Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf
TATA MOTORS HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf

2 Tata Motor Türkiyeye girişi Tata Motors Hakkında Genel Bilgi
İÇERİKLER Tata Motor Türkiyeye girişi Tata Motors Hakkında Genel Bilgi Pazarlama İletişimi Üzerinden Tata Motors İncelemesi

3 TATA TÜRKİYE Son yıllardaki atılımlarıyla dünyada tüm dikkatleri üzerine çeken Tata Motors'un Türkiye operasyonu 1997 yılında Isoto ile başlamıştır.  İlk adımda, tek ve çift kabin olmak üzere 4x2 ve 4x4 çekiş seçeneklerinde satışa sunulan pick-up segmenti araçların satış-servis-yedek parça hizmetlerinin sağlanmasına başlanmıştır. 2005 yılında, binek araçların da ürün portföyüne katılması ile büyük bir ivme yakalanmış, bugüne kadar adedi aşan perakende satışa ulaşmıştır.

4 Tata Motors, Isoto'nun başarısına bağlı olarak Türkiye'yi bir üs olarak görmüş, Türkiye'ye de katma değer sağlayacak biçimde Romanya distribütörlük hakkını vermiştir. Buna bağlı olarak 2006 yılında Romanya'daki distribütörlük faaliyeti başlamıştır. Tata'nın binek ve pick-up modellerinin ihracat yetkisini alan Isoto, bu ihracatları gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Özellikle pick-up araçlar ciddi taleple karşılanmıştır.  Tata, müşterilerine satış sonrasında da etkin hizmet sağlamak amacıyla, tek bir telefondan ulaşılabilen yol yardım servisi ile hizmet vermektedir.

5 TATA MOTORS 1945 yılında Mr. Ratan Naval Tata tarafından Hindistan´da kurulmuştur. 1954 yılında ticari araç üretimi için Alman Daimler Benz ile ortaklık kurmuş ve bu ortaklık 1969 yılında son bulmuştur.  Firma Hindistan'ın Jamshedbur, Pune ve Lucknow şehirlerinde kurduğu fabrikalarıyla üretim yapmaktadır.

6  2004 yılında Güney Kore'de bulunan Daewoo şirketinin ağır vasıta bölümünü bünyesine katmıştır. 
Malezya, Mısır,  Kenya,  Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş’te üretim yapmaktadır. Tata dünyanın en ucuz arabası Tata Nano’yu yapmıştır. Tatanın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır. Tata Nano Türkiye'ye 2009 yılında geleceği planlansa da gerçekleşmemiştir.

7 Ayrıca Tata İngiltere’nin yüksek itibarlı markaları olan Land Rover  ve Jaguar'ı 2,3 milyar dolara ABD'li otomotiv şirketi Ford'dan satın almıştır. Toplamda 16 bin çalışanı olan Jaguar ve Land Rover, 1989 ve 2000 yıllarında Ford Motor Co. bünyesine katılmıştı.

8 TATA GRUP  Dünya çapında yaklaşık çalışan istihdam eden Tata Grup'un faaliyetleri halihazırda yedi iş sektörünü kapsamaktadır: iletişim ve enformasyon teknolojisi, mühendislik, malzeme, hizmetler, enerji, tüketici ürünleri ve kimyasallar. Grubun borsaya resmen kota edilmiş 27 şirketi vardır. Grup içindeki önemli şirketler arasında Tata Steel, Tata Motors, Tata Consultancy Services (TCS), Tata Power, Tata Chemicals, Tata Tea, Indian Hotels ve Tata Communications sayılabilir.

9 Tata Steel, Corus'u satın aldıktan sonra dünyada en büyük altıncı demir-çelik üreticisi olmuştur.
Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi arasındadır ve kısa bir zaman önce Jaguar ve Land Rover'ı satın almıştır. TCS, Hindistan dışında ABD, Büyük Britanya, Macaristan, Brezilya, Uruguay ve Çin'de dağıtım merkezlerine sahip olan önde gelen küresel bir yazılım şirketidir. Tata Tea, Britanya menşeli iştiraki olan Tetley sayesinde dünyadaki en büyük ikinci markalı çay üreten şirkettir.

10 Tata Chemicals soda külü üretiminde dünyada ikinci sırada yer almaktadır.
Tata Communications dünyanın en büyük toptan ses taşıyıcısıdır. Britanyalı bir danışmanlık şirketi olan Brand Finance yakın geçmişte Tata markasının değerini 11.4 milyar USD olarak hesaplamış ve dünyada en büyük 100 marka arasında 57'nci sıraya yerleştirmiştir. Businessweek dergisi, Grubu  ‘Dünya’nın En yenilikçi Şirketleri’ arasında altıncı sıraya yerleştirmiş ve ABD menşeli Reputation Enstitüsü de ‘Dünya’nın Altıncı En iyi Tanınan Firması ’ payesini vermiştir.  

11 Grup Hindistan'da ulusal öneme sahip pek çok endüstride öncülük yapmıştır: Demir-çelik, enerji, ikram ve konaklama hizmetleri ve havayolları. Tata Gurubu'nun öncü ruhu Hindistan‘ın ilk yazılım şirketi olan ve uluslararası dağıtım modeline öncülük eden Tata Consultancy Services ve 1998 yılında Hindistan'ın ilk yerli üretim otomobili Indica'yı ve günümüzde dünyanın en düşük maliyetli otomobili olan Tata Nano'yu imal eden Tata Motors gibi şirketlerle vitrine çıkmıştır.

12  Grup Hindistan dahilinde ve uluslararası alandaki iş faaliyetlerinde yenilikler ve yeni teknolojiler üzerine odaklanmaktadır. Nano otomobiline ilaveten 2008 yılında dünyanın en hızlı dördüncü bilgisayarı seçilen Eka süper bilgisayar (başka bir Tata şirketi tarafından geliştirilmiştir) da bu konuda örnek olarak verilebilir. Grup belirlenen sektörlerde dünya kalitesinde ve dünya çapında işler kurmayı amaçlamaktadır.

13 Pazarlama İletişimi Yönünden Tata İncelemesi
Hint firması olan Tata, dünya pazarlarına “en ucuz sıfır kilometre araç” satan firma olarak giriş yapmıştır. Bu sloganıyla hem dikkatleri üzerine çekmiş hem de konumlandırma stratejisini ortaya koymuştur.

14 Bu girişin ardından hiçbir tüketici Tata’dan en kaliteli, en pahalı veya ortalama bedelli aracı talep etmeyecektir.

15 Tata Jaguar ve Land Rover’ı satın aldı
Tata Jaguar ve Land Rover’ı satın aldı. Bu iki araç lüks tüketim ürünüdür. Tata, şimdiye kadar Asya pazarında çalışıyordu. Kısa zaman önce sunduğu Nano adlı model ile dünyanın en ucuz araba üreticisi rekorunu elinde tutuyordu. Şimdi uzun ve pahalı araştırma - geliştirme maliyetinden tasarruf edip, dünyanın önde gelen iki markasına yatırım yaptı. Artık adı önde gelen otomobil firmaları BMW ve Audi ile birlikte anılacak.

16 Hintli Tata, Tata Motors’un ürettiği araçlar için ilk kez “marka elçisi” kullanmaya karar verdi.
Ve Marka yüzü olarak Leonel Messiyi seçti.

17 Messi, markanın “Nano”, “Indica”, “Safari”, “Zest” ve “Bolt” modellerinin gençlere de sevdirilmesine çalışacak.

18 Kısacası Firma yapmış olduğu strateji ile ürünleri üzerinde oluşmuş olan orta fiyatlı araç veya pahalı araç satın alırkenki tatminsizliği ortadan kaldırmaya başlamıştır.


"HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları