Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Marka Hikayesi Betül GÜLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Marka Hikayesi Betül GÜLER"— Sunum transkripti:

1 Marka Hikayesi Betül GÜLER 130907005

2 Kurucusu; Jack MA. 1999 yılında arkadaşlarına yaptığı başarılı bir sunum sayesinde onları ikna etmesinden sonra Ali Baba doğdu. Uzun yıllar kar elde etmeyi başaramadı. Fakat yılmadı ve çalışmaya devam etti. Şu an Ali baba’nın değeri yaklaşık olarak 231 milyar dolar ve Jack Ma da  Çin’in en zengin ve en etkili kişisi.

3 Fakat öncesinde; Jack Ma’nın hayatı başarısızlıklarla doluyor.
Jack Ma, daha ilkokul sınavlarında 2 defa, ortaokul sınavında ise 3 defa başarısız oluyor. Üniversite sınavlarında ise 2 defa başarısız olduktan sonra 3. denemede İngilizce Öğretmenliği bölümüne girmeyi başarıyor. Üniversite sınavı ile boğuştuğu o yıllarda 30 defa iş başvurusundan ret cevabı alıyor. Polis olmak için  başvuruyor. 5 kişinin başvurduğu pozisyona 4 kişi alınıyor. Reddedilen o oluyor.

4 Amerika'da tanıştığı internette arattığı 2. kelime Çin oluyor
Amerika'da tanıştığı internette arattığı 2. kelime Çin oluyor. Arama sonucunda hiçbir şey çıkmaması üzerine ‘’Neden biz de Çin üzerine bir şeyler yapmıyoruz?’’ diyor. Ve ilk başta İngilizce tercüme büro üzerine bir web sitesi açıyor. Gelen pozitif tepkiler üzerine bu işte ilerlemesi gerektiğini anlıyor.

5 İlk işinde aylık geliri sadece 12 dolar olan Ma, Çinli şirketlere internet siteleri tasarlamaya başlamış ve ardından China Yellowpages adında Çin'in ilk e-ticaret sitesini kurmuş. 1998'de Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada dünya e-ticaret sektöründe tedarikçi portalı alanında büyük eksiklik olduğunu fark eden Ma, Alibaba ismini de ABD'de bulmuş.

6 “Üstelik A ile başlıyordu, kim ne ararsa arasın ilk başta biz çıkacaktık” 
 “Bir gün San Francisco'da bir kafede otururken Alibaba'nın çok güzel bir isim olabileceğini düşünüyordum. Bir garson geldi, ona ‘Alibaba'yı biliyor musun?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Alibaba hakkında ne bildiğini sordum, ‘Açıl susam açıl (open sesame).’ dedi. İşte o an ‘Evet! İsmi bu olmalı!’ dedim.’’

7

8 Jack Ma, Alibaba'yı 80 kişiden bulduğu 60 bin dolar borçla kurdu
Jack Ma, Alibaba'yı 80 kişiden bulduğu 60 bin dolar borçla kurdu. Fikir basitti.  Kısa sürede bu fikir tutunca ilk yıllarında şirket Amerikan finans devlerinden de yatırım aldı.  Seneler geçtikçe giderek dünyanın ilk tercih edilen e-ticaret tedarikçi zinciri olmaya başladı.

9 “Delilik iyidir. Biz deliyiz ama aptal değiliz”
“Ali Pay” ödeme sisteminin temeli atılıyor. Bu ödeme sistemi hayata geçtiğinde çok aptalca bir fikir olduğunu söylüyorlar. Ama bugün bu sistemin 800 milyon üyesi var. Jack Ma şirketine finansman ararken de birçok Amerikalı yatırım fonu, bu adam deli, bu model tutmaz diyor. Hatta ilk defa Times’da haber olduğunda ondan “Deli Jack” diye bahsediyorlar.

10 Yola çıktıkları vizyon;
Çin’de küçük ve orta ölçekli işletmeleri global pazar ile buluşturacak bir online pazaryeri kurmak. Şu an ise Ali baba’nın değeri yaklaşık olarak 231 milyar dolar ve Jack Ma’da,  Çin’in en zengin ve en etkili kişisi.

11 Çin’de fakir, politik hiçbir bağlantısı olmayan; üniversite sınavını 3
Çin’de fakir, politik hiçbir bağlantısı olmayan; üniversite sınavını 3. girişinde kazanan, her hangi bir yazılım veya mühendislik geçmişi olmayan Jack Ma dünyanın sayılı zenginlerinden biri olmayı vizyonu ve vazgeçmeden çalışması sayesinde başarmıştır.

12 TEŞEKKÜRLER BETÜL GÜLER


"Marka Hikayesi Betül GÜLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları