Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Profesyonel Proje Yöneticiliği Sertifikası (PMP – Project Management Professional). Yakup KILIÇ Orman Yüksek Mühendisi 28.05.2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Profesyonel Proje Yöneticiliği Sertifikası (PMP – Project Management Professional). Yakup KILIÇ Orman Yüksek Mühendisi 28.05.2014."— Sunum transkripti:

1 Profesyonel Proje Yöneticiliği Sertifikası (PMP – Project Management Professional). Yakup KILIÇ Orman Yüksek Mühendisi yakupkilic@ogm.gov.tr 28.05.2014

2 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) 28/05/2014 Ormandan teknolojiye, bankacılıktan ilaç sektörüne kadar günümüzde her alanda projelerin ve proje yönetiminin önemi hızla artmaya devam etmektedir. Proje yönetimi kavramı artık kendi başına bir uzmanlık alanı ve meslek niteliği taşımaktadır. Proje yönetimi alanında çalışan, ya da mesleğinde bir şekilde projelerin içinde yer alan herkesin ortak bir dil konuşmak adına, ortak bir bilgi birikimine ihtiyacı vardır. Tabii sertifikaya sahip olmak da bu bilgi birikimine belli bir seviyede sahip olunduğunun bir işareti olduğundan, en az bu bilgiye sahip olmak kadar önemli bir kavramdır.

3 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PMP sertifikası, proje yönetim uzmanlık alanında en geçerli olan, dünyaca kabul görmüş bir lisans diploması niteliğindedir. İlk olarak bu dereceyi veren kurumu, PMI’yi biraz tanıyalım. PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional)

4 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) PMI® 1969 yılında 6 kişi tarafından ABD’de kurulmuştur. İlk 10 yıl mühendislik, savunma ve inşaat sanayi ağırlıklı faaliyetlerde bulunmuştur. 80’li yıllarda Bilişim Teknolojisi sektörünün gelişiyle artan bir büyüme hızı yakalamıştır. Bugün dünya çapında; 196 ülkede faaliyet gösteren, 283 şubesi ve 438.000 üyesi bulunan bir enstitüdür.

5 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) Ana vizyon ve misyonları arasında Proje Yönetim mesleğine destek yer almaktadır. 1984 yılından itibaren Proje Yönetiminde çalışanların sertifikasyonu (PMP® sınavı) da vizyonuna girmiştir. 1985’de ilk Proje Yönetim Klavuz kitabı olan PMBOK® yayınlanmıştır. 1999’da PMP® sınavı ISO sertifikası almış ve PMBOK® ANSI (American National Standarts Instıtute) tarafından kabul edilmiştir. PMBOK ’un beşinci versiyonu 2013 yılında yayınlanmıştır. 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren PMP® ve CAPM® sınavlarında, katılımcılar son versiyondan sorumlu tutulmaktadır. 2000 yılı sonbaharından bu yana PMP sınavı bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Sınavlarda türkçe dil desteği bulunmaktadır.

6 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) Değişik kaynaklarda PMP sertifikasına sahip Dünyada 350,000, Türkiye de ise 1.500 kişi bulunduğu ifade edilmektedir. Enstitünün yıllık büyüme hızı % 15 civarındadır. Sahibine dünyanın her yerinde uzmanlık, yeterlilik, prestij, projelerin patronu ve profesyonellik sağlayan PMP® sertifikasının süresi 3 yıl sonra dolmaktadır. 3 yıl içinde 60 PDU (Professional Development Unit) toplanması durumunda sertifika yenilenir. Aksi taktirde sınava tekrar girmek gerekmektedir. Proje Yönetimi ile ilgili seminer, panel, kongre, kurs, workshop katılımcısı yada sunucusu olmak, makale yazmak.. vb. gibi aktiviteler ile PDU kazanılabilir. PMP® olma şartlarını yerine getiremeyen, daha az tecrübeye sahip kişiler ise CAPM® olabilirler. CAPM® ’ ler çalıştıkları projede proje yöneticisine yardımcı, proje liderliği, koordinatörlük görevlerini üstlenebilirler. CAPM® sertfikasının süresi 5 yıldır. Bu süre içinde PMP® sınavına girebilirler.

7 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) PMP sınavına girebilmek için kriterler; 4500 saat proje yönetimi deneyimi 36 ay proje yönetimi çalışması 35 saat proje yönetimi eğitimi şeklindedir.

8 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) Türk Telekom PMBOK kitabının Türkçeye çevrilip yayınlanmasını sağlamıştır. PMP sınavına girenler tarafından yardımcı kitap olarak, Rita Mulcahy’nin PMP Exam Prep ve Kim Heldman’ın PMP Project Management Professional Exam Study Guide kitapları tavsiye edilmektedir.

9 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) PMI PROJE YÖNETİM SÜREÇLERİ VE FONKSİYONLARI PMI ‘ye göre proje yönetim süreçleri 5’e, proje yönetim fonksiyonları ise 9’a ayrılmaktadır. Proje yönetim süreçleri PMI tarafından aşağıdaki şekilde tanımlanmaktadır: Başlatma Planlama Uygulama İzleme ve Kontrol Kapatma

10 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) Organizasyonların ve kurumların kendi iş yapma k ü lt ü rlerinin getirdiği şartlar nedeniyle proje y ö netim s ü re ç leri farklılık g ö sterebilir. PMI ’ ın tanımladığı s ü re ç ler taslağı belirler, bu s ü re ç lerin kurumlara uygun olarak revize edilmesi ve kurgulanması proje y ö neticisinin işidir. Bir kurumda başarıyla uygulanan proje y ö netim sistemi diğer bir kurumda aynı başarıyla uygulanamayabilir. Bu nedenle proje y ö netim s ü re ç lerini kuruma ö zg ü n, kurum k ü lt ü r ü ne uygun proje y ö netim sistemlerinin tasarlanması stratejik değer kazanmaktadır.

11 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) Proje y ö netim s ü re ç lerinin ö nemli bir ö zelliği s ü rekli devinim halinde birbirlerinden etkilenerek gelişmeleridir. Projeyi başlatmak, planlamak, uygulamak, tamamlamak ve kontrol etmek s ü re ç leri birbirleriyle etkileşerek değişirler. Bu değişim s ü reklidir ve proje tamamlanıncaya kadar devam eder.

12 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional) Proje Y ö netim Enstit ü s ü tarafından tanımlanmış 9 bilgi alanı şunlardır: Zaman y ö netimi Maliyet y ö netim Kapsam y ö netimi Kalite y ö netimi Tedarik y ö netimi Risk y ö netimi İletişim y ö netimi Entegrasyon y ö netimi İnsan kaynakları y ö netimi

13 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional)

14 Tarih:…./ …./ 20… ÖRNEK SUNUM KONUSU Sayfa No: AA 28/05/2014 PROFESYONEL PROJE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKASI (PMP - Project Management Professional)

15 Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederiz


"Profesyonel Proje Yöneticiliği Sertifikası (PMP – Project Management Professional). Yakup KILIÇ Orman Yüksek Mühendisi 28.05.2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları