Hazırlayan: Hasan ACAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
Advertisements

E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
 Takvim organizasyonu zamanı dilimlere bölerek gün hafta ay ve yıl gibi isimlendirerek yapılır. Takvimde süreler güneş ve ay döngüsü gibi bazı astronomik.
ABDULLAH ONUR DURUK
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
E- İş.
Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik.
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
Fahriye OBUT.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Abdullah Onur DURUK
Hazırlayan: Selim ERDEM
TCHIBO MERVE NUR ÜNER.
HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
MELODİ TAŞDEMİR
1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(Çilingiryan) tarafından Hamburg'da kuruldu.
Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal.
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR DERSİ
Tchibo’yu Keşfetmek Dünyanın lider kahve üreticilerinden biri olarak 1949 yılından beri 60 ülkede 1300 mağaza ve 120 bin satış noktasıyla tüketicilere.
TCHIBO MARKA HİKAYESİ Erdem OKTAY
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
TCHIBO FULYA KARAYAZI.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
Betül GÜLER
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN
Tchibo Sunumu Hazırlayan;Elif TEK.
TCHİBO MUHAMMED YAYLA.
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
İNTERNET TEKNOLOJİLERİ
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Büşra BARDAK Tchibo Sunumu
Dünya’nın En Büyük Perakendecisi
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
Uluslararası Pazarlama Araştırması
TCHİBO Ağahan köse
Tchibo Marka Araştırması
Merve ÇAKMAK.
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ
Ağahan Köse
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Damla AYDIN TCHİBO SUNUMU
SAP AP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılımşirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse.
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Bu sorunlar neden çözülmeli?
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
Ürün veya Hizmet Satışı
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
SETUR Setur, 1965 yılında, gümrükten muaf mağazaların ülkemizde faaliyet göstermesine olanak tanıyan kararın çıkarılması üzerine Koç Holding tarafından.
TUİ TUR OPERATÖRÜ.
Uçak Bileti Değiştirme
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
PAZARLAMADA FİYATLAMA
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
Akıllı kart teknolojisini Dünya’da ve Türkiye’de kurumsal harcamalar ve maaş dışı ödenekler alanında kullanan ilk şirket olan Multinet, bu kez okulları.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Komşuda pişer bize de düşer
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Strateji: Planlama ve Geliştirme
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Kuyumcu Paket Sigortası.
Biz kimiz? İstanbul, Kocaeli(İzmit), Kocaeli(Gebze), Trabzon ve Samsun’da birer ofisin yanısıra görüşmeleri devam eden Bursa, Sakarya ile yurtdışında Almanya,
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Hasan ACAR

Tchibo, 1949 yılında Max Herz ve Carl Tchilling-Hiryan tarafından müşterilerine posta yoluyla kahve satmak amacıyla kurulmuştur. 1952 yılında eğlenceli hikayeler, moda tüyolar, dar bütçeler için tarifler, usta dikiş kalıpları ve güzellik ipuçları veren Tchibo dergisi yayınlanmaya başladı.

1954 yılında 9 farklı kahvenin harmanıyla ortaya çıkan Gold-Mocca, Almanya’nın en popüler kahvesi haline geldi. 1955 yılında, kahveye olan yoğun ilginin ve Tchibo’nun başarısının sonucu olarak Hamburg’da kahve tadım mağazası açtılar. Geliştirdikleri bu konseptle müşterilerinin dikkatini kısa sürede çekmeyi başardılar.

1961 yılında yaptığı reklam yatırımlarıyla da ses getiren marka, kampanyada kullandıkları ünlü aktör Mr. Pithey ile ‘‘ Tchibo Man’’ kampanyasını yayınladı ve ünlü aktör en bilinen reklam ikonu seçildi. 1964 yılında Tchibo, ilk büyük ölçekli kahve kavurma fabrikasını Hamburg Almanya’da kurdu.  1972 yılında Tchibo Kahve Servisi kuruldu.

1973 yılında Tchibo geleneksel ürün yelpazesini genişletti ve mağazalarında kahvenin yanı sıra gıda dışı farkı konseptte ürünler de satmaya başladı. 1975 yılında Tchibo’nun yeni seyyar pastaneleri kırsal alanlara kahve ve taze hamur işleri sunmaya başladı. Her hafta ortalama 30 ürün sunulmaya başlandı. 1984 yılında Tchibo, espresso makinesi ‘Picco’ yu piyasaya sundu. İlk yıl 200,000’den fazla makina satıldı.

1987 yılında Tchibo Kahve ve Gıda Dışı ürünler pek çok süpermarkette bulunmaya başladı. 1990 yılında Tchibo ürünleri, Tchibo mağazalarında, süpermarketlerde ve pastanelerde bulunmaya başlandı. 1991 yılında Tchibo Macaristan (Tchibo Budapeşte) ve Slovakya (Tchibo Slovensko) pazarına girdi. 1992 yılında Tchibo Polonya’nın lansmanı gerçekleşti ve Tchibo Macar pazarına girildi.

1996 yılında Tchibo Direct GmbH kuruldu 1996 yılında Tchibo Direct GmbH kuruldu. Artık Gıda dışı ürünler ve Tchibo kahvesi Almanya’da katalog üzerinden sipariş verilmeye başlandı. 1997 yılında chibo Holding AG, şirketler grubu Eduscho’yu satın aldı. Tchibo, seyahat sektörüne girdi. 2007 yılında, 225.000’den fazla müşteri seyahatlerini Tchibo aracılığıyla gerçekleştirdi.  Tchibo ayrıca ilk kez interneti yeni satış kanalı olarak kullanmaya başladı.

2001 yılında Tchibo golf sporuna ucuz yollu bir başlangıç yapmak isteyenler için, ilk kez komple bir golf setini ve “golf kartı” nı müşterilerine sundu. 2002 yılında Tchibo finansal hizmetler sunmaya başladı: sigorta uzmanı AXA’nın katkılarıyla mağazalarda ve internet üzerinden sekiz farklı sigorta sunulmaya başlandı.

2003 yılında Tchibo, Almanya’nın en büyük kahve dükkanı işletmecisi oldu. Aynı yıl FIAT Automobil AG ile işbirliği içerisinde ilk kez satılık arabalar sundu, Fiat Stilo ‘TCM Edition’ 14,990€ fiyatıyla piyasaya sürüldü. 2004 yılında mobil telefon piyasasında çığır açan Tchibo Mobil kuruldu. Tchibo ve O2 Germany arasındaki ortak girişim, bütçeye uygun mobil  paketler  sunan ilk sağlayıcı oldu.

2005 yılında Cafissimo’nun lansmanı gerçekleşti 2005 yılında Cafissimo’nun lansmanı gerçekleşti. Tek bir makina ile üç farklı kahve çeşidi hazırlayabilen Almanya’daki ilk tek-servis sistemi oldu. Türkiye’de, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan İstanbul Cevahir AVM’de ilk Tchibo mağazası 2006 yılında açıldı. 2008 yılından itibaren ‘Her hafta yeni bir dünya’ sloganına, tüm Tchibo ülkerindeki reklamlarda ve promosyonlarda kullanılan ‘Sadece Tchibo Dünyasına Özel’  sloganına dönüştü.

2009 yılında Türkiye online satış mağazasının lansmanı gerçekleşti 2009 yılında Türkiye online satış mağazasının lansmanı gerçekleşti. Tchibo’nun 60. Kuruluş Yıldönümünü kutlandı. 2011 yılında Tchibo 45. mağazasını Mart ayında İstiklal Caddesi Demirören Alışveriş Merkezi’nde açtı.

Hazırlayan Hasan ACAR 130908052