Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi"— Sunum transkripti:

1 GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ 2011-2013 Stratejisi
FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI Oğuzhan ORHAN- Gümrük Kontrolörü

2 İÇERİK 1- FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ 2- BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ 3- FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

3 Firmaların beklentilerine daha iyi cevap
FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ Firmaların beklentilerine daha iyi cevap vermek için, her bir başmüdürlük bünyesine birer firma danışma birimi dahil edilmesi öngörülmektedir.

4 Firma danışma birimlerinin görevi, gümrük
FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ Firma danışma birimlerinin görevi, gümrük mevzuat ve uygulamaları konusunda firma yetkililerini bilgilendirmek olacaktır.

5 Firmaların durumlarının incelenmesi ile
FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ Firmaların durumlarının incelenmesi ile tamamlanan bireysel görüşmeler sonucunda ve faaliyetlerine ilişkin belgeler dikkate alınarak, firma danışma birimleri firmalara kendilerine en uygun çözümleri veya gümrük prosedürlerini önerebilecektir.

6 Firma danışma birimleri, bilgilendirme ve
FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ Firma danışma birimleri, bilgilendirme ve yönlendirme amacıyla firmaların tamamının hizmetinde olacaktır.

7 Örneğin, dış ticaret konusunda çok az
FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ Örneğin, dış ticaret konusunda çok az tecrübesi olan ya da hiç bir tecrübesi bulunmayan bir firma yetkilisinin firma danışma birimine müracaat etmesi halinde, firmanın bu girişimine eşlik edecek ve onu kolaylaştıracaktır.

8 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
Firma danışma birimleri, özellikle küçük ve ortak ölçekli firmalar için zaman kazandırarak ve maliyetleri kayda değer bir şekilde düşürerek, gümrük işlemlerinin en doğru şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.

9 Büyük firmalar danışma birimi, Gümrük
FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ Büyük firmalar danışma birimi, Gümrük İdaresi tarafından dış ticaretin büyük firmalarına hizmet etmek üzere merkez yönetim bünyesinde kurulması tasarlanan yeni bir hizmet birimidir.

10 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ Büyük firmalar danışma birimi tarafından sunulacak başlıca hizmetler ise şunlardır: a) Sözcülük b) Tavsiyelerde Bulunma c) Takip d) Bilgilendirme

11 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ a) Sözcülük Büyük firmalar için Gümrük İdaresi bünyesinde imtiyazlı bir sözcü mahiyetinde olacaktır. Amacı, bu firmaların müracaatlarını kolaylaştırmak ve gümrük hizmet birimlerinin işlemlerini koordine etmektir.

12 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ b)Tavsiyelerde Bulunma Bu birim aynı zamanda gümrük sorunları hakkında bu firmalara özel çözümler getirerek bir tavsiye sunma rolü taşıyacaktır.

13 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ b) Tavsiyelerde Bulunma Firmalar nezdinde yapılacak çalışma ziyaretlerini de gerektirebilecek olan söz konusu çözümler; formalitelerin basitleştirilmesi, firmaların lojistik süreçlerine uygun gümrükleme prosedürlerinin uygulamaya konulması, ekonomik gümrük rejimleri izni verilmesi ve diğer konularda somut teklifler yapılmasını sağlayacaktır.

14 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ c) Takip Bu birim, yapılan tekliflerin ilgili gümrük hizmet birimlerince uygulamaya konulmasını temin edecek ve firmalarca yapılan başvurulara en kısa süre içinde cevap verecektir.

15 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
BÜYÜK FİRMALAR DANIŞMA BİRİMİ d) Bilgilendirme Bu birim aynı zamanda firmaları Gümrük Müsteşarlığı tarafından düzenlenen toplantılara davet etmek ve firmalar adına mevzuat ve teknik değişiklikleri gözlemlemekle yükümlü olacaktır.

16 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI Yerel ticaret ve sanayi odaları ile birlikte, Gümrük İdaresi, başmüdürlükler bünyesinde firmalara yönelik düzenli bilgilendirme toplantıları organize edecektir.

17 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI Neden « bilgilendirme günleri » ? Bu fırsatla Gümrük İdaresi, özellikle küçük ve orta işletmelere dış ticaret alanındaki faaliyetlerinde yardım etmek ve onları desteklemek amacıyla, gümrüğün gündemde olan konuları ya da bazı mevzuat başlıkları hakkında bilgi verecektir.

18 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI Yarım gün sürecek bu toplantılarda örneğin aşağıdaki konularda bilgi verilecektir: Basitleştirilmiş işlemler Kağıtsız gümrük Eşyaların tercihli menşei Bağlayıcı tarife bilgisi Gümrük kıymeti İhracatta kullanılan belgeler Tespit edilen başlıca ihlal ve usulsüzlükler Gümrük İdaresine itiraz yolları 2011 Yenilikleri

19 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI Toplantılarda ayrıca bireysel görüşmeler de yapılacaktır. Bireysel görüşmeli toplantılar ile genel bilgilendirme toplantıları ayrı ayrı gerçekleştirilecektir.

20 FİRMA DANIŞMA BİRİMLERİ, FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM PROGRAMLARI
FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI Toplantıların tamamı yerel ticaret ve sanayi odaları ile bir paydaş ilişkisi çerçevesinde müştereken organize edilecektir.


"GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları