Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir."— Sunum transkripti:

1 1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.

2 Dünya çapında yaklaşık 400
Dünya çapında yaklaşık çalışan istihdam eden Tata Grup'un faaliyetleri halihazırda yedi iş sektörünü kapsamaktadır: iletişim ve enformasyon teknolojisi, mühendislik, malzeme, hizmetler, enerji, tüketici ürünleri ve kimyasallar. Grup içindeki önemli şirketler arasında Tata Steel, Tata Motors, Tata Consultancy Services (TCS), Tata Power, Tata Chemicals, Tata Tea, Indian Hotels ve Tata Communications sayılabilir.

3 Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir
Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Şirket dünyanın dördüncü büyük kamyon ve ikinci büyük otobüs üreticisidir. Şirketin çalışanı "faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi, teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi, değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonumuzla yönlendirilmektedir.

4 1945 yılında kurulan Tata Motors'un varlığı Hindistan sınırlarının ötesine geçmiştir. İlk aracın tanıtımının yapıldığı yılından bu yana Hindistan yollarında 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır. Şirketin Hindistan'daki üretim üsleri Jamshedpur (Jharkhand Eyaleti), Pune (Maharashtra Eyaleti), Lucknow (Uttar Pradesh Eyaleti) ve Pantnagar (Uttarakhand Eyaleti) ve Dharwad (Karnataka) kentlerinde yer almaktadır.

5 Fiat ile 2005 yılında yürürlüğe giren stratejik ortaklığın ardından hem Fiat ve Tata otomobillerini hem de Fiat güç aktarım sistemlerini üretmek için Ranjangaon (Maharashtra) kentinde Fiat Group Automobiles ile endüstriyel bir ortak girişim kurulmuştur. Şirketin bayilik, satış, servis ve yedek parça ağı 3500 noktayı kapsamaktadır. Tata Motors Hindistan'da Fiat marka otomobillerin de distribütörü konumundadır.

6 Tata Motors, 1961 yılında ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyüyen bir yer edinmiştir. Şirketin ticari ve yolcu araçları halihazırda Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Güney Doğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika'daki pek çok ülkeye pazarlanmaktadır. Şirket; Malezya, Kenya, Bangladeş, Ukrayna, Rusya ve Senegal'de bayilik ve ortak girişim yoluyla araç montaj faaliyeti göstermektedir.

7 Tata Motors Hindistan'ın ilk yerli üretim hafif ticari aracını, ilk spor otomobilini ve ilk tamamen yerli üretim binek otomobili olan Tata Indica'yı (1998) üreten şirkettir. Piyasaya çıkışından itibaren iki yıl içinde Tata Indica kendi segmentinde Hindistan'ın en çok satan otomobili unvanını eline geçirmiştir. Tata Motors, 2005 yılında Hindistan'ın ilk yerli mini-kamyonu Tata Ace'i piyasaya sürerek yeni bir segment yaratmıştır.

8 Tata Motors, Ocak 2008'de Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkarmıştır. Küresel otomobil endüstrisinde bir ilk olan Tata Nano, planlandığı gibi Mart 2009'da Hindistan pazarındaki yerini aldı. Nano, dünya otomobil pazarında bir ilke imza atarak, konfor ve güvenliği, binlerce ailenin sahip olabileceği koşullarla bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sundu.

9 Tata Motors, Mayıs 2009'da tüm dünyaya hitap eden Prima isimli kamyonlarının lansmanını gerçekleştirdi ve Hindistan otomobil pazarında yeni bir çığır açtı. Prima kamyonları; gücü, hızı, taşıma kapasitesi, çalışma ekonomisi ve kabinleriyle, Hindistan pazarında yeni dönüm noktalarına imza atarken, kullanım ömrü boyunca düşük maliyetlerle en yüksek performansı sunmayı hedefliyor Tata Motors; Haziran 2009'da, Jaguar ve Land Rover markalarının etkileyici süper lüks modellerini Hindistan pazarına sundu. Bu modeller Jaguar XF, XFR ve XKR ile Land Rover Discovery 3, Range Rover Sport ve Range Rover olarak sıralanabilir.

10 Tata Gurubu'nun geleneklerine sadık olan Tata Motors, Kolektif Sosyal Sorumluluk konseptine ruhunu adamış ve yazılı taahhütte bulunmuştur. Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi'ni imzalayanlardan biri olarak Küresel Sözleşme hükümleriyle uyum içinde emek ve çevre standartlarıyla ilgili toplumsal ve sosyal girişimler başlatmıştır. Buna uygun olarak kendi üretim üssünün bulunduğu bölgelerde yaşayan komşu kırsal topluluklara hizmet götürülmesi ve toplulukların gelişimine yardımcı olunmasında aktif bir rol oynamaktadır.

11 Tata Türkiye’de .. Son yıllardaki atılımlarıyla dünyada tüm dikkatleri üzerine çeken Tata Motors'un Türkiye operasyonu yılında Isoto ile başlamıştır. İlk adımda, tek ve çift kabin olmak üzere 4x2 ve 4x4 çekiş seçeneklerinde satışa sunulan pick-up segmenti araçların satış-servis-yedek parça hizmetlerinin sağlanmasına başlanmıştır. 2005 yılında, binek araçların da ürün portföyüne katılması ile büyük bir ivme yakalanmış, bugüne kadar adedi aşan perakende satışa ulaşmıştır.

12 Tata, satış ve servis ağı konusunda da hızla ilerlemiş, bugün itibarı ile ülke geneline yayılmış geniş bir satış ve servis ağıyla hizmet vermektedir. Uzun zaman önce Tata Destek Hattı'nı hizmete geçiren marka, müşterilerine kendisi ile birebir iletişime geçme fırsatı sağlamıştır. Tata, müşterilerine satış sonrasında da etkin hizmet sağlamak amacıyla, tek bir telefondan ulaşılabilen Yol Yardım Servisi ile hizmet vermektedir. Yol kenarı yardımdan araç çekilmesine, konaklamadan muadil araç sağlamaya kadar geniş bir yelpazede Tata marka araç sahiplerine etkin hizmetler sunmaktadır.

13 Tata Steel, Corus'u satın aldıktan sonra dünyada en büyük altıncı demir-çelik üreticisi olmuştur.
Tata Tea, Britanya menşeli iştiraki olan Tetley sayesinde dünyadaki en büyük ikinci markalı çay üreten şirkettir.   Tata Communications dünyanın en büyük toptan ses taşıyıcısıdır.

14 Hindistan’dan Dünya’ya “Tata” 130907001 Elif Tek


"1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları