Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla."— Sunum transkripti:

1

2 BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla birlikte “ HUNOK ” bir topluluk olduğu kadar, bir sorumluluk projesidir.

3  Bizler bu ülkenin okuyan, sorgulayan ve sorgulatan gençleri olarak hedefimiz bu topluluk (proje) kapsamında kendimizi geliştirmek, sonrasında ise toplumumuzu geliştirmeye yönlendirmektir. Bizler bu yönlendirmenin de temelde “ okumak ” ve “ okuduğunu tartışabilmek ” yoluyla olağanlaşacağını savunuyoruz. NEDİR BU PROJE?

4 NASIL YAPIYORUZ?  Topluluğumuzun temel mantığında zaten okuyan insanlar olmamıza dayanarak, bu olayı bir sisteme koymak amacı vardır. HUNOK üyeleri bu sistem dahilinde her ay bir kitap belirler ve bir sonraki toplantıya dek kitabı okur. Yapılan toplantı dahilinde de kitap üzerinden açılacak tartışmalarda, kişi bilgi birikimi ve fikirlerini ortaya koyarak mevcut tartışma ortamına dahil olur. Burada amaç kesin bir doğruya ulaşmak değil; insanları sorgulatmaya, araştırmaya ve farkındalık kazanmaya yönlendirmektir.

5 NEDEN YAPIYORUZ?  Bilinen odur ki; herkes okuyabilir ve bu eylem kişi tarafından tek başına ve zaman dilimlerine bağlı kalınmadan da yapılabilir. Bununla birlikte aynı kişi okuduğu, bu bir düşünce üzerine düşünmektir, düşündüğü düşüncesini paylaşmak ve eleştiriye açmak ve tartışmak ihtiyacı da hisseder ve bunu tek başına yapamaz. Dolayısıyla ‘okumak’ eylemi etkileşmeyi dayatır ve bu ihtiyaçtır. İşte biz bu ihtiyacı karşılamak için insanları tartışmaya çağırıyoruz. Bilineni değil, bilinmeyeni sunmak için masaya oturuyoruz.

6 SADECE BU KADAR MI?  Bu sistem çalışma temelimizi oluştursa da bizler “ okumak ” kavramının çeşitliliğinden ve kapsamca genişliğinden yola çıkarak, gerektiğinde görsel ve işitsel imkanları katarak mevcut konumuzu (kitap-düşünce) izletilerle (sinema-belgeseller, filmler, müzik), gerektiğinde ise konferans ve söyleşilerle desteklemeyi öngörmekteyiz.

7 PEKİ YA BAŞKA?  Topluluğumuzun faaliyet amaç önceliği kişisel gelişim gibi dursa da, çevremize kazandırmak istediğimiz farkındalığın başka bir anlamı vardır. Bu farkındalık için bülten ve afişlerle yapacağımız çalışmaların dışında, Üniversitemizde yardıma ihtiyacı olan görme engelli öğrenci arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız için de bire bir kitap okuma ve sesli kitap projelerinde yer almak kararı, topluluğun kuruluş felsefesiyle HUNOK üyelerinin varlıklarını gösterecektir.

8 ÇAĞRIMIZ  HUNOK olarak biz biliyoruz ki; Hacettepe Üniversitesi öğrencileri okuyor.. Bununla birlikte yine biliyoruz ki; Hacettepe Üniversitesi öğrencileri sorguluyor. Biz de diyoruz ki; gelin birlikte okuyalım, gelin birlikte düşünelim ve sorgulayalım. Bunların bir sonucu olarak da sorgulatalım. Unutmayalım; bilgi güçtür!

9 Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu  Topluluk Danışmanı: Doç. Dr.Saime Selenga Gökgöz  Topluluk Başkanı: Murat Coşkun, İİBF İşletme Bölümü.


"BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları