Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ"— Sunum transkripti:

1 KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ
Doç.Dr.Hatice Necla KELEŞ

2 İş arayan ya da kariyer değişikliği yapacak kişiye internet beş türden yardım eder: 1-İş ilanı :İşverenler bölümünde 2-Özgeçmiş bırakma : İş arayanlar bölümünde 3- Deneme ve kariyer danışmanlığı 4- Araştırma : Kariyerler, alanlar, şirketler veya maaşlar 5- İrtibat kurma : Diğer iş arayanlarla ya da kaynak kişilerle

3 Şirketlerin Kariyer Yönetim Web Siteleri, çalışanlarına -kendini değerlendirme araçları, -kariyer yönetim önerileri, -eğitim kaynakları sunmaktadır.

4 Çalışan işe alımı alanında faaliyet gösteren bir çok şirket Iş arayanlara ve işverenlere benzer kaynaklar sunmaktadır.

5 Kariyer sitelerinin şirketlere faydaları nelerdir
Kariyer sitelerinin şirketlere faydaları nelerdir? 1-Bu siteler iş ilanlarını hızla duyurabilir ve çok sayıda potansiyel iş arayana ulaşabilir. 2-Web siteleri şirket içindeki işler ve kariyer olanakları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verir. Şirketteki işler için ve kariyer olanakları için hangi bilgi ve becerilerin gerekli olduğu bilinir. 3-Çalışanları kariyer yönetiminden sorumlu olmaya teşvik eder.

6 JOHN DEERE ONLINE KARİYER GELİŞİM PROGRAMI Çalışanlarını kariyerlerini yönetmeye teşvik eden sistemde çalışanların mevcut yetkinliklerini gelecekte bulunmak istedikleri pozisyonların gerektirdiği iş yetkinlikleri ile karşılaştırmalarını sağlayan bir işe uygunluk analizi bulunmaktadır.

7 Bu program, çalışanlara beceri eksikliklerini belirleme konusunda kontrol ve sorumluluk vermekte ve onları yöneticileri ile kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak bir gelişim planı görüşmeye teşvik etmektedir.

8 THOMSON CORPORATION Dünyadaki hukuk ve düzenleme, mali hizmetler, bilimsel, referans, sağlık, eğitim ve şirket eğitimi piyasaları bilgi sektörleri lideridir. Stamford, Connecticut; Toronto, Ontario ve Londra, İngiltere’de ofisleri bulunmaktadır.

9 THOMSON CORPORATION HEDEFİ e-bilgi ve çözümler alanında dünya piyasasına hakim bir şirket olmaktır.

10 THOMSON CORPORATION Yaklaşık 40
THOMSON CORPORATION Yaklaşık çalışanlı bir şirkette çalışanların bilmediği birçok terfi ve transfer olanağı vardı. Şirketin çalışanlarını -Thomson ‘un işleri konusunda eğitmek, -Şirketteki iş olanakları hakkında bilgi vermek, -Çalışanların şirket içinde transferlerinin mümkün olabileceğini göstermek için bir araca gereksinimi vardı.

11 THOMSON CORPORATION Bu gereksinimleri karşılayabilmek için online bir kariyer merkezi geliştirdi.

12 -Her ay iş ilanı yayınlanmaktadır. -Kişisel bir araştırma birimi işleri veya kariyer hedeflerine uygun bir iş ilanı olduğunda çalışanı otomatik olarak bilgilendirir. -Açık pozisyonlar için gereken beceriye sahip olup olmadıklarını belirleyebilmeleri için öz-değerlendirmeler içermektedir. - Çalışanların bir pozisyona uygun olabilmek için eğitime gereksinimleri tespit edilirse, site çalışanları şirketin online dersler verilen Thomson Üniversitesine yönlendirecektir.

13 John Holland’ın Kendi Kendine Araştırma Yöntemi www
John Holland’ın Kendi Kendine Araştırma Yöntemi

14 Kariyer planlamacıların gelecek için belirledikleri en gözde işler;

15 Kariyer İlgi Alanları Oyunu

16 Bilgilendirici mülakatlar üzerine rehberler; www. quintcareers
Bilgilendirici mülakatlar üzerine rehberler;

17 İnternet üzerindeki iş kaynakları ve istihdam olanakları; Riley Kılavuzu Sitenin yardımcı kitabı:İnternetteİş Arama Kılavuzu Margaret F.Dikel&Frances E.Roehm

18 www. weedles. com/associations/index
Sitenin yardımcı kitabı:WEEDLE’s ın İş Arayanlar İçin İstihdam Web Siteleri Kılavuzu ( Her yıl yenilenir)

19 Kariyer Yolları Site yazarın kitabını ve online bir veri tabanını tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Sitenin yardımcı kitabı:CareerXRoads-Gerry Crispin&Mark Mehler

20 Evde yapılan işler hakkında bilgiler; www.toolkit.cch.com

21 Evde kurulmuş bir iş gerçekten size göre mi? www.ahbbo.com

22 Jobs & Moms Çalışan anne için evden çalışma www. jobsandmoms
Jobs & Moms Çalışan anne için evden çalışma

23 Evde çalışmak- Evden Çalışmak www. geocities
Evde çalışmak- Evden Çalışmak

24 Kendi işinizi kurmak üzerine makaleler; www.inc.com/home

25 Yalnız girişimciler için en sık sorulan sorular; www. workingsolo
Yalnız girişimciler için en sık sorulan sorular;

26 Türkiye’de hizmet veren kurumlar: www. adecco. com
Türkiye’de hizmet veren kurumlar: 70 ülkede ve bölgede 7000 şubesi ile insan kaynakları ve istihdam çözüm konusunda dünya lideri Adecco, Türkiye genelinde tüm sektörler için gereken pozisyonlarda çözüm ortağı olarak hizmet sunmaktadır.

27 İKY Sistem Danışmanlığı, Yetenek Havuzu Programı, Yönetim ve Kişisel Gelişim Eğitimleri, Yetkinlik Bazlı Mülakat, Toplu İşe Alımlar, Çıkış Mülakatı

28 Sürekli eleman temin hizmeti, Personel seçme ve yerleştirme Dış Kaynak Personel Kullanımı ( Outsourcing) Esnek işgücü,dönemsel/yarı zamanlı personel temini

29 Executive / Non-Executive Search Toplu Sınav / Mülakat Organizasyonu Değerlendirme Merkezi Uygulamaları

30 www.temyonetim.com Eğitim Koçluk Danışmanlık İnsan kaynakları Sistemleri Araştırma Gizli Müşteri

31 www. thomasturkiye. com www. exelect-turkiye. com www

32 www.kariyer.net www.secretcv.com www.yenibiris.com www.xing.com

33 Çalışma Aşağıdaki web sitelerini (veya Web’i gezerek bulduğunuz diğer siteleri) kullanarak niteliklerinizin uygun olabileceği iki iş ilanı bulmanız gerekmektedir.

34


"KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları