HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
ALKAN AYGÜN EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
Yıldız Teknik Üniversitesi
Girişimci: Candan İŞVEREN
Bölüm 5: Müşteri Hizmeti Sağlamak İşiniz ne olursa olsun,işin içinde olduğunuz sürece müşterileriniz vardır. Onlara davranışınızın işininizin ilerlemesi.
KİMLİK OLUŞTURUN VE MÜŞTERİLERİ ETKİLEYİN Bir marka varlığı yaratmak için web sitenizi, ürününüzü ve hizmetinizi ayırt etmelisiniz. Aynı zamanda müşterilerinizin.
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
E- Ticaret Altyapısı.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
MyORTAK Satış Ortaklığı Eğitimi Daha fazla detay için tıkla : “ internetten para kazanma “internetten para kazanma Daha fazla detay için tıkla : “ internetten.
GİRİŞİMCİ.
Logo.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
Alibaba Nasıl Kuruldu?. Alibaba Nasıl Kuruldu?
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Halidin sonmez
Alibaba.com FAHRİYE OBUT.
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ
Uzun Nehirde Bir Timsah: Alibaba.com
1947 yılında İsveçli girişimci Erling Persson tarafından kurulmuştur.
H&M Hennes & Mauritz AB Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
Marka Hikayesi Betül GÜLER
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Tchibo Marka Araştırması
ALİBABA`NIN KURULUŞU Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.cominternet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl.
MELODİ TAŞDEMİR
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
SAP SE MARKA ARAŞTIRMASI
Merve ÇAKMAK.
Hazırlayan: Hasan ACAR
ALİBABA Ağahan KÖSE
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
ALİBABA GROUP KURULUŞU
Bölüm 4 Fizibilite Analizi Gerçekleştirmek ve Kazançlı Bir İş Planı Oluşturmak.
Uzaktan ve Karma Eğitim
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Diana Tours-3.
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ.
KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
MEHMET AKİF MTAL. ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI SUNUMU
SWOT ANALİZİ TÜRKER DURAN YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ ALİ BABA SUNUMU HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ

Dünyanın en büyük e- ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslar arası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket  faaliyet göstermektedir.

Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır.

Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir.

Sofbank ve Yahoo. , Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo Sofbank ve Yahoo!, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. 31 Ağustos 2014 itibariyle şirketin % 32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.

Şirket, 19 Eylül 2014'te New Yourk Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24 Şirket, 19 Eylül 2014'te New Yourk Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

JACK MA KİMDİR? Ali Baba, 1999 yılında Jack Ma tarafından kuruldu. CEO görevini geçtiğimiz yıl bırakan Ma, Yönetim Kurulu’nda çalışmaya devam ediyor. Çin’in en zengin adamı olan Ma’nın anne babası yerel sanatçı. Yani birçok Çinli gibi ‘dar gelirli’ bir hayatın içine doğmuş, 1964 yılında... Vasat bir öğrenci ve matematik konusunda oldukça zayıf, üniversite eğitimi için üç kez şansını deneyip başarılı olamayınca yeteneği olan İngilizce alalınında eğitim almaya karar vermiş ve üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümünü bitirmiş.

12 DOLAR MAAŞLA BAŞLADI İlk işinde aylık geliri sadece 12 dolar olan Ma, Çinli şirketlere internet siteleri tasarlamaya başlamış ve ardından China Yellowpages adında Çin'in ilk e-ticaret sitesini kurmuş.

1998'de Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada dünya e-ticaret sektöründe tedarikçi portalı alanında büyük eksiklik olduğunu fark eden Ma, Alibaba ismini de ABD'de bulmuş.

Neden ALİ Baba San Fransisco'da bir kafede yeni e-ticaret sitesinin ismini düşünen Jack Ma’nın çıkış noktası dünyanın her yerinde bilinen bir isim bulmaktı.

Daha sonra sokağa çıktı ve 30 kadar kişi çevirip onlara da Alibaba'yı bilip bilmediklerini sordu. Herkes biliyordu. Daha sonra Hindistan'dan, Almanya'dan, Tokyo'dan ve Çin'den... Alibaba, açıl susam açıl, 40 haramiler... Hepsini bildiklerini fark etti ve bu isme karar kıldı

BORÇ ALARAK KURDU Jack Ma, Alibaba'yı 80 kişiden bulduğu 60 bin dolar borçla kurdu. Fikir basitti. İşletmelerin tedarik zincirlerini online platforma taşıyacak B2B e-ticaret sitesi

Beni Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim.