Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TCHIBO FULYA KARAYAZI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TCHIBO FULYA KARAYAZI."— Sunum transkripti:

1 TCHIBO FULYA KARAYAZI

2 Kuruluş:1949 Kurucu:Max Herz Carl Tchillinghiryan Şehir:Hamburg Ülke:Almanya Tchibo, ana merkezi Almanya da bulunan kahve üreticisidir.

3 1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(Çilingiryan)
tarafından Hamburg'da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı yaparak başladı.

4 Şirketin ismi Tchilinghiryan ve Bohn kelimelerinin
birleşimiyle(Tchi-bo) oluşturuldu. 1952 yılında,dar bütçeler için tarifler,son moda tüyolar gibi içerikler barındıran Tchibo Dergisi aylık olarak yayınlanmaya başlandı

5 Tchibo,Starbucks ile birlikte dünyanın en
büyük kahve üreticilerinden biridir. 1954 yılında ilk kez satışa sunulan Gold Mocca,Almanya'da kısa bir süre içerisinde popüler hale geldi.

6 Bu kahvenin özelliği farklı dokuz kahvenin harmanlanarak
üretilmiş olmasıydı. Günümüzdeki pazarlama ve satış çalışmalarında ana hatlarını hemen her hafta farklı bir ürün grubuyla devam ettirmekle beraber kahve satışı markanın en önemli ürün grubudur.

7 Firmanın Almanya sloganı " Her hafta yeni bir dünya" şeklindedir. Tchibo faaliyetlerini 1.000'in üzerindeki mağaza sayısıyla devam ettirmektedir. Ana merkezi halen Hamburg'dadır.

8 Tchibo markalı kahveler ABD,Çek
Cumhuriyeti,Slovakya,Romanya, Türkiye,Macaristan,Ukrayna,Suriye, İsrail,Ürdün,Rusya,Birleşik Arap Emirlikleri ve Polonya'da son kullanıcılara ulaşmaktadır.

9 Tchibo'nun farkını kanıtladığı yıl ise 2005'tir.
Mağaza bu tarihte ilk kez 3 farklı kahve yapabilen bir kahve makinasını piyasaya sunarak Alman piyasasına öncülük etmiştir.

10 Tchibo faaliyetlerini 1.000'in üzerindeki mağaza sayısıyla devam
ettirmektedir. Tchibo'nun Türkiye'ye gelişi yılında oldu. (Cevahir Alışveriş Merkezi) Bugün Türkiye'de 50 adet Tchibo mağazası bulunuyor.


"TCHIBO FULYA KARAYAZI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları