Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ 130907002 n.ö
Alibaba Group Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö

2

3 Alibaba Group: Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket faaliyet göstermektedir.

4 Alibaba.com‘da ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır. Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir.

5 Softbank ve Yahoo. , Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo
Softbank ve Yahoo!, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı.[3] 31 Ağustos 2014 itibariyle şirketin % 32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.

6 Şirket, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24
Şirket, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

7

8 Jack Ma, Çinli iş adamı ve hayırseverdir
Jack Ma, Çinli iş adamı ve hayırseverdir. e-ticaret alanında faaliyet gösteren Alibaba Group'un kurucusu ve başkanıdır. Forbes'in Eylül 2015 rakamlarına göre 21.4 milyar dolarlık servetiyle Çin'in ikinci, dünyanın ise 33. en zengin kişisidir.

9 Kaynaklar https://tr.wikipedia.org/wiki/Alibaba_Group
turkish.alibaba.com


"Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları