Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler"— Sunum transkripti:

1 ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler

2 TARİHÇESİ Alibaba Group Jack Ma, Hangzhou, Çin eski bir İngilizce öğretmeni tarafından yönetilen 18 kişi tarafından 1999 yılında kurulmuştur.Başından itibaren, şirketin kurucuları internet büyümek ve yerel ve global ekonomilerde daha etkin bir şekilde rekabet için yenilik ve teknolojiyi kaldıraç küçük işletmelerin sağlayarak oyun alanı düzeyinde olan bir inanç paylaştı.  Alibaba isminin hikayesi ise şöyledir: Alibaba San Francisco’da bir kafeye oturur ve garson kızı çağırır. Garsona Ali Baba hakkında ne bildiğini sorar ve kız da “Açıl Susam Açıl” (Open Sesame) cevabını verir. Bu bağlamda Jack Ma, bu ismi şirketin fırsatlara açık olduğunu yansıtması bakımından seçtiğini belirtmektedir.

3 Küçük Çinli ihracatçılar, üreticiler ve uluslararası satmak için girişimcilere yardımcı olan ilk web sitesi açıldığından beri, Alibaba Group online ve mobil ticaret alanında dünya lideri haline geldi. Bugün şirket ve ilgili şirketlerin reklam ve pazarlama hizmetleri, diğerleri arasında elektronik ödeme, bulut tabanlı bilgi işlem ve ağ servisleri ve mobil çözümler sunan toptan ve perakende online pazar yanı sıra internet tabanlı işletmelerin lider olarak çalışmaktadır.

4 ALIBABA GROUP'UN MISYONU KOLAY HER YERDE IŞ YAPMAK IÇIN YAPMAKTIR.
Biz tüccarlar, marka ve ürünler, hizmetler ve bunların kullanıcıları ve müşterileri ile meşgul internetin gücünü kaldıraç dijital içerik sağlayan diğer işletmelere yardımcı olmak temel teknoloji altyapısı ve pazarlama ulaşmak sağlamak. Bizim işletmeler çekirdek ticaret, bulut bilişim, dijital medya ve eğlence, yenilik girişimleri ve diğerleri oluşmaktadır. Yatırım yapılan iştirakleri aracılığıyla, biz de lojistik ve yerel hizmetler sektörlerinde katılırlar.

5 VİZYON Ticaretin gelecekteki altyapısını kurmayı amaçlamaktadır. Müşterilerimize, iş karşılayabilir ve Alibaba yaşayan ve en az 102 yıl süren bir şirket olacağını olacağı öngörülüyor

6 SÜRDÜRÜLEBILIRLIK Alibaba Group hayırsever çabaları sayesinde ve geniş topluma yönelik ekosistem faydalarını genişleterek, hem sürdürülebilir kurumsal sorumluluk projelerine son derece kararlı olmuştur. Alibaba Group, kurumsal sosyal sorumluluk için en iyi yaklaşım, iş modelinde sosyal sorumluluk unsurlarını gömme yoluyla olduğuna inanmaktadır

7 RAKİPLERİ Amazon,eBay, JD.com, Wal-Mart Stores, Otto Group, Cnova N.V., Tesco PLC, Rakuten Inc


"ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları