Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ."— Sunum transkripti:

1 DERS ÜYELERİ 15310131010- Zeynep GEZER 15310131046- Dilek GÜLER 15310131050- Hakime ERTEKİN 15310131074- Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ AHMET KELEŞOĞLU EĞİTİM FAKÜLTESİ

2 NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ AHMET KELEŞOĞLU EĞİTİM FAKÜLTESİ UZAKTAN EĞİTİM YRD.DOÇ.DR. ŞEMSEDDİN GÜNDÜZ SANAL SINIFLAR

3 SANAL SINIF NEDİR? Sanal sınıf uygulaması, öğrencilerin örgün öğretim sınıflarında olduğu gibi derste öğretmen ile görüntülü ve sesli olarak etkileşimin sağlanabildiği internet üzerinden sanal bir ortam oluşturmaktadır.

4 En kullanışlı sanal sınıf uygulamaları Edmodo (Üniversite ve Lise), Engrade (Üniversite ve Lise), Moodle (Üniversite ve Lise), Blendspace (Üniversite, Lise, Ortaokul), ClassDojo (İlkokul ve ortaokul), Adobe Connect

5 EDMODO NEDİR? Eğitim için çeşitli paylaşım yapılabilen öğretmen ve öğrencilerin şifre ile girebilecekleri oldukça güzel ve güvenilir bir site olup öğrencilerin her alanda kendilerini bireysel olarak da geliştirebilecekleri bir sosyal ağdır. Diğer sosyal paylaşım sitelerinden farklı olarak arkadaş eklemek ve mesaj göndermek gibi özellikleri yoktur

6 ENGRADE NEDİR? Öğretmenlerin doğru zamanda, doğru öğrenciyle, doğru kaynakla bağlantı kurmasını sağlıyor. Engrade'ı kullanarak eğitimciler, öğrencilerinin güçlü ve zayıf noktalarını kolayca analiz ederek kolayca filtreden geçirip, dijital içeriği kolayca devreye almalarını sağlıyor. Sınıfınızı oluşturduktan sonra dersiniz ve konunuzla ilgili video, sunu ekleyebilir, quiz oluşturabilirsiniz.

7 MOODLE NEDİR? Moodle, Uzaktan Eğitim Sitesinde ve sistemin kendi adresinde (yani www.moodle.org) örneği görüldüğü üzere herkesçe kullanılabilecek bir çevrimiçi kurs yönetim sistemidir. Moodle kelimesi açılımı 'Modular Object Oriented Dynamic Learning Environment' olup Esnek (Modüler) Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir. En önemli özelliği, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) çok kolay şekilde kullanılmasıdır.

8 BLENDSPACE NEDİR? İçerik hazırlama sitesidir. Blendspace sitesine üye olmak ve ders içeriğini (yazı, resim, bağlantı, video, vb.) sürükle bırak yöntemiyle oluşturmak oldukça kolay. Oluşturduğunuz ders içeriklerini birçok alanda paylaşmanız da mümkün. Dilerseniz öğrencilerinizle dersin kodunu paylaşarak onları içeriği düzenlemeleri için davet de edebilirsiniz.

9 CLASSDOJO NEDİR? ClassDojo, öğrencilerle velileri bir araya getiren, öğrencileri ders içerisinde ve ders dışında verilen geri bildirimlerle sürekli etkin tutan sanal sınıf uygulamasıdır. ClassDojo, velileri de eğitime katarak eğitimdeki öğretmen-öğrenci-veli işbirliğini üst düzeye çıkarmaktadır.

10 ADOBE CONNECT NEDİR? Adobe Connect, yerden bağımsız olarak sanal toplantılar ve uzaktan eğitim gerçekleştirmenizi sağlayan bir plaformdur. Özellikle mobil cihazlardan da erişim imkanı ile dünya üzerinde en çok kullanılan sanal sınıf uygulaması olarak birçok şirket ve eğitim kurumunun tercihi halindedir.


"DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları