Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR 130907046

2

3 Walmart Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok eyaletinde şubeleri vardır. Wal Mart, Amerika'nın önemli ekonomi dergisi Fortune'nun 2007 sayısında yer alan "Amerika'nın en büyük yatırımlarını yapan 500 şirket" (Fortune Global 500)raporunda "Dünya çapında yüksek ciro yapan şirket" olarak yer almıştır. Wal Mart mağazalar zincirinde büyük çoğunluğu Amerika'da olmak üzere 2.1 milyon insan çalışmaktadır. Wal Mart'ın en önemli rakipleri Metro AG, Carrefour ve Tesco'dur.

4 FİRMANIN GEÇMİŞİ Wal Mart, adını kurucusu olan Sam Walton'un kısaltmasından alır. 1950 yılında Arkansas'a bağlı küçük bir kasaba olan Bentonville'de Dime & Nickle Store isimli minik bir dükkân sahibi olan Sam Walton, ilk büyük mağazası olan Wal Mart'ını 1962 yılında Arkansas'ın şehir merkezinde açtı.   10 yıl sonra 1972 yılında Wal Mart, kendisine büyüyebilmesi için daha büyük paralar kazandıracak olan borsaya girdi. Asıl büyüme 1987 yılında Hypermarket adını verdiği, ilkinden 100 defa daha büyük olan dev süpermarkete taşınmasıyla başladı yılında Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Polanco semtinde ilk şubesini açtı.

5 Wal Mart 374,5 milyar dolar (2007) ciro ile Amerikan perakende piyasasını elinde bulundururken, dünyanın en fazla ciro yapan şirketi ünvanını da aldı yılı cirosu 404 Milyar Dolara , operasyonel karı 22,8 milyar Dolara ve net karı da 13.4 milyar Dolara ulaştı .  Yine 2009 verilerine göre toplam varlıkları 163 milyar Dolar ve şirket değeri ise 65,285 Milyar Dolardır. Amerikan danışma ve araştırma şirketi Retail Forward'ın 2004 yılında yaptığı araştırmaya dayanarak yapılan hesaplamalara göre Wal-Mart 2010 yılına kadar 500 milyar dolar ciro yapacak. Şirket, 2 milyon işçisi ile Amerika'nın en büyük sivil işçi çalıştıran kurumu olarak kayıtlara geçti.

6 SAM WALMART 29 Mart 1918 yılında Kingfisher, Oklahoma'da doğdu.
Columbia's Hickman High School'da basketbol ve futbol gibi oyunlar oynayan Sam Walton 1935 yılında okulun başkanı oldu.  1962’de Rogers, Arkansas’da ilk şehir marketini açtı.  1985'ten 1988 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin en zengin adamı oldu.

7 Walmart Pazarlama Sırları
 Herhangi bir müşterisinin rakibe gitmesini engelleyecek kadar fazlaca ürün bulundurma.  Sıradan bir Wal-Mart’ta en az 150 bin ürün bulunuyor. İnsan kaynakları yönetiminde ve geliştirilmesinde odaklanılmış bir program. “Farkı çalışanlarımız yaratır”.en iyisini işe almak, en iyi eğitimi vermek, çalışılacak en iyi yer olmak.  Dünyanın en büyük veri tabanına sahip. Wal-mart her mağazasında, her eyalette, bir saat içinde kasiyerlerinin her bir kasadan kaç tane ürün geçirdiklerini verimliliği ölçmek için, takip ediyor.

8 Süreklilik. Tüm mağazalar 7 gün 24 saat açık
 Süreklilik. Tüm mağazalar 7 gün 24 saat açık. Bir mağazada ne kadar tadilat olsa bile bir gün dahi mağaza kapatılmaz. Wal-Mart’ın muazzam depoları vardır ve eksilen malları anında yerine koyar. Kendi Dağıtım ağını kendi kurar ve nakliyeden tasarruf eder. Sadece ABD `de yönetim her hafta 5 bin 500 toplantı düzenliyor. (özellikle Sam Walton tarafından 1962 ’den beri sürdürülen “Cumartesi Sabah Toplantı`ları “ ) Bütün kademelerdeki çalışanların katıldığı eğlenceli ve ciddi geçen toplantılarda Walmart’ı daha ileri seviyeye getirmenin yolları aranıyor ve iyi çalışanların ödüllendirilerek motivasyon arttırılıyor.

9 YARDIMLARDA BULUNUYOR
Dünya kadınlarının yaşamlarını iyileştirmek için çalışmalarda bulunuyor Evsizlere yardım ve açlıkla savaşma Afet yardımları

10 ÜRÜN STRATEJİSİ Ürün fiyatlarında en düşük fiyatlar
Düşük fiyatlarlan rakip olarak önde olma Müşteri hizmetleri

11 HİZMET STRATEJİSİ Bireylere saygı Hizmette yüksek standartlar
En iyi iç daimi çalışma

12 MİSYONU Müşteri ihtiyaçlarını ön planda tutan,dünyadaki her insan için yaşam kalitesini arttırma anlayışına sahiptir.

13 VİZYONU Pazarda lider olma ve en çok tercih edilen marka olarak müşterilerine kaliteli ve güvenli bir hizmet sunmaktır

14 HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR


"HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları