Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI"— Sunum transkripti:

1 ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI

2 Alibaba Group Kurucusu Jack Ma

3 Kuruluş: 4 Nisan 1999 Slogan: Küresel ticaret burada başlar. Kurucu: Jack Ma (Başkan) Daniel Zhang: (CEO) Şehir: Hangzhou, Zhejiang, Çin

4 Gelir: milyar ¥ (2015) Net gelir: milyar ¥ (2015) Ali Baba,1999 yılında Jack Ma tarafından kuruldu.

5 Alibaba Group,çoklu e-ticaret platformlarından oluşuyor.
Alibaba, B2B internet sitesi,Çin’de şirketler arasında satışı kolaylaştırıyor. Alibaba.com’un yanında tüketici odaklı Taobao internet sitesi bulunuyor.

6 Bu internet sitesinde tüketiciler, ürünleri alıp satabiliyor
Bu internet sitesinde tüketiciler, ürünleri alıp satabiliyor.Çince olan bu isim de (tao bao) “hazine bulmak” anlamına geliyor. Bu ismin ardında yatan fikir de tüketicilerin internet sitesinde hazine bulması mantığıyla özdeşleşmesinde yatıyor.Diğeri ise Tmall (orijinal olarak Taobao Mall) İnternet sitesinde perakendeciler, Alibaba online’da mağaza açabiliyor.Sitede gerçekleşen her alışveriş de perakende tarafıyla tüketiciler arasında gerçekleşiyor.

7 İlk işinde aylık geliri sadece 12 dolar olan Ma,Çinli şirketlere internet siteleri
tasarlamaya başlamış ve ardından China Yellowpages adında Çin'in ilk e-ticaret sitesini kurmuş. 1998'de Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada dünya e-ticaret sektöründe tedarikçi portalı alanında büyük eksiklik olduğunu fark eden Ma,Alibaba ismini ABD'de bulmuş.

8 Kısa sürede bu fikir tutunca seneler geçtikçe giderek dünyanın ilk tercih edilen
e-ticaret tedarikçi zinciri olmaya başladı. Alibaba Group, dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir.

9 Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime
geçebilmeleri için gereken bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır. Ma tarafından 100 bin dolarlık sermaye ile kurulan Alibaba.com'un bugün Alibaba Group adı altında, ABD'den Güney Kore'ye,Hindistan'dan İngiltere'ye yaklaşık 80 ülkede 20 binin üzerinde çalışanı ve 10 binden fazla iş ortağı bulunuyor.

10 Elektronikten makineye 40 farklı kategoride,190 ülkeden alıcı ve satıcının iletişime
geçebildiği küresel toptan satış platformu Alibaba,milyonlarca alıcı ve satıcıya hizmet veriyor. 3,5 milyonu aşkın şirketin faaliyet gösterdiği Alibaba'nın yıllık cirosu 300 milyar doları geçmiş durumda.

11 Ma'nın başarısının ardından Yahoo ve Softbank gibi dünya devleri
Alibaba'ya ortak oldu. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini,1 milyar dolara satın aldı,şirketin %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.


"ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları