tipini değiştirmek; Home sekmesinde yer alan Font düğmesinden yazılarınızın şeklini değiştirebilirsiniz. Seçtiğiniz yazı tipi anında seçili alan üzerinde gösterilir.

27 Metinleri Biçimlendirmek
Home sekmesinde bulunan ve Font kutusunda yer alan seçeneklerle metninizi vurgulayabilir (B), sağa yatık yazabilir (I) veya altına çizgi (U) ekleyebilirsiniz.

28 Metinleri Biçimlendirmek
Metinlerin ortasına çizgi çekmek

29 Metinleri Biçimlendirmek
Yazılarınızı büyük harf – küçük harf değiştirmek için Home sekmesinin Font bölümünde bulunan düğmesi kullanılabilir.

30 Metinleri Biçimlendirmek
Metinleri renkli kalemle işaretlemek için: Metinlerin rengini değiştirmek için: Metine efektler uygulamak için: Tüm biçimlendirmeleri iptal etmek için:

31 Metinleri Biçimlendirmek
Yazı tipinin diğer özelliklerini görmek için;

32 Yazım Hatalarını Gidermek

33 Word’de Paragrafları Biçimlendirmek
Paragraflarla ilgili biçimlendirme işlemlerini yapmak için Home sekmesindeki Paragraph grubundaki düğmeler kullanılır. Paragrafı hizalamak için kullanılan butonlar.

34 Paragraf Ayarlarını Düzenleme
Nasıl ayarlanacağını görmek için aşağıdaki videoya tıklayın

35 Paragraf Ayarlarını Düzenleme
Bir önceki video’da seçilen paragrafın diğer paragraflarla arasındaki boşluğu belirlemek için Spacing bölümündeki Before ve After seçeneklerini 12pt’ya ayarladık. Seçilen paragrafın içerisindeki satır aralığını çoğaltmak için de Line Spacing seçeneğini double olarak değiştirdik.

36 Paragraf Kenarlığı Eklemek
Kenarlık uygulamak istediğiniz paragrafı seçtikten sonra kenarlık düğmesine basıp açılan kenarlık opsiyonlarından uygun olanı seçerek paragrafa kenarlık uygulayabilirsiniz.

37 Paragraf Kenarlığı Eklemek

38 Madde İşaretlerini Kullanma
Sıralı (Numaralı) Liste Oluşturma için aşağıdaki videoya tıklayın Madde İmli Liste Oluşturma için aşağıdaki videoya tıklayın

39 Liste İçerisinde Madde Hizalamak
Yandaki videoya tıklayın


"BDEM105 Ünite 5: Word 2010 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları