Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarda Ofis Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarda Ofis Programları"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarda Ofis Programları
TABLO İŞLEMLERİ Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin. Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ

2 Tablo Ekleme Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

3 TABLO EKLEME Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

4 TABLO EKLEME A-Kısmı : Bu kısmın üzerine gelip tıklatıldığında “Tablo ekle” alanı aktif olur. Tablo ekle alanının üzerinde kaç satır ve sütundan oluşan tablo oluşturmak istiyorsak farenin sol tuşu basılı tutularak aşağıya ve sağa doğru sürükleyerek bırakılır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

5 TABLO EKLEME B-Kısmı : Tablo Ekle bölümüne tıkladığımız zaman karşımıza satır ve sütun sayısını girmemiz istenilen bir pencere gelir. Burada satır ve sütun sayısını girdikten sonra “Tamam” düğmesine bastığımızda tablo eklenmiş olur. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

6 TABLO EKLEME C-Kısmı : Tablo Çiz yazı ve şeklinin üzerine gelip tıkladığımız zaman çalışma alanında bir kalem şekli görüntülenir ve bizim tablomuzu istediğimiz şekilde çizmemiz sağlanmış olur. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

7 TABLO EKLEME D-Kısmı : Excel Elektronik Tablosu düğmesine tıkladığımız zaman hesaplama programından (Excel), belgemize tablo transfer edilmiş olur. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

8 TABLO EKLEME E-Kısmı : Hazır Tablolar seçeneğine tıkladığımız zaman, kelime işlemci programının içinde yer alan hazır tablolardan birini seçip kullanabiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

9 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

10 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
TABLO Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

11 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
SATIR Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

12 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

13 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

14 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
Kelime işlemci programını kullanarak hazırlamış olduğumuz tabloya daha sonradan satır, sütun ve hücreler ekleyebiliriz. Bu işlemleri iki ayrı yolu izleyerek yapabiliriz. Öncelikle Satır, Sütun ve hücre ekleyeceğimiz yere fare yardımıyla imlecimizi taşıyoruz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

15 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
1.Yöntem : Satır ve sütün eklenecek noktaya geldikten sonra Şeritte bulunan Tablo araçlarındaki Düzen sekmesinden Satırlar ve Sütunlar grubu kullanılır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

16 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
2.Yöntem : Satır ve sütün eklenecek noktaya geldikten sonra farenin sağ tuşuna basılıp açılan penceredeki Ekle düğmesindeki ekleme seçeneklerinden biri uygulanır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

17 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
Hücre eklemede Hücre Ekle düğmesine bastıktan sonra aşağıdaki gibi küçük bir pencere açılacaktır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

18 Satır, Sütun ve Hücre Ekleme
Hücreleri sağa kaydır ile imlecin bulunduğu yerden itibaren hücreler sağa kaydırılarak boş bir hücre eklenir. Hücreleri aşağı kaydır ile imlecin bulunduğu yerden itibaren hücreler aşağıya kaydırılarak boş bir hücre eklenir. Tüm satırı ekle ile imlecin bulunduğu yerden itibaren satırları aşağıya kaydırarak boş bir satır ekler. Tüm sütunu ekle ile imlecin bulunduğu yerden itibaren sütunları aşağıya kaydırarak boş bir sütun ekler. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

19 Hücre Boyutunu Ayarlama
Hücre yüksekliğini ve genişliğini isteklerimiz doğrultusunda ayarlamamız gerekebilir. Bu durumda Ayarlayacağımız hücre seçili iken Düzen sekmesindeki hücre boyutu grubu kullanılır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

20 Metin Yönü Değiştirme Kelime işlemci programı bize tablonun içerisine yazmış olduğumuz yazıyı farklı yönlerde yazma imkânı sağlar. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

21 Metin Yönü Değiştirme Metin yönünü değiştirebilmek için imleç yönünü değiştireceğimiz metinin üzerindeyken faremizin Sağ tuşuna basarak oradan Metin Yönü düğmesine basarız. Çıkan pencereden istediğimiz seçeneği seçerek tamama basarız. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

22 Tablo Hücrelerini Birleştirme
Birden fazla hücreyi birleştirerek tek hücre hâline getirebiliriz. Hücreler Ayrı Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Hücreler Birleşik

23 Tablo Hücrelerini Birleştirme
Hücreleri birleştirmenin iki yolu vardır. Birleşecek olan komşu hücreler fare yardımı ile seçilerek farenin sağ tuşuna basılır açılan menüden hücreleri birleştir seçeneği seçilir. Birleşecek olan komşu hücreler fare yardımı ile seçildikten sonra Düzen sekmesindeki Hücreleri Birleştir Seçeneği seçilir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

24 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler
Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ


"Bilgisayarda Ofis Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları