Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI"— Sunum transkripti:

1 WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
AHSEN DURUŞ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2

2 SUNUM İÇERİK PLANI 1.Girintileme Ayarları
2.Paragrafın İlk Harfini Büyütme 3.Satır Aralığı Ayarları 4.Metin Hizalama Ayarları 5.Listeleme Ayarları 6.Satır Sonu ve Sayfa Sonu Ayarları 7.Kenarlıklar ve Gölgelendirme 8.Paragraf işareti

3 1.Girintileme Ayarları a)Girintiyi arttır/azalt
1:Girintiyi azalt :Girintiyi arttır.

4 b)Paragrafın ilk satırını girintileme
1)Girintilendirmek istediğiniz satırın başlangıcını tıklatın. 2)Giriş,Paragraf,Sağ Alt Ok işlemini takip edin. 3) Çıkan iletişim kutusundan Girinti altındaki Özel listesinde, İlk satır seçeneğini tıklatın ,Adı kutusunda ilk satırın girintisi için istediğiniz alanı ayarlayın.

5 2.Paragrafın İlk Harfini Büyütme
1. Başlangıç karakteri büyütülecek paragrafı seçin. 2. Ekle sekmesi / Metin Grubu / Büyük Harf komut düğmesini tıklayın. 3. Atıldı ya da Kenar Boşluğunda seçeneklerinden istenilen tıklayın.

6 3.Satır Aralığı Ayarları
Giriş sekmesi Paragraf grubunda Satır Aralığı komut düğmesi yanındaki ok tıklanıp, satır aralığı değeri belirlenir.

7 4.Metin Hizalama Ayarları
Hizalamak istediğiniz metni seçin. Daha sonra, Giriş sekmesinde, Paragraf grubunda, Sola Hizala'yı ( ) ya da Sağa Hizala'yı ( ), Ortala'yı ( ) veya İki Yana Yasla'yı ( ) tıklayın.

8 5.Listeleme Ayarları a)Madde İşaretleri ve Numaralandırma
Madde işaretlerini veya numaralandırmayı eklemek istediğiniz öğeleri seçin.Giriş sekmesinin Paragraf grubunda Madde İşaretleri'ni veya Numaralandırma'yı tıklayın. 1)Madde İşaretleri   2)Numaralandırma NOT: Paragraf grubunda Giriş sekmesinde Madde İşaretleri veya Numaralandırma öğesinin yanındaki oku tıklatarak farklı madde işareti stilleri ve numaralandırma biçimleri bulabilirsiniz.

9 b)Çok Düzeyli Liste c)Sırala
1)Listede bir öğeyi tıklatın. 2) Giriş sekmesinin Paragraf grubunda, Çok Düzeyli Liste'nin yanındaki oku tıklayın. 3)Aşağıdaki bölmeden dilediğiniz listeyi seçin. 1)Madde işaretli veya numaralı listedeki metni seçin. 2)Giriş sekmesinin Paragraf grubunda Sırala'yı tıklatın. Bu şekilde sayıları ,metinleri veya tarihleri sıralayabilirsiniz.

10 6.Satır Sonu ve Sayfa Sonu Ayarları
1)Giriş bölümü paragraf kutusunun sağ alt köşesindeki ok işaretini tıklayın. 2)Çıkan iletişim kutusundan Satır ve Sayfa Sonu sekmesini tıklayın. Satırları birlikte tut seçildiğinde paragraf ortasındaki sayfa sonları ortadan kalkar. Sonraki ile birlikte tut seçildiğinde paragraflar arasındaki sayfa sonları Önce sayfa sonu seçildiğinde paragraftan önce sayfa sonu gelir. Tek kalan satırları önle seçildiğinde paragrafın en az iki satırı üst üste gelir.

11 7.Kenarlıklar ve Gölgelendirme a)Kenarlıklar b)Gölgelendirme
Metne çerçeve eklemek için giriş kısmındaki paragraf sekmesinden kenarlık seçilir. Metnin arka planına renk koymak için kullanılır. Kenarlık ve gölgelendirme kısmından düz çizgi şeklinde veya resimli çerçeveler metne eklenebilir.Metnin arka planı renklendirilebilir.

12 8.Paragraf İşareti Paragraf işareti : Bir paragraf işareti geriye bir harfi "P" (¶) benzer. Bir paragraf işareti paragraf sonunda görünür ve paragraf biçimlendirme bilgilerini içerir.

13 WORD 2010 PARAGRAF AYARLARI-UYGULAMA VİDEOSU

14 TEŞEKKÜRLER

15 KAYNAKLAR:


"WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları