Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK"— Sunum transkripti:

1 SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK

2 SAP; IBM’den istifa eden 5 çalışan(Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) 1972 senesinde SAP (System Analysis and Program Development) adındaki şirketi Almanya’nın Weinheim şehrinde kurdular. İlk müşteri Imperial Kimyasal Endüstrileri şirketiydi. 1973 İlk muhasebe yazılımlarıı “RF”’i çıkardılar. Sonraki yıllarda buna diğer modülleri ekleyerek “SAP R/1” yazılımını geliştirdiler. 1976 Özel ortaklık yapısından limited şirket yapısına geçiş yaparak SAP Gmbh ismini aldı. 1977 Müşteri ve personel sayısı ve entegrasyon çeşitlerinin artmasıyla şirket merkezi Walldorf’a taşındı ve Almanya dışına operasyonlar başladı.

3 1985 Calfornia State University ile ortaklık
1985 Calfornia State University ile ortaklık. California Devlet Universitesi’nde okuyan bir öğrenci tarafından üniversitenin profesörlere ‘değerlendirme’leri için önerilen SAP program, profesörler tarafından incelendikten sonra ‘değerlendirme’den ‘geliştirme’ye geçilmiş ve projede çalışan profesörlere ortaklık teklif edildi. Böylece SAP’nin gerçek büyümesi başladı. 1986  İlk uluslararası şube Avusturya’da açıldı. 1988 senesinde şirket SAP GmbH olarak halka açılıp senetleri Frankfurt ve Stuttgart borsalarında yer almaya başlamıştır. 1991 Orta ölçekli şirket segmentini ele geçirmek için yayımladığı  R/3 versiyonu büyük ilgi gördü.

4 1992 Pilot projelerin başarılı uygulanmasından sonra R/3 pazara tanıtıldı ve kendi sistemlerini geliştirmek isteyen müşterilere yardım için anlaşmalı bağımsız danışmanlık şirketlerine izin verme stratejisi izledi. 1993 SAP 3600 çalışan ve 1 milyon Alman Markı gelire ulaştı. 1996 Müşterilerinin R/3’te online uygulamalara erişebilmesi için online oldu. Coca Cola SAP kullanmaya karar verdi. 1997 SAP 25. yılını kutlarken Mark’ın üzerinde gelire ulaştı. Bu gelirin %80’i Almanya dışından geldi. 1998 Şirket, daha iyi kullanıcı deneyimi ve yazılımı öğrenmeyi kolaylaştırmak için EnjoySAP stratejisini çıkardı.

5 1999 SAP, varolan ERP uygulamalarıyla e-ticaret çözümlerini birleştiren mySAP.com stratejisini açıkladı ve bir yıl içerisinde dünyanın öncü e-iş iş yazılım çözümleri tedarikçisi oldu. 2004 SAP Netweaver markete bırakıldı ve bir yılda 1.000’den fazla müşteriye ulaştı. 2008 SAP iş zekası üzerine çalışan, Business Objects şirketini satın alarak onun ürünlerini kendi portfolyosuna ekledi. 2010 Büyük bir satın alma hamlesinde Sybase’i satın aldı. Sybase, bilgi yönetimi ve mobil veri kullanımı üzerine özelleşen  en büyük iş yazılımı oldu. 2011 Bulut bilimin en büyük firması SuccessFactors’u satın aldı.

6 SAP ürün gamını 5 ana başlık altında toplamıştır.;
1- İş Uygulamaları; İş uygulamaları altında Kurumsal Kaynak Planlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Tedarikçi İlişkileri Yönetimi, Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi gibi çözümler bulunmaktadır. 2- Analitik Uygulamalar;detaylı veri analizi ve raporlama yapmayı sağlar. 3- Mobil Uygulamalar; Her türlü uygulamanın mobil ortama taşınmasını sağlar. 4- Bulut uygulamalar altında İnsan Kaynakları, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Tedarikçi İlişkileri yönetimi gibi uygulamalar bulunmaktadır. 5-Veritabanı ve Teknoloji Uygulamaları altında en öne çıkan ürünü HANA'dır. HANA platformu, üzerinde çalışan uygulamaların performansını 1000 kata kadar hızlandırabilme yeteneğine sahiptir. 

7 SAP Türkiye’de … Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan 200’ü aşkın şirkete hizmet veren SAP, 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’deki ofisinin kuruluşunu tamamladı. Türkiye’de 15 bin kullanıcısı bulunan SAP, iş analizi ve sistem teknoloji danışmanlığı, yerelleştime, Türkçeleştirme, uygulama desteği ve sistem uyarlama hizmetlerini de sunmaktadır. SAP AG, 2003 yılında SAP Türkiye’yi tüm dünyadaki SAP şubeleri arasında “En Başarılı Start up” seçerek ödüllendirdi. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 24 farklı sektörde yazılımları kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de ki ERP pazarında %45 ile pazar lideridir.

8 Pazarlar .. SAP Dünyanın en büyük iş yazılımları ve ciro bakımından en büyük 4. yazılım fırmasıdır. 4 farklı coğrafik alanda yer almaktadır: EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika), AMERICA (Amerika ve Kanada), LAC (Latin Amerika ve Karayipler), ve APJ (Asya Pasifik ve Japonya). SAP’nin odaklandığı 6 sektör bulunmakta; proses endüstrisi, diskrit endüstrileri, tüketici endüstrileri, servis endüstrileri, finansal endüstrileri ve kamusal endüstriler.

9 Kimlerle Çalışıyor .. SAP’nin partnerleri arasında Global Services Partners, Global Software Partners ve Global Teknoloji Partnerleri bulunmaktadır.

10 Konferanslar … SAPPHIRE SAP’nin prömiyer konferansı olup SAP’nin büyük ürün değişikliklerinin ve stratejik yönünün müşteriye açıklandığı konferanslardır.  SAP TechEd ise sonbahar aylarında gerçekleşip, hedef izleyici kitlesi ekosistem danışmanları ve yazılım geliştirme partnerleri olan bir konferansdır.

11 SAP Sunumu Hazırlayan;Elif TEK


"SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları