Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GRAFİK VE HARİTA YARATMA
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
4. SAYFA YAPISI.
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
Lab 8: Excel 2010 – Kisim3 ITEC115 Bilgisayara Giriş
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
ÜNİTE Microsoft Excel 2010 BDEM 105 – Bilgisayar Uygulamaları I 6
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
EXCEL 2003 Ders 1.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
BDEM105 Ünite 5: Word
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Bilgisayarda Ofis Programları
Hazırlayan: Cihan UĞUR
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
Microsoft EXCEL (1).
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010 – Kısım2.
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
TEMEL BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Microsoft EXCEL (1).
WORD WORD UYGULAMA.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları Mustafa Öztürk.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
C) BELGE DENETİMİ.
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
1 / 35 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – KELİME İŞLEMCİ- III Ünite 3 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Excel 2010’da, o Hücre biçimlendirme, o Sayfa yapısı ile çalışmak, o Listeler ile çalışmak, o Alt toplam hesaplatmak,
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
Temel Excel Eğitim İçerikleri
Word Programı.
EN ÇOK SORULANLAR Doç.Dr.Başak Baksu
powerPoint nedir
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi Ünite 4 Elektronik Tablo – II (Microsoft Excel) Konya, 2012

GİRİŞ Excel’de Biçimleme Satır, Sütun: Excel sayfası satır ve sütunlardan oluşan bir tablodur. Çalışma sayfalarının her birinde 1048576 satır ve 256 sütun vardır. Sol tarafta "Satır Numaraları" 1, 2, 3... biçiminde; "Sütun Başlıkları" ise A, B, C ... biçimindedir.   Hücre: Satırların ve sütunların kesiştikleri her bir kutuya verilen isimdir. Bu hücrenin etiketi (satır ve sütunu) ad kutusunda görünmektedir.

Excel’de Biçimleme Anlatılacak kısımları bu görüntü üzerinden ayrıntılı olarak ele alınacaktır.

Excel’de Biçimleme Hücre kenarlığı uygulama ve hücreye renk vermek için, Kenarlık eklemek istediğiniz hücreyi veya hücre aralığını seçin. Giriş sekmesinde, Yazı Tipi grubunda, Kenarlıklar’ın yanındaki oku tıklatın ve sonra istediğiniz kenarlık stilini tıklatın. Giriş sekmesinde, Yazı Tipi Grubunda, Dolgu Rengi'nin yanındaki oku tıklatın ve istediğiniz rengi seçerek hücreyi renklendirebilirsiniz.

Excel’de Biçimleme Çalışma sayfasında hücre kenarlıklarını uygulama veya kaldırma Çalışma sayfasında; çevresine kenarlık uygulamak, kenarlık stilini değiştirmek veya kenarlığını kaldırmak istediğiniz hücre veya hücre aralığını seçin. Giriş sekmesinin Yazı Tipi grubunda aşağıdakilerden birini yapın: Yeni veya farklı bir kenarlık stili uygulamak için Kenarlıklar seçeneğinin yanındaki oku tıklatın, sonra bir kenarlık stilini tıklatın.

Excel’de Biçimleme Çalışma sayfasında hücre kenarlıklarını uygulama veya kaldırma Sayfa sonuyla ayrılan hücrelerde aynı kenarlığı yazdırmak istiyorsanız, ancak kenarlık yalnızca bir sayfada görünüyorsa, iç kenarlık uygulayabilirsiniz. Bu şekilde, bir sayfanın son satırının altında bir kenarlık yazdırabilir ve aynı kenarlığı, sonraki sayfanın ilk satırının üstünde kullanabilirsiniz. Aşağıdakileri yapın: Sayfa sonunun her iki tarafındaki satırları seçin. Kenarlıklar düğmesinin yanındaki oku ve Tüm Kenarlıklar seçeneğini tıklatın. Önceden Belirlenenler altında, İç düğmesini tıklatın. Kenarlık altında, ön izleme diyagramında, dikey kenarlığı tıklatarak kaldırın

Excel’de Biçimleme Hücre kenarlığı kaldırma Çalışma sayfasında, kenarlığını kaldırmak istediğiniz hücreyi veya hücre aralığını seçin. Giriş sekmesinin Yazı Tipi grubunda, Kenarlıklar'ın yanındaki oku tıklatın ve sonra Kenarlık Yok'u tıklatın.

Excel’de Biçimleme Özel hücre kenarlığı oluşturma Özel kenarlık içeren bir hücre stili oluşturabilir ve seçili hücrelerin çevresinde özel kenarlığı görüntülemek istediğiniz zaman bu hücre stilini uygulayabilirsiniz. Giriş sekmesinin Stiller grubunda Hücre Stilleri'ni tıklatın. Hücre Stilleri düğmesini görmüyorsanız, Stilleri'i tıklatın ve sonra da hücre stilleri kutusunun yanındaki Tümü düğmesini tıklatın.

Excel’de Biçimleme Yeni Hücre Stili öğesini tıklatın. Stil adı kutusunda yeni hücre stili için uygun bir ad yazın. Biçimlendir öğesini tıklatın. Kenarlık sekmesinde, Çizgi'nin altındaki Stil kutusunda kenarlık için kullanmak istediğiniz çizgi stilini tıklatın. Renk kutusunda, kullanmak isteğiniz rengi seçin. Kenarlık'ın altında, kenarlık düğmelerini tıklatarak kullanmak istediğiniz kenarlığı oluşturun. Tamam'ı tıklatın. Stil iletişim kutusunda, Stil İçeriği (Örnekle) altında hücre stiline eklenmesini istemediğiniz biçimlendirmelerin onay kutularını temizleyin.

Excel’de Biçimleme Hücre Biçimlendir Aşağıdaki görüntüdeki gibi A2 hücresine metni yazınız. A2 hücresini seçtikten sonra fare ile sağ tuş seçeneklerinden Hücre Biçimlendir’i seçin ve karşımıza gelen ekrandan Hizalama kısmından metni kaydır kutucuğunu işaretliyoruz. Metni farklı açılarla yerleştirmek içinse Yönlendirme kısmındaki derece yerine istediğiniz değeri girin.

Excel’de Biçimleme Hücre Biçimlendir Aşağıdaki görüntüdeki gibi A2 hücresine metni yazınız. A2 ile D2 hücrelerini birleştirmek için fare ile sağ tuş seçeneklerinden Hücre Biçimlendir’i seçin ve karşımıza gelen ekrandan Hizalama kısmından Hücreleri Birleştir kutucuğunu işaretleyin. Metnin sadece bir hücrede olmasıni isterseniz, Uyacak şekilde daralt kutucuğunu işaretleyin.

Excel’de Biçimleme Hücre Biçimlendir Excel çalışma sayfasında, hücre içine 0 ile başlayan bir sayıyı olduğu gibi yazdırabilmek için Hücreleri Biçimlendir sekmesinde Sayı bölümünden Metin’i seçin.

Excel’de Biçimleme Sütun genişliği değiştirmek için, Sütun genişliğini değiştirmek istediğiniz hücreyi tıklatın. Giriş sekmesinin Hücreler grubunda Biçim'i tıklatın. Hücre Boyutu’nun altında aşağıdakilerden birini yapın: Metnin tamamını hücreye sığdırmak için, Sütun Genişliğini Otomatik Sığdır seçeneğini tıklatın. Daha geniş bir sütun genişliği belirlemek için, Sütun Genişliği seçeneğini tıklatıp istediğiniz genişliği Sütun genişliği kutusuna girin. Şimdi bu kısımdan istediğimiz değeri girebiliriz.

Excel’de Biçimleme Hücreye sayı veya metin girmek için; İstediğiniz sayı veya metni yazın ve ardından ENTER veya SEKME tuşuna basın.  Hücrede, sütun genişliğinden daha geniş bir sayı biçimi olan bir sayı bulunursa, ##### görüntülenebilir. Metnin tamamını görmek için sütun genişliğini arttırmalısınız. Sol tarafta gözüken menüden sayı kısmı tıkladığımız zaman karşımıza gelen menüden istediğimiz özelliği seçebiliriz.

Excel’de Biçimleme Çalışma Sayfasındaki Sayıları Biçimlendirme Farklı sayı biçimleri uygulayarak sayıları yüzde, tarih, para birimi vb. şeklinde görüntüleyebilirsiniz. Örneğin, üç aylık bütçe üzerinde çalışıyorsanız, parasal değerleri göstermek için Para Birimi sayı biçimini kullanabilirsiniz. Bundan sonraki çalışmaları bu tablo üzerinden anlatacağız.

Excel’de Biçimleme Biçimlendirmek istediğiniz hücreleri seçin. Giriş sekmesinde yer alan Sayı grubunda, Sayı'nın yanındaki İletişim Kutusu Başlatıcısı'nı tıklatın (veya CTRL+1 tuşlarına basın).

Excel’de Biçimleme Kategori listesinde, kullanmak istediğiniz biçimi seçin ve sonra gerekiyorsa ayarları yapın. Örneğin, Para Birimi biçimini kullanıyorsanız, farklı bir para birimi simgesi seçebilir, daha fazla veya daha az ondalık basamak gösterebilir veya negatif sayıların görüntülenme şeklini değiştirebilirsiniz.

Excel’de Biçimleme Koşullu Biçimlendirme Verilerinize koşullu biçimlendirme uygulayarak bir değer aralığındaki değişimleri bir bakışta hızlı bir şekilde belirleyebilirsiniz. Bu grafikte, yüksek, orta ve düşük değerleri ayırt eden bir renk ölçeğinin kullanıldığı koşullu biçimlendirme ile sıcaklık verileri gösterilmiştir. Aşağıdaki yordamda bu veriler kullanılmıştır.

Excel’de Biçimleme Koşullu biçimlendirme uygulamak istediğiniz verileri seçin     Koşullu biçimlendirmeyi uygulayın     Giriş sekmesinin Stiller grubunda, Koşullu Biçimlendirme'nin yanındaki oku tıklatın ve sonra da Renk Ölçekleri'ni tıklatın.

Excel’de Biçimleme Koşullu biçimlendirme uygulanmış verilerin önizlemesini görmek için fareyi renk ölçeği simgelerinin üzerine getirin. Üç renkli ölçekte, en üstteki renk yüksek değerleri temsil eder, ortadaki renk orta değerleri temsil eder ve en alttaki renk düşük değerleri temsil eder. Bu örnekte Kırmızı-Sarı-Mavi renk ölçeği kullanılmıştır. Koşullu biçimlendirmeyi deneyin     Giriş sekmesinde, Stiller grubunda Koşullu Biçimlendirme'nin yanındaki oku tıklatın ve sonra kullanılabilen stilleri deneyin.

Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi Ünite 4 Elektronik Tablo – III (Microsoft Excel) Konya, 2012