Atılım’da Bir Kitap - Bir Konu Programı Etkinliği 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

EDEBİYAT ÇINARI PROJESİ
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.

Örgün Eğitimde Verimliliğin Uzaktan Eğitim İle Artırılması
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ. Üniversite Öğrenci Konseyi; Fakülte ve Yüksekokul öğrenci temsilcileri tarafından oluşturulan kuruldur.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
ÖĞRETİM DÖNEMİ PLANLAMALAR VE HAZIRLIKLAR.
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
AB OKULU ANSİAD2005. NEDEN AB OKULU ANSİAD AB KOMİSYONU AB Bilgilendirme Seminerleri düzenlemektedir. ANSİAD AB KOMİSYONU AB Bilgilendirme Seminerleri.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
BOLOGNA (BOLONYA) SÜRECİ ve KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Neler yaptık ? Neler yapacağız ? KASIM, 2013 Kırklareli Kırklareli Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
132 yıllık Çınar İstanbul Ticaret Odası’nın Desteğiyle Büyüyen Selvi ‘’İstanbul Ticaret Üniversitesi’’
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
ÖZET TÜBİTAK EVRENA projesinin temel amacı eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarına sürekli, sistemli ve yapıcı.
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
Prof.Dr.Tufan Gündüz.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
SIĞINMACI ÇOCUKLARIN SORUNLARINDA ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ (19 MART2011 UĞUR PLAZA) MÜCAHİT ŞAHİNTÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Doç. Dr. Olcay Taner Yıldız
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
İş Hukuku Yrd. Doç. Dr. Alptekin AKTALAY
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Bu Yılki Bir Kitap - Bir Konu Hakkında 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.
Atılım’da Bir Kitap - Bir Konu Programı Etkinliği Kapanış 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
… Bölümü Öğretim Elemanının İsmi Sunum tarihi../../2016 Gidilen Kurumun Fotografı Olacaktır … Bölümü/Birimi Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
… Bölümü Öğretim Elemanının İsmi Sunum tarihi../../2016 … Bölümü Erasmus+ Öğretim Elemanı Hareketliliği Faaliyet Rapor Sunumu Gidilen Kurumun Fotografı.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
DİLEK DİKEÇ Matematik Öğretmeni
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ GÖRÜŞMELERİ ANALİZİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
T.C. Yükseköğretim Kurulu
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Ortaöğretim Matematik Konularındaki Güçlük Düzeylerinin Belirlenmesi
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

Atılım’da Bir Kitap - Bir Konu Programı Etkinliği 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost

2 Etkinlik hakkında  Amaç  Bu yılki Bir Kitap - Bir Konu faaliyetlerimiz hakkında bir kapanış ve değerlendirme toplantısı yapmış olmak  Çalışmaları öğrencilerimiz ve personelimiz ile birlikte kutlamak  Bunu ileri yıllarda da bir gelenek haline getirmek  İçerik  Kiapla ilgili olarak girişimcilik, kendini işe vermek ve hayallerinini peşinde koşmak gibi temaları işlemek. Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu 28/05/13

3 1K-1K Programı hakkında  Birlikte kitap okuma ve kitapla ilgili bir konuyu bir akademik yıl boyu tartışma projesidir  Her akademik yıl bir ortak kitap ve kitapla ilgili bir konu tartışılmak üzere seçilmekte  Seçilen kitap ve konusu akademik yıl boyu değişik ders ve ortamlarda tartışılmakta  Öğrencisi, öğretim elemanı ve idari personeli ile tüm kampüsün kitabı okuması ve hakkında yeteri kadar bilgili olması arzu edilmekte  Üniversitede başlatılan Hayata Atılım Projesi’nin bir parçası olarak da düşünülmekte. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu

4 Programın amaçları  Ortak kurum kültürü oluşturmak  Kurum aidiyet duygusunu artırmak  Sosyal ve insani gelişimleri sağlamak  Dönem boyu zevkli etkinlikler için zemin oluşturmak  Üniversite mensuplarına ve öğrencilere farklı görüş açıları kazandırmak ve bunlar için dostça tartışma ortamları sağlamak  Okuma kültürü oluşturmak  Kampüs ailesine eliştirel düşünce yeteneği kazandırmak. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu

5 Uygulama  Kitap ve ilgili konu aşağıdaki derslerde mümkün olduğu kadar sık ele alınması beklenmekte:  Hazırlık derslerinde  İngilizce dil derslerinde  Türk dili edebiyatı dersinde  Bazı sosyal bilim derslerinde (opsiyonel – bölümler insiyatifinde)  Konuyla ilgili diğer derslerde. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu

6 Uygulama...  Program bir ödüllendirme ve teşvik unsuru olarak kullanılmalı  Programa destek verecek öğretim üyeleri:  Derslerini işlerken kitabı öğrencilere dersten önce bölüm bölüm okutabilir  Ders başında 5 dakika kadar kitapla ilgili yorumlar yapabilir  Kitabı okuduğuna ikna oldukları öğrencilere bonus puanlar verebilir  Konuyla ilgili seminerler organize edebilir veya yürütebilir  Derse veya üniversiteye uzman konuşmacılar davet edebilir. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu

7 Uygulama...  ETPO-Akademik Grup (ETPO-AG) üyeleri programa destek vermekte  ETPO-AG  değişik öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel grupları için kitabı ve konuyu tartışma seminerleri düzenlemekte öncülük yapmakta  seminerler ORY kapsamında olabilmekte  Mümkünse yazar veya ilgili konu uzmanları konferans için davet edilmekte. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu

8 Seçilecek kitap için tercih nedenleri  Kişisel gelişime yardımcı olması  Vizyonel olup geleceğe ışık tutar olması  Fazla ideolojik ve politik olmaması  Evrensel ve aktüel konuları içermesi  Küresel ekonomi ve toplulukları ilgilendiren konuları içermesi  Pozitif ve negatif yönleri kolaylıkla tartışılabilecek konuları içermesi  İngilizce ve Türkçe versiyonları olması. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu

9 Seçim yöntemi  Bahar 2012 için birinci kitabı zaman darlığı nedeniyle pilot çalışma olarak ETPO grubu seçti  İkinci kitap için ( akademik yılı):  Tüm ünversiteye açık bir anket düzenlendi  Altı hafta kadar sürdü  100 kadar kişi tarafından dolduruldu  200 kadar kitap ismi önerildi  Son kararı akademik ve idari birim temsilcileriyle değişik akademik birim öğrencilerinden oluşan 35 üyeli bir geçici kurul verdi. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu

10 TEŞEKKÜRLER! 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu