Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgilerimi sunuyorum

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgilerimi sunuyorum"— Sunum transkripti:

1 Bilgilerimi sunuyorum
POWERPOINT Bilgilerimi sunuyorum

2 SUNUM PROGRAMINI TANIYALIM
1. Başlat düğmesine tıklayıp Tüm Programlar seçilir. 2. Tüm Programlar menüsünden Microsoft Office seçeneğine daha sonra Microsoft PowerPoint simgesinin üzerine tıklanır.

3 SUNUM PROGRAMINI TANIYALIM

4 SUNUM PROGRAMINI TANIYALIM
Menü çubuğu Aktif olan slayt Görev Bölmesi Slayt Çizim çubuğu

5 POWERPOINT GÖRÜNÜMLERİ
Microsoft PowerPoint’in üç ana görünümü vardır: Normal görünüm Slayt göstericisi görünümü Slayt sıralayıcısı görünümü

6 POWERPOINT GÖRÜNÜMLERİ
Normal görünüm: Sunularımızı yazmak ve düzenlemek için kullandığımız bölümdür. Sunularımız üzerinde yapacağımız her türlü değişikliği görebiliriz.

7 POWERPOINT GÖRÜNÜMLERİ
Slayt Sıralayıcısı görünümü: Oluşturduğumuz slaytların tamamını ekranda görebildiğimiz bir görünümdür. Bu görünümde slaytların yerlerini değiştirebilir, yeni slaytlar ekleyebiliriz.

8 POWERPOINT GÖRÜNÜMLERİ
Slayt gösterisi görünümü: Oluşturduğumuz slaytları tam ekran olarak görebileceğimiz görünümdür. Aynı zamanda bu bölümde slaytlara vermiş olduğumuz efektleri de görebiliriz.

9 YENİ SUNU OLUŞTURMA Yeni bir boş sunu açabilmek için, Dosya menüsünden Yeni komutunu seçebileceğiniz gibi alttaki şekilde görülen Görünüm > Görev Bölmesindeki Yeni kısmının altındaki Boş Sunu komutunu seçebilirsiniz.

10 SLAYT DÜZENİNİ DEĞİŞTİRME
Boş sunu seçeneğini seçtiğiniz zaman slayt düzeni uygula kısmında; (Yanda görüldüğü üzere) • Metin düzenleri • İçerik düzenleri • Metin ve İçerik düzenleri • Diğer düzenler adları altında kategorilere ayrılan slayt düzenleri gelecektir. Slayt düzenleri içinden işinize uygun olanı seçtikten sonra orta alanda görmüş olduğunuz slayt, seçmiş olduğunuz slayt düzeni ile değişmiş olacaktır.

11 TASARIM ŞABLONLARI Yanda görülen yeni görev bölmesinin altındaki Tasarım Şablonları seçilir. Yanda görülen tasarım şablonlarından istediğimiz tasarım şablonunu seçerek sunumuzu düzenleyebiliriz.

12 YENİ BOŞ SLAYT EKLEME Oluşturduğunuz sunuya yeni slaytlar eklemek için; Ekle menüsünden Yeni Slayt komutunu kullanabilirsiniz. Aynı zamanda; Biçimlendirme araç çubuğundaki Yeni Slayt düğmesine tıklayarak ta ekleyebilirsiniz. Sol bölümdeki başlarında sayı bulunan küçük slayt görünümlerine gelip ENTER tuşuna basarak da yeni bir slayt oluşturabiliriz.

13 Slaytları Yakınlaştırıp Uzaklaştırma
Slayt görünümlerini yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için standart araç çubuğundaki Yakınlaştır düğmesi kullanılır.

14 ARKA PLAN RENGİNİ DEĞİŞTİRME
Biçim menüsünden Arka Plan seçeneğini seçin. Karşımıza yandaki pencere gelecektir. Bu penceredeki ok işareti tıklanır. Açılan menüdeki renklerden birini uygulamak istersek içinden birini tıklamamız yeterli olur. Daha fazla renk seçmek için Tüm Renkler… komutu kullanılır. Yapılan değişiklikleri tüm slaytlara uygular Yapılan değişiklikleri sadece seçili slayta uygular

15 SLAYTLARI SİLME Oluşturduğunuz slaytları silmek için;
Slayt sıralayıcı görünümünde iseniz slaytın üzerinde sağ tuşa basın ve Slayt Sil komutunu seçin. Normal görünümde iseniz, sunumuzun sol tarafındaki slayt bölmesi alanından silmek istediğiniz slaytın üzerinde sağ tuşa basın ve Slayt Sil komutunu seçin.

16 SLAYTLARI KAYDETME Dosya menüsünden Kaydet düğmesine tıklayın.
Veya Ctrl + S tuşlarına basın. Veya Standart araç çubuğundaki Kaydet düğmesine tıklayın Bu üç yöntemden birini uyguladığımız zaman karşımıza bir pencere çıkacaktır. Bu pencerede dosya adı kısmına sununun ismini yazdıktan ve kayıt yerini seçtikten sonra kaydet düğmesine tıklanarak kayıt işlemi tamamlanır.

17 ÖĞRENDİKLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN
TEŞEKKÜRLER ÖĞRENDİKLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN


"Bilgilerimi sunuyorum" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları