Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi."— Sunum transkripti:

1

2 TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi arasındadır. İlk araçlarının tanıtımını 1954’de yapmışlar ve o tarihten bu zamana Hindistan’da 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır. Şirketin Hindistan'daki üretim üsleri: Jamshedpur (Jharkhand Eyaleti), Pune (Maharashtra Eyaleti), Lucknow (Uttar Pradesh Eyaleti), Pantnagar (Uttarakhand Eyaleti), Dharwad (Karnataka) kentlerinde yer almaktadır.

3 1961 yılında Tata Motors’un gücü Hindistan sınırlarını aşmış ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyümeye başlamıştır. Tata araçlar Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Güney Doğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika'daki pek çok ülkeye pazarlanmaktadır. Şirket; Malezya, Kenya, Bangladeş, Ukrayna, Rusya ve Senegal'de bayilik ve ortak girişim yoluyla faaliyet göstermektedir. 1966'da Mühendislik Araştırma Merkezi’ni kurmuşlardır. Şirket; günümüzde Hindistan'da Pune, Jamshedpur ve Lucknow'da ve ayrıca Hindistan dışında Güney Kore, İspanya ve Büyük Britanya'da Ar-Ge merkezlerine sahiptir. Ar-ge bölümü yalnız yeni ürün değil, çevre dostu teknolojiler ve alternatif yakıtlar geliştirmek için de çalışmaktadır. Hindistan'ın ilk yerli üretim hafif ticari aracını, ilk spor otomobilini ve ilk tamamen yerli üretim binek otomobili olan Tata Indica'yı (1998) üretmiştir. 2004 yılında New York Borsası’na kote olan Tata Motors uluslararası bir otomobil şirketi düzeyine yükselmiştir.

4 İştirakleri ve ortaklıkları aracılığıyla Büyük Britanya, Güney Kore, Tayland ve İspanya'da da faaliyet göstermektedir. Şirket 2004 yılında Kore'nin ikinci büyük kamyon üreticisi Daewoo Commercial Vehicles Company şirketini satın almıştır (Yeni ismiyle Tata Daewoo). Bugün Güney Kore'nin ağır ticari araç ihracatının üçte ikisini Tata Daewoo gerçekleştirmektedir. 2005 yılından itibaren Tata Motors Hindistan'da Fiat marka otomobillerin de distribütörü konumundadır. Hindistan'ın ilk yerli mini-kamyonu Tata Ace'i piyasaya sürerek yeni bir segment yaratmıştır. Ünlü bir İspanyol şehir içi ve şehirlerarası otobüs firması olan Hispano Carrocera'nın %21'ini, 2009 yılında ise tamamını satın almıştır. Brezilya menşeli Marcopolo ile 2006 yılında bir ortak girişim kurulmuştur. Tata Motors Taylandlı Thonburi Automotive Assembly Plant Company ile Tayland'da şirketin pikap araçlarını üretmek ve pazarlamak için bir ortak girişim kurarak işbirliğine girmiştir.

5 Nano Araba

6 Nano Araba 2008 yılında dünyanın en ucuz arabası Tata Nano'yu üretmiştir. ‘Nano araba’ – ‘Dünyanın en ucuz arabası’ mottolarını birleştirerek düşük maliyet ve farklılaştırma stratejilerinin birleşimini mavi okyanus stratejisi olarak kullandı. Mavi Okyanuslar, açılmamış pazar alanı, talep yaratma ve yüksek karlı büyüme fırsatıdır. Amacı rekabeti anlamsız kılmak, değer-maliyet değiş tokuşunu yıkmaktır. Mavi okyanusların bir çoğu mevcut endüstrilerin sınırlarını genişleterek kızıl okyanuslardan yaratılır. Mavi okyanuslar rekabete ilgisizdir, çünkü oyunun kuralları belirlenmeyi beklemektedir.

7 İngiltere’nin ikon haline gelmiş markaları olan Jaguar ve Land Rover’ı ABD’li otomobil şirketi olan Ford’dan 2,3 milyar dolara satın almıştır. Tata Motors; Haziran 2009'da, Jaguar ve Land Rover markalarının yeni modellerini Hindistan pazarına sunmuştur. Jaguar arabalarının önce Ford’a sonra tekrar Hindistan’dan Tata Motors’a satışı marka değerini kesinlikle yıpratmıştır.

8 Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır
Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır yılında, binek araçları da ürün portföyüne katılmıştır. Bugüne kadar adedi aşan perakende satışa ulaşmıştır. Tata'nın binek ve pick-up modellerinin ihracat yetkisini alan Isoto, bu ihracatları gerçekleştirilmeye başlamıştır. Özellikle pick-up araçlar ciddi taleple karşılanmıştır. Tata, müşterilerine satış sonrasında da etkin hizmet sağlamak amacıyla, Yol Yardım Servisi ile hizmet vermektedir.

9 Tata Grup Çelik, enerji, bilgisayar yazılımı, iletişim, araç üretimi ve kimyasal ürünler gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketten oluşan Tata Group bünyesindeki Tata Motors'un piyasa değerinin 6,5 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Tata Grubunun geleneği olarak, Tata Motors da yazılı ve fikri olarak Kurumsal Sosyal Sorumluluk bilinci ile hareket etmektedir. Birleşmiş Milletler Global Sözleşmesini imzalayan kuruluş bu sözleşmenin prensiplerine uyarak çevre ve çalışma standartlarında sosyal ve toplumsal öncelikleri taahhüt etmiştir. Buna bağlı olarak toplumsal gelişmede aktif rol oynarken, üretim tesislerinin bulunduğu bölgeye de hizmet etmektedir. Tata Motors üretim süreçlerinde çeşitli çevreye duyarlı teknolojilerin uygulanmasında çaba göstermiştir.


"TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları