Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET TEKNOLOJİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET TEKNOLOJİLERİ"— Sunum transkripti:

1 İNTERNET TEKNOLOJİLERİ
WEB TASARIMI İNTERNET TEKNOLOJİLERİ

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Mevcut IP’lerin Ülkelere Göre Dağılımı

17 WEB ve WWW World Wide Web (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına İnternet kullanıcısının bilgisayarında çalışan Web tarayıcısı adı verilen bilgisayar programları aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir ve diğer bağlantı ile başka Web sayfalarına geçiş yapılabilir. İnternet ve Web terimleri aynı olguyu tanımlamaz. Zira Web sadece İnternet üzerinde çalışan bir servistir. Bu hizmetin görülebilmesi için geri planda çalışan bir çok yazılım vardır. Kullanıcı, bunları görmez ve bilmez. O, kullanıcı dostu bir grafiksel arayüz yardımıyla www servisinden kolayca yararlanır.

18 Alan Adı (Domain) nedir?
Domain yani Alan Adı, en kısa tabiriyle sitenizin internetteki adresidir.Bu adrese İnternet protokol numarası verilir. Buna IP Adres (İnternet Protokol adres) denilmektedir. İnternetteki her bilgisayarın bir IP adresi vardır.Domain bu numaranın sadece bir görüntüsüdür. Yani Siz browserinizin adres çubuğuna IP numaralarını yazmak yerine O IP numaralarının kodlandığı domainleri yazarak istediğiniz siteye ulaşırsınız. Domain bu anlamda hafızada kalması zor olan IP numaralarının daha kolay kullanımını sağlar. En çok bilinen domain uzantıları: com, net, ve org’dur.Bunu yanında info, name ve tv gibi yüzlerce domain uzantısı mevcut.

19 Popüler Alan Adları

20 Alan adı İstatistikleri 2016
milyon .com uzantılı domain bulunmakta. Toplamda 1096 farklı alan adı uzantısı bulunmakta. Satılan en pahalı alan adı insurance.com 2010 yılında 35.6 milyon $

21 İnternet Kullanım İstatistikleri

22 Dünyada İnternet Kullanıcı Sayıları

23 İnternete Giriş Oranlar

24 Avrupa’da İnternet Kullanıcı Sayıları

25 İnternet ve Facebook Hesap Sayısı

26 Dillerine Göre İnternet Kullanıcıları

27

28 İnternet Tarayıcı İstatistikleri (Türkiye II)

29 İnternet Tarayıcı İstatistikleri (Dünya)

30 Çözünürlük Kullanımı (PC)

31 Arama Motorları (Dünya)

32 Arama Motorları (Türkiye)

33 İşletim Sistemi Kullanımı

34

35 Günlük İnternet Kullanımı

36

37 Sosyal Ağ Kullanıcı Sayıları

38


"İNTERNET TEKNOLOJİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları