Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Muhammed YAYLA 130908050.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Muhammed YAYLA 130908050."— Sunum transkripti:

1 Muhammed YAYLA

2

3 TATA MOTORS Tata motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Şirket dünyanın dördüncü büyük kamyon ve ikinci büyük otobüs üreticisidir.

4

5 1945 yılında kurulan Tata Motors'un varlığı Hindistan sınırlarının ötesine geçmiştir. İlk aracın tanıtımının yapıldığı 1954 yılından bu yana Hindistan yollarında 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır.

6

7 Şirketin çalışanı "faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi, teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi, değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonu ile yönlendirilmektedir.

8 Şirketin bayilik, satış, servis ve yedek parça ağı 3500 noktayı kapsamaktadır.

9 Hindistan'ın mühendislik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri arasında New York Borsası'na kote olan (Eylül 2004) ilk şirket olan Tata Motors uluslararası bir otomobil şirketi düzeyine yükselmiştir. Tata Motors, iştirakleri ve ortaklıkları aracılığıyla Büyük Britanya, Güney Kore, Tayland ve İspanya'da da faaliyet göstermektedir. Bunlar arasında ikon haline gelmiş iki Britanyalı otomobil markası olan ve 2008 yılında satın alınan Jaguar ve Land Rover sayılabilir. Şirket 2004 yılında Kore'nin ikinci büyük kamyon üreticisi Daewoo Commercial Vehicles Company şirketini satın almıştır. Yeni ismiyle Tata Daewoo Commercial Vehicles Company, Kore pazarına pek çok yeni ürün sunduğu gibi bu ürünleri bir dizi uluslararası pazara da ihracat yapmaktadır. Bugün Güney Kore'nin ağır ticari araç ihracatının üçte ikisini Tata Daewoo gerçekleştirmektedir.

10 Tata Motors, 1961 yılında ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyüyen bir yer edinmiştir. Şirketin ticari ve yolcu araçları halihazırda Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Güney Doğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika'daki pek çok ülkeye pazarlanmaktadır. 

11 Tata Motors Hindistan'ın ilk yerli üretim hafif ticari aracını, ilk spor otomobilini ve ilk tamamen yerli üretim binek otomobili olan Tata Indica'yı (1998) üreten şirkettir

12

13 Piyasaya çıkışından itibaren iki yıl içinde Tata Indica kendi segmentinde Hindistan'ın en çok satan otomobili unvanını eline geçirmiştir.

14 Tata Motors, 2005 yılında Hindistan'ın ilk yerli mini-kamyonu Tata Ace'i piyasaya sürerek yeni bir segment yaratmıştır.

15

16 Tata Motors, Ocak 2008'de ürün kategorisini geliştirerek Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkarmıştır. Küresel otomobil endüstrisinde bir ilk olan Tata Nano, planlandığı gibi Mart 2009'da Hindistan pazarındaki yerini aldı. Nano, dünya otomobil pazarında bir ilke imza atarak, konfor ve güvenliği, binlerce ailenin sahip olabileceği koşullarla bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sundu.

17

18 TATA Motors: Son zamanlarda çıkardıkları “‘Nano araba” – ‘Dünyanın en ucuz arabası’ mottolarını birleştirerek düşük maliyet ve farklılaştırma tratejilerinin birleşimini mavi okyanus stratejisi olarak kullandı.

19 Mavi Okyanuslar, açılmamış pazar alanı, talep yaratma ve yüksek karlı büyüme fırsatıdır. Amacı rekabeti anlamsız kılmak, değer-maliyet değiş tokuşunu yıkmaktır. Mavi okyanusların bir çoğu mevcut endüstrilerin sınırlarını genişleterek kızıl okyanuslardan yaratılır. Mavi okyanuslar rekabete ilgisizdir, çünkü oyunun kuralları belirlenmeyi beklemektedir.

20 Tata Motors, Mayıs 2009'da tüm dünyaya hitap eden Prima isimli kamyonlarının lansmanını gerçekleştirdi ve Hindistan otomobil pazarında yeni bir döneme girdi.

21

22 Tata Motors; Haziran 2009'da, Jaguar ve Land Rover markalarının etkileyici süper lüks modellerini Hindistan pazarına sundu. Bu modeller Jaguar XF, XFR ve XKR ile Land Rover Discovery 3, Range Rover Sport ve Range Rover olarak sıralanabilir.

23 Tata Tır yarışları için bir platform oluşturarak ürün kategorisini bu yarışların baş kahramanı haline getirmiştir.

24 Let’s Go Trucking

25 Let’s Go Tracking Tanıtım Videosu

26 Tata Gurubu'nun geleneklerine sadık olan Tata Motors, Kolektif Sosyal Sorumluluk konseptine ruhunu adamış ve yazılı taahhütte bulunmuştur. Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi'ni imzalayanlardan biri olarak Küresel Sözleşme hükümleriyle uyum içinde emek ve çevre standartlarıyla ilgili toplumsal ve sosyal girişimler başlatmıştır.

27 Slogan ? More Dreams Per Car: Araba Başına daha fazla Rüyalar

28 MODELLER BİNEK Tata Nano Tata Vista Tata Marina

29 Ticari Tata Xenon Tata XT Kamyonet

30 Eski modeller Tata Estate Tata Sierra / Gurkha Tata Sumo Tata E 220 Tata Mint Tata Indica Tata İndigo Tata Dicor Tata Telcoline Tata T35

31 TEŞEKKÜRLER.


"Muhammed YAYLA 130908050." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları