TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı.
Advertisements

ÖNCÜ SALÇA yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu)
Profesyonel Proje Yöneticiliği Sertifikası (PMP – Project Management Professional). Yakup KILIÇ Orman Yüksek Mühendisi
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 28/06/07. Akrilik Elyaf Talebi (t/yıl) ,637, ,560, ,691, ,685, ,778,000.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
BALSA MOBİLYA. DOĞTAŞ  Hacı Ali Doğanın 1972 de ‘Doğan Mobilya’yı kurması ile başlıyor.  Hızlı gelişimi sayesinde 1993’te Arnavutluk’a ihracatını yaptı.
© 2011 Deloitte Türkiye TTKMETRE Yeni Türk Ticaret Kanunu’na ne kadar hazırım? M. Sait Gözüm Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortak Şubat 2012.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MESSE 2016 FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU NİSAN 2016.
SEDİT BİLGİSAYAR Firma Adı - 07/06/2012 DIŞ TİCARET OKULU 1 Temmuz 2005 te Perpa Ticaret Merkezinde SEDİT BİLGİSAYAR İNŞAAT TURİZM İTHALAT.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
TATA MOTORS Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç.
Tata Motors Merve Nur Üner. Tata Motors Merve Nur Üner.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.  
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
TATA MOTORS.
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN DOĞANCAN DEMİR.
1868’de kurulan şirketini şu anda 80 ülkede operasyon yürüten ve 395 bin kişiye istihdam sağlayan bir üreticiye dönüştüren Tata Group Başkanı Ratan Tata,
TÜRKİYE’DE İLAÇ ETKİN MADDELERİ ÜRETİMİ
Hazırlayan: Hasan ACAR
Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal.
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
TATA MOTORS.
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Muhammed YAYLA
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Ağahan Köse
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
ŞEHİRLERİN REKABET KRİTERLERİ
İhracat Genel Müdürlüğü
1945 yılında Mr. Naval Tata tarafından Hindistan’da kuruldu.
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
11. Hafta İngiltere Küresel Sisteminin Temel Yapıtaşları
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat
Tüketici Pazarları Örgütsel Pazarlar
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
Uluslararası İşletme Yönetimi
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
Sunum transkripti:

TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok uluslu otomotiv merkezi imalat şirketi olarak Ürünleri binek otomobil, kamyon, kamyonet, antrenörler, otobüs, inşaat ekipmanları ve askeri araçlar içerir. yılında Daimler Benz ile çalışmaya başlayan Tata Motors, ilk ticari aracını aynı yıl üretmiştir. 1961 yılından itibaren yurt dışına ticari araç ihracatına başlayan Tata, dünya çapında hızla yükselen ve bilinen bir marka olmaya başlamıştır

1966 yılında 2000 mühendis ve bilim adamı ile beraber, firmanın yeni AR-GE merkezi olması amacıyla kurulan Mühendislik Araştırma Merkezi’nde ise, geleceğin araçlarını tasarlamaya hazırlanır. 1998 yılında mini araç sınıfında ilk üretimi olan Tata İndica’yı piyasaya sürmüştür Piyasaya çıktıktan iki yıl sonra Indica, Hindistan’ın en çok satan otomobili unvanını elde etmiştir. Hindistan’ın ilk hafif ticari aracını ve ilk spor otomobilini de üreten Tata Motors, 2004 yılında ülkesinin mühendislik alanında faaliyet gösteren şirketleri arasında New York Borsası’na kote olan ilk şirket olma unvanını da elde ederek uluslararası bir otomobil şirketi olduğunu kanıtlamıştır.

Ortaklıkları 2004 yıl Güney Kore’nin güçlü markası Daewoo‘nun ağır vasıta bölümünü tamamen bünyesine katan şirket İtalyan devi Fiat ile 2005 yılında başladığı ortaklığın ardından endüstriyel bir birliktelik başlamıştır 2006 yılında ise kendi ülkesi ve bazı uluslararası pazarlar için anahtar teslim otobüs üretmek amacıyla, Brezilya menşeli Marcopolo ile ortaklığa gitmiştir 2009 yılında İngiltere’nin yüksek itibarlı markası olan Jaguar ve Land Rover’ı Amerikalı otomotiv devi Ford’dan 2.3 milyar dolara alarak bünyesine katmıştır Tata’nın Türkiye distribütörlüğünü pazara girdiği 1997 yılından beri İsotlar Grup yapmaktadır.

Tata Grup Dünya çapında yaklaşık 400.000 çalışan istihdam etmektedir Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır. Britanyalı bir danışmanlık şirketi olan Brand Finance yakın geçmişte Tata markasının değerini 11.4 milyar USD olarak hesaplamış ve dünyada en büyük 100 marka arasında 57'nci sıraya yerleştirmiştir

Businessweek dergisi, Grubu ‘Dünya’nın En yenilikçi Şirketleri’ arasında altıncı sıraya yerleştirmiş ve ABD menşeli Reputation Enstitüsü de ‘Dünya’nın Altıncı En iyi Tanınan Firması ’ payesini vermiştir. Tata Group'un reklam firması olan Tata Sons'ın öz kaynaklarının üçte ikisi bilim ve teknoloji, tıbbi araştırmalar, sosyal çalışmalar ve sahne sanatları alanlarında ulusal enstitüler kurmuş hayırsever vakıfların elinde bulunmaktadır. Hintli Tata, Tata Motors’un ürettiği araçlar için ilk kez “marka elçisi” kullanmaya karar verdi bunun için dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi ile anlaştı

Tata Motors, Kolektif Sosyal Sorumluluk konseptine ruhunu adamış ve yazılı taahhütte bulunmuştur. Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi'ni imzalayanlardan biri olarak Küresel Sözleşme hükümleriyle uyum içinde emek ve çevre standartlarıyla ilgili toplumsal ve sosyal girişimler başlatmıştır. Buna uygun olarak kendi üretim üssünün bulunduğu bölgelerde yaşayan komşu kırsal topluluklara hizmet götürülmesi ve toplulukların gelişimine yardımcı olunmasında aktif bir rol oynamaktadır.