Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat"— Sunum transkripti:

1 Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat
Emili Rechtsanwälte Friesenplatz 17A 50672 Köln Tel.: Fax:

2 LİMİTED ŞİRKETTE GENEL MÜDÜR YETKİLERİ:
Almanya’da limited şirket genel müdürleri sınırsız karar alabiliyorlar. Yetki sınırı yok! Şirket Genel Müdürünün yetkilerini 3. kişileri karşı sınırlayamazsınız. Ama şu tedbirleri alabilirsiniz; Kararları çift imzayla alabilirsiniz. Genel Müdür ikinci bir imza almadan, kararı hayata geçiremez! Genel Müdür kendisiyle şirket arasındaki ilişkilerde, her iki tarafı da temsil edemez. ( Madde 181 BGB).

3 ALMANYA’DA YABANCILARIN GAYRIMENKUL ALIMI:
Almanya’da gayrimenkullerin yabancılar tarafından alımı serbesttir. Almanya’da gayrımenkul almanız için oturum izni veya vizenin bulunması şart değildir. Örneğin, Adana’da yaşayan bir Türk vatandaşı Almanya’da orman, fabrika, tarım arazisi, ev, apartman satın alabilir.

4 İŞ HUKUKUYLA İLGİLİ HÜKÜMLER:
Almanya‘da iş başlangıcından önce bir iş sözleşmesi yapmak zorunludur. İş sözleşmesi yazılı ve sözlü olabilir. Ama tavsiyem yazılı olmasından yana. İşverenlerle çalışanlar yasal hükümler çerçevesinde ve toplu sözleşmeler kapsamında çalışma koşullarını kendileri belirleyebilmektir. İş sözleşmeleri belirli koşullar altında sabit bir zaman aralığı için yapılabilmektedir. Süre en fazla 2 yıldır. Bu durumda ilgili süre sona erdiğinde, sözleşme kendiliğinden biter. Ancak sözleşmeler süresiz de olabilir. O zaman fesih ihbar sürelerine uymak gerekir.

5 İŞ HUKUKUYLA İLGİLİ HÜKÜMLER:
İşverenin emrinde 10 kişiden fazla çalışan varsa, fesih durumunda fesih koruma yasasının kurallarını da uygulaması gerekir. İşverenlerin korunmasına ilişkin en önemli hükümler arasında, işverenin yasalar doğrultusunda yılda en az 20 gün izin hakkına sahip olmasıdır.

6 SOSYAL HUKUKLA İLGİLİ HÜKÜMLER:
Zorunlu emeklilik, sağlık, bakım ve kaza sigortaları. Diğer sigortaların primleriyse işveren ve çalışan arasında yarı yarıya paylaşılmaktadır Bunu tabloyla da açıklayabiliriz.

7 BU TABLONUN YARISIN İŞVEREN, YARISIN ÇALIŞAN ÖDER

8 ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET
Almanya’da asgari ücret saatlik 8,84 Euro brüttür Tam zamanlı çalışan bir işçi Almanya’da bir ayda 173 saat çalışır Bunun için ödemeniz gereken brüt asgari ücret aylık 1, Euro’dur

9 MADE İN GERMANY Güncel bir araştırma, Almanya’dan ve AB’den gelen ürünlerin dünyada en yüksek rağbeti gördüğünü ortaya koyuyor. 130 yıllık geçmişi olan bu etiketin başlangıçta koyulmasındaki amaç, Almanya kökenli taklit ürünlere karşı uyarı yapmaktı

10 MADE İN GERMANY Bugün “Made in Germany” etiketi dünyanın en çok rağbet göreni. Bu sonuç 52 ülkeden yaklaşık 43 bin tüketiciye sorularak elde edilmiş. Ankette ikinci ve üçüncü sıraları ise “Made in Switzerland” ve “Made in EU” aldı. Ankete katılanların gözünde Almanya’nın öne çıktığı noktalar özellikle “Kalite” ve “Güvenlik”.

11 MADE İN GERMANY

12 EMİLİ AVUKATLIK OFİSİ Emili Avukatlık Ofisi, uluslararası ticaret, gayrımenkul danışmanlığı, şirket kuruluşları ve ticari oturum alanlarında faaliyet gösteren 16 yıllık bir hukuk bürosudur. Emili Avukatlık Ofisi’nde alanında uzman 6 hukukçu ve danışmanlar görev yapmaktadır. Merkezimiz Köln olmakla birlikte Almanya ve Avrupa Birliği’nde aktif olarak hukuksal haklarınızı savunabiliriz. Referanslarımız arasında, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan dev markalar bulunmaktadır.

13 EMİLİ AVUKATLIK OFİSİ SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR?
Sizin için Almanya’da şirket kurabiliriz. Sizin için Almanya’da şirket satın alabiliriz. Sizin için Almanya’da oturum alabiliriz. Sizin için Almanya’da gayrımenkuller satın alır, bunları yönetir, arzu ettiğinizde değerinde satabiliriz. Sizin ve çalışanlarınız için, en sağlıklı iş sözleşmelerini hazırlayabiliriz. Almanya’daki var olan şirketinizin ticari ve özellikle de vergi davalarına bakabiliriz. Almanya’daki ticari konularda danışmanlık hizmeti verebiliriz.

14 Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat
Sabrınıza Teşekkür Ederiz…


"Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları