Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK"— Sunum transkripti:

1 POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
Yrd. Doç. Dr. Mehtap YALÇINKAYA

2 Bir Microsoft PowerPoint® sunusunu çabucak ve karışıklık yaşamadan oluşturmak için bilmeniz gerekenler; Slaytlara metin ve resim yerleştirme. PowerPoint penceresinde gezinme. Tasarım şablonu uygulama. Düzenleri kullanarak slayt içeriğini ayarlama. Dinleyici notlarını ve notları yazdırma. Gösteriye hazırlanma. KAYNAK : Microsoft Office Türkiye – Eğitim

3 Slaytlar, metin ve notlar
PowerPoint'te ilk açılan pencerenin ortasında, etrafında daha küçük alanlar olan büyük bir çalışma alanı bulunur. Bu ortadaki alan, slayt alanıdır, resmi olarak slayt bölmesi denir. Bu alanda çalışırken metni doğrudan slayta yazarsınız. Yazı yazdığınız alan, yer tutucu olarak adlandırılan ve noktalı kenarlıkları olan bir kutudur. Bir slayta yazdığınız metnin tümü buna benzeyen bir kutuda depolanır. Slaytların çoğunda başlıklar, listeler veya normal paragraflar gibi gövde metni ve resim veya grafikler gibi diğer içeriğe sahip yer tutucular vardır. Slayt bölmesinde, yer tutucusu içinde, doğrudan slaytın üzerine yazın. Sol tarafta üzerinde çalıştığınız slaytın örnek resimleri bulunur. Bu alan Slaytlar sekmesidir, buradaki slayt örnek resimlerini tıklatarak slaytlar arasında dolaşabilirsiniz. Notlar bölmesi. Sunu sırasında kullanacağınız notları yazın. Alanı büyütmek için bölme kenarlıklarını sürükleyebilirsiniz.

4 Yeni slayt ekleme Yeni slayt eklemek için, slayt küçük resminin bulunduğu soldaki alandaki Slaytlar sekmesini kullanın.   Yeni slaytın izlemesini istediğiniz küçük resmi sağ tıklatın, ardından…   …kısayol menüsünde Yeni Slayt'ı tıklatın.

5 Metin yazma Gövde metin yer tutucusuna, metin yazın.
Madde işaretli liste kullanmak istemiyorsanız, Kenarlığını tıklatarak yer tutucuyu seçin. Ardından Madde İşaretleri düğmesini tıklatın. Biçimlendirme araç çubuğundaki Ortala düğmesi gibi düğmeler, metni yerleştirmek için yararlıdır. Girintiyi Azalt gibi girintileme düğmeleri, metni doğru girinti düzeyine yerleştirmenize yardımcı olur, ayrıca bunun için klavye yöntemlerini de kullanabilirsiniz. Otomatik metin sığdırma    Yer tutucuya alabileceğinden daha fazla metin yazdığınızda, PowerPoint tümünün sığması için metin boyutunu küçültür. İsterseniz, bu işlevi kapatabilirsiniz. Gövde metin yer tutucusuna, metin yazın.   Gövde metni yer tutucusu genellikle bir başlık altına yerleştirilir.   Varsayılan biçimlendirmesi, madde işaretli listedir. Bir aşağıdaki girinti düzeyine gitmek için paragrafın sonunda ENTER ve ardından SEKME tuşuna basın.

6 Tasarım seçme Tasarım şablonu uygulama.
Tasarım şablonu, slayt arka planı, madde işareti ve yazı tipi stilleri, yazı tipi rengi ve boyutu, yer tutucu konumu ve çeşitli tasarım öğeleri de dahil olmak üzere slaytların görünümünü ve renklerini belirler. Gösteriyi oluştururken, herhangi bir aşamada şablon uygulayabilirsiniz. Daha sonra farklı bir tasarım şablonu kullanmaya karar verirseniz de başka bir şablon uygulayabilirsiniz. Tasarım şablonu uygulama.   Slaytlar sekmesinde bir tek slayt örnek resmi seçin.   Slayt Tasarımı görev bölmesinde bir şablon örnek resmini tıklatarak şablonu tüm slaytlara uygulayın

7 Düzen seçme Düzen uygulama. Slayt örnek resmi seçin.
Oluşturduğunuz her slayt için, görüntülemek istediğiniz öğeleri slayt üzerinde nereye yerleştireceğinize karar vermek önemlidir., PowerPoint her slayt eklediğinizde seçim yapmanız için slayt düzenlerini görüntüleyerek size bu konuda yardımcı olmaya çalışır Düzen uygulama.   Slayt örnek resmi seçin.   Slayt Düzeni görev bölmesinde, düzenini seçili slayta uygulamak için bir düzen örnek resmini tıklatın.

8 Düzen içinde çalışma Bir başlık, sol tarafta metin ve sağ tarafta da resim gibi bir içerik alanı bulunduran bir düzeni olan slayt.   Başlık yer tutucusu.   Metin yer tutucusu.   İçerik yer tutucusu. Tablo, grafik, Küçük Resim, resim dosyası, Diyagram Galerisi içinden diyagram veya ses ya da video dosyası gibi ortam klibi eklemek için simgelerden birini tıklatın.

9 Düzen simgesini kullanarak ekleme
Küçük Resim eklemek için bir düzen simgesi kullanma. Yer tutucu içinden Küçük Resim Ekle simgesini tıklatın. Küçük resim aramak için bir anahtar sözcük yazın. Ardından Resim Seç iletişim kutusunda bir küçük resmi ve sonra Tamam'ı tıklatın.

10 Menüyü kullanarak ekleme
  Menüden eklemeden önce içerik yer tutucusunu seçtiğinizden emin olun.   İstediğiniz öğe türünü, geniş bir seçenek yelpazesi sunan Ekle menüsünden seçin.

11 Gösteriye başka slaytlar kopyalama
İki yöntem vardır. Buradaki resimde gösterilen Slayt Bulucu iletişim kutusunu (Ekle menüsünde Dosyalardaki Slaytlar'ı tıklatın) kullanabilirsiniz. Ya da Slaytları kopyalayıp yapıştırdıktan sonra istediğiniz tasarımı elde etmek için Yapıştırma Seçenekleri düğmesini tıklatabilirsiniz. Yapıştırma Seçenekleri düğmesi yapıştırdığınız slaytların altında görüntülenir. Düğmenin üzerine gidin, beliren oku tıklatın ve biçimlendirme tercihlerinizi yapın. Slayt Bulucu iletişim kutusunda kullanmak istediğiniz slaytların bulunduğu sunuya gidin. Slaytların yalnızca bazılarını kullanmak istiyorsanız, ilgili slaytları seçin. Slayt biçimlendirmesini korumak için Kaynak biçimlendirmeyi sakla onay kutusunun işaretli olduğundan emin olun. Seçili slaytlar için Ekle'yi tıklatın veya bu gösterideki tüm slaytları eklemek için Tümünü Ekle'yi tıklatın.

12 AYRICA !!!!!!!! Slaytlara özel animasyon ekleme Slayt Geçişleri
UYGULAMA DERSİNİZDE YAPILACAKTIR.


"POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları